Любители на кучета - 93

• 28 739
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Идеята на голяма част от командите е основно кучето да се научи на послушание, а не че реално на някой му трябват осморки, седморки и т.н. Идеята е кучето да гледа стопанина постоянно и да чака команда за всички, като по този начин контролираме реакциите му.
despicabl не се тюхкай за социализацията, че и тя е нож с две остриета. И там трябва да има някакъв контрол, защото после кучето става твърде социализирано и забравя за теб и търси само кучешко внимание. Когато не му позволиш да отиде при куче то пак започва да агресора лаейки и ръмжейки. Аз точно това направих с Макс. Навсякъде бях чела за тая пуста социализация, особено при по-сериозните породи и цяла година го събирах сутрин и вечер с ужасни много кучета за социализация и игра. Е, в един момент, когато решавах да го водя на повод и да не го допускам до всяко куче, което видим то той започна да реагира с лай и ръмжене. И ето пак проблем дори и да съм го социализирала. Гледай клипчетата в групата и започни от самото начало. Аз така правя и се надявам един ден да мога да го похваля магарето, че фокуса му е върху мен, а не върху околните кучета.

# 436
Sivi, разбирам го това, но пак не виждам логика да го уча на осморки и да се катери по столове. Имам команда "погледни ме" например, упражнявам си нея.. Но нее, в групата задълже осморка, с клипче!, щото иначе - чистка. Аз лично не одобрявам всичките им команди и методи, не искам да снимам, взимам от файловете каквото сметна за нужно за моя и си го правя. Там са си малко секта хаха

# 437
Всички кучовци са прекрасни. Нашата не подлежи на възпитание и за това даже не се наемаме. Глезена и лигава от всякъде. Ето тук след една беля се прави на истинско куче хитрушата.

# 438
  • София
Тъй си е, малко като секта са.
И аз не виждам реално приложение на осморка, но, както Сиви е казала, то не е идеята да прави идеални осморки, а да се види, че ти работиш с това куче и как то реагира на командите ти.
Ако прави осморка и сяда на столче, първо ти се доверява, второ е фокусирано върху теб и накрая ще изпълнява и важната команда да не яде хора и други кучета. Което аз и целя.
Щом има кой да ми структурира логически обучението, и накрая има резултат, аз съм ок.

# 439
Flame то и аз не снимам клипчета 😂 Ама пък и не се трогвам от закани за чистки. Гледам си ме държат още. 😁 А и той Макс перфектно си прави всичко у дома, където и салто напред-назад мига да им снимам, ама на вън се разсейва и трудна работа е концентрацията, камо ли изпълнението.

# 440
  • Bарна, морето, сините вълни
Точнооо. Ерос вкъщи се прави на циркаджия, а навън настъпва ушаците.

# 441
Ако щат да ме изритват, аз съм си сейвнала файловете.
Сега с Денис се учим на "виж ме". Със стани, седни, легни, ела, няма проблем (поне, докато не се превъзбуди). Виж ме е... зор. Ама и тук ще се пречупи, или ще става войник, или Seerose да не съм!

# 442
Момичета, Ласи не е добре. Днеска не пожела да излезе на разходка. Звъннах на тоя кретен - стопанина му, да му кажа, че кучето изглежда болно и той ми отговори "даа, от снощи не яде нищо". Викам "ами какво ще правиш, ще го заведеш ли на ветеринар?" Отговора му беше просто........ "Нее, за какво, той вече е стар". Викам "Как?! Така ли ще го оