Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 535
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Има ли деца, които ходят в 6 клас на пробни изпити във външна школа или само за проверка някъде (без да ходят на уроци/школа)?
5 класничката съм й резервирала школа, но ми се иска "още едно мнение" (има трески за поправяне по БЕЛ, а не се чувствам компетентна да помагам там, искам да платя, а не да уча Blush )

# 211
Да, пусках моята в Междучасие и веднъж при Йонова, но при нея не съм убедена, че взима външни както го правят в Междучасие, май беше инцидентно.

# 212
Здравейте, търсим учител по математика за 7 клас, за София, където и да е, само да има опит с деца, които имат затруднения.

# 213
Здравейте.
Ваканцията тропа на вратата.
Шестокластникът се вее в облаците и всяка свободна минута гледа да е навън.
Не го вълнуват нито класни, нито изходни.
Техният клас е на зелено, но той не отиде, защото има тренировки и предпочете да е с децата от отбора.
Не се получи задружен клас и така ще се разделят.
Класните по БЕЛ и Мат. ги правиха по миналата седмица и още не си знае резултата.
Той ли не се интересува, те ли не им ги дават. Confused

# 214
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мина класното по математика, било трудно по думите на моята госпожица. Степени, уравнения, логически задачи, Питагорова теорема. Разбрах откъде е дошло това за уравненията с корен - от теоремата на Питагор. Ема ми е казала нещо за корен квадратен, аз после в главата си съм допълнила  информацията.

С shkolo съм спокойна за всички оценки, публикуват се веднага. Имам дневен бюлетин, нищо не пропускам - дати на контролни, оценки, забележки, организационни коментари...останаха ли още училища, които не са минали на електронни дневници?

# 215
С shkolo съм спокойна за всички оценки, публикуват се веднага. Имам дневен бюлетин, нищо не пропускам - дати на контролни, оценки, забележки, организационни коментари...останаха ли още училища, които не са минали на електронни дневници?
В нашето има, но друг е въпросът, че не се попълва. Двама учители само. Толкоз. Мъката е пълна. Контролни не се връщат, оценки не се нанасят, идея за фуч и иуч за догодина - никаква, на рс не всички идват, изобщо нямам думи... А не е като да не съм писала на директора за всички тези проблеми. Ефект няма. Още само една година. Това ме крепи.

# 216
И при нас е така.
Дори нямам навик да проверявам, защото опита ми е показал, че информацията не се актуализира.
И аз така. Избрахме училището , защото ни е на 150 метра от входа.
В нашия квартал ОК избора е от 3 училища - и аз избрах , най- близкото.
Паралелките са пълни и всяка година ги увеличават.
Интересно ми е след 2-3 години, къде ще побират тези деца в училище.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 21:44 от ratridi

# 217
  • София
При нас всичко светкавично бива отразено в Школо. Освен оценките и информацията за контролни, валят и съобщения за изгубени обеци, портмонета...
Според мене зависи от директора.

# 218
Така е - всичко си зависи от директора.
Мен лично друго ме тормози.
Направиха ремонти за чудо и приказ на училища и детски градини по села и паланки , а училищата и детските градини в София, като затвори. Грозни, стари, няма фасада, няма дворове.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 22:49 от ratridi

# 219
  • София
Просто когато става въпрос за малко населено място, всичко е много по-обозримо.  И по-изпълнимо. 1 площад, 2 училища...

# 220
Абе и някои директори си умеят. Щерката е във Фег. За толкова години един чин не смениха... говорим откакто аз съм била ученичка.... децата сами украсяват, чистят, купуват, правят кътове и т.н.

# 221
Всички ремонти са правени по европроекти. Основен ремонт -от до.Фасада,дограма,салони,обзавеждане,изкуствени футболни ,баскетболни игрища.Красиво.Цветно.Да е приятно на децата. Но съм се чудила защо само за други градове.

# 222
  • софия
Защото трябва да се кандидатства, а за да се кандидатства трябва да се пишат проекти. А това е една страшна бумащина и голяма занимавка. Не съм и сигурна дали не трябва общината да кардидатства, а не отделното училище. И на малко хора им се занимава.

# 223
  • Велико Търново
Аз вече окончателно реших да преместя дъщеря ми в друго училище/бях писала преди време за обстановката и средата в нашия клас, вече взима разрушителни размери, и пълно нехайство от страна на учители и ръководство/; напълно съм наясно, че идеална среда няма, но в момента мисля, че преместването е "по-малкото зло". Надявам се промяната да й се отрази положително - най-вече се притеснявам от отношението към нея на новия й клас, за ученето - тя и сега си учи. Ще видим...наесен..Стискайте палци всичко да е наред! Предстои ми разговор с директора на новото училище, има достатъчно свободни места в шестите класове, мисля, че няма да е проблем да я приемат, още повече, че тя не  проблемно дете в настоящото училище, успехът й е отличен, няма съществени оплаквания от дисциплината. Естествено, очаквам и разговор от нашия директор и упреци, но - настроена съм вече.
Доколкото разбрах, в новото училище има 3 или 4 паралелки с изучавания от нея втори език/и свободни места във всички/, като в някои учениците били много сплотени, но класния не струвал, в другите било обратното....има ли значение, според вас, да настоявам за определена паралелка?

# 224
Честит 1-ви юни!Нека порасналите ни вече деца бъдат здрави, усмихнати и да сбъдват мечтите си!
Бисквитка,според мен е по-добре класът да е задружен и тя  да се чувства в среда на приятели ,отколкото да е някой "супер класен", но с "кофти" клас.Стискам палци!
Ние с набора бяхме вчера на концерт на училището-25 години- хареса ни .Много добра организация и представяне!
Ваканцията си дойде,а аз хич не искам....като си представя, какво следва догодина....Само да сме здрави и спокойни!

Общи условия

Активация на акаунт