Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 257
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
И с моя сме се разбрали до края на юни да почива и след това да си хване математиката и литературата с преразкавите. Другата почивка е двете септемврийски седмици до училище, когато ще сме на море.

# 391
  • софия
... Досега не е ходила на никакви курсове по английски, и се чудя дали е удачно първият срок да я запиша някъде, с оглед пробните изпити в Американския колеж, или да не я претоварвам излишно и да разчита на училищните знания...
Изпитът за АК не е някакво ниво владеене на английски. Не разбирам.

# 392
  • гр.Пловдив
И ние приключихме с оформянето. За лятото не им е дадена никаква домашна все още. Девойката е най-щастлива от 6-ца по МАТ за годината. С оглед на преподавания материал в училище и контролните, които им даваха е напълно заслужена. Има обаче доста неща, които изобщо не са преподавани или са много претупани, като последния раздел например. Това смятам да го наваксаме лятото. В тази връзка да ви попитам, преподавани ли са на вашите деца задачи за работа и за тръби? При нас не са, дори ги няма в учебника заложени. Та по въпроса за лятото, който нищите, ние ще наваксваме с математиката. И на мен ми се искаше да почнем малко от седмокласния материал, но едва ли.

# 393
Истината, както обикновено е някъде там - нито гърч, нито напълно лежерно за лятото.

И явно за всяко дете постановката е различна. По-горе прочетох няма да го мъча (с математика), ще чете задължителна литература и ще учи стихотворенията наизуст. Ми за моето дете това си е дефиницията за мъчение Laughing

Та аз, за да не мъча, че опитам да поработим по математика. При това избрах геометрията, че му е по-приятна.

Sunny_shine, задачи за тръби и работа има в сборника на издателство "Архимед", но на изд. "Просвета", например, няма.

# 394
  • Бургас
Много сте изписали от вчера. Simple Smile
Judy, благодаря за помагалата! Ще потърся и аз нещо за работа през лятото.
По математика ще взема книгата за ученика на Архимед.

# 395
  • София

И явно за всяко дете постановката е различна. По-горе прочетох няма да го мъча (с математика), ще чете задължителна литература и ще учи стихотворенията наизуст. Ми за моето дете това си е дефиницията за мъчение Laughing

Задължителната литература е за лятото, не вярвам някой да я остави за четене през учебната година  Rolling Eyes А стихотворенията наизуст са също задължителни, през учебната година и без това им ги дават за научаване, ще си помогне за това само.
Но тестове по БЕЛ и други сборници няма да се отварят през лятото.
Достатъчно са натоварени в училище.

# 396
Момичета, някоя от вас има ли тест изходно ниво по ЧП сниман?

# 397
... Досега не е ходила на никакви курсове по английски, и се чудя дали е удачно първият срок да я запиша някъде, с оглед пробните изпити в Американския колеж, или да не я претоварвам излишно и да разчита на училищните знания...
Изпитът за АК не е някакво ниво владеене на английски. Не разбирам.

Вероятно Бисквитка има предвид не АК в София, а Аркус във В. Търново. Където си има изпити по английски. Поне по моя информация.
Ако е това - връзва се.

Бисквитка, пиши, моля те, мнение за Аркус по-прясно, че още го мисля и него. 

# 398

Задължителната литература е за лятото, не вярвам някой да я остави за четене през учебната година  Rolling Eyes А стихотворенията наизуст са също задължителни, през учебната година и без това им ги дават за научаване, ще си помогне за това само.

Един такъв. Може да зучи екзотично, но стихотворенията и разказите от задължителните, не виждам кой знае какъв смисъл да прочете още през лятото. Да ги учи посред лято наизуст пък въобще. Ще ги чете и осмиля, когато ги учат. Задачата му за лятото е да чете повече, каквото му харесва. Колкото повече, толкова по-добре.

# 399
За БЕЛ - лятото го ползваме само за прочит на задължителната литература. Чак да учим наизуст стихотворения - не. Предпочитам 10 задачи по математика. Поне развиват мислене и трупат рутина.  Аз за университета за изпита по БЕЛ не съм учила на изуст кой знае колко произведения. На децата също няма да им трябват толкова. Важното е да ги познават.

# 400
Учителите им ги искат, а и им пишат 6ци за знаене наизуст ( съответно двойки)

# 401
  • София

Задължителната литература е за лятото, не вярвам някой да я остави за четене през учебната година  Rolling Eyes А стихотворенията наизуст са също задължителни, през учебната година и без това им ги дават за научаване, ще си помогне за това само.

Един такъв. Може да зучи екзотично, но стихотворенията и разказите от задължителните, не виждам кой знае какъв смисъл да прочете още през лятото. Да ги учи посред лято наизуст пък въобще. Ще ги чете и осмиля, когато ги учат. Задачата му за лятото е да чете повече, каквото му харесва. Колкото повече, толкова по-добре.
Разбира се, че ще и чете всякава литература, ще се среща с приятели, ще пътува, изобщо пълна почивка, без сборници.
Доколкото знам не са само разкази, а и цели глави от произведения.
Стихотворенията се учат, защото в тестовете питат за цитати от тях, и дори учителите в училищата ги дават за наизустяване, да не говорим в школите. Колкото по-добре ги знае, толкова по-добре. През учебната година само ще преговори, по-малко времеемко е и е затвърждаване.
Със сина ми преди 4 год. така процедирахме, съветът беше даден  тук, от бг-маммите, и не съжалявам, че го последвах Simple Smile

# 402
  • София
В тази връзка да ви попитам, преподавани ли са на вашите деца задачи за работа и за тръби? При нас не са, дори ги няма в учебника заложени.
Задачите за работа И за тръби се учат в седми клас. Представени са доста лесно. Тогава се учат и  задачи за смеси и сплави, за движение и от финанси /лихви/.
Някой искаше учебника на Коала за седми клас

# 403
  • София
https://dox.abv.bg/download?id=6d2dfc503c
Всички школи изпреварват материала в училище. Това помага, според мен, децата по-рано да разберат материала и би помогнало и за оценките на контролните. Ако детето си пише съвестно домашните от школата и училище нещата са ок. Но имайте едно наум - в школите правят преговор на стария материал, преподават новите уроци и темпото за всички е едно и също. Ако има пропуски, наваксването става с частен учител или самостоятелно у дома /при съвестно дете/. За алгебричните задачи си трябва сериозен тренинг= решаване на много задачи.

# 404
Учителите им ги искат, а и им пишат 6ци за знаене наизуст ( съответно двойки)
Ох, добре, че нашата не иска такива безсмислени неща. Искала е 2-3 пъти и изпитва за научено наизуст стихотворение слабите ученици, да си изкарат и те нещо, различно от 2 и 3.  
Да изкарва оценка от наизустяване на стихотворение моето дете - това не ми се иска. Бих предпочела шестицата му да е върху наистина овладян материал по предмета. Който ще му трябва и ще го ползва. Ако има курс по "Художествено слово" - би било различно.
То и за посещение на театър в едно средно училище, което знам, пишат шест. Няма да му ставаме ученици, обаче. Laughing

Цитат
Задачите за работа И за тръби се учат в седми клас. Представени са доста лесно. Тогава се учат и  задачи за смеси и сплави, за движение и от финанси /лихви/.
В шести клас вече имаха такива задачи тази година. Смеси и сплави, например, си бяха в раздела за пропорциите. Имаха такива задачи на класното и на изходното, например. За лихва и намаление/увеличение имаха миналата година още - от типа на "В един магазин обувките били 90 лв., намалили ги с 10 %... Или в банката имаш х лв. при годишна лихва у%, колко пари ще имаш в края на годината.". Когато учиха проценти.
За движение също си учиха, вкл. по материала по ЧП - физиката. Точно такива задачи - и по физика, и по математика.

Цитат
За алгебричните задачи си трябва сериозен тренинг= решаване на много задачи.
Определено.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 10:40 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт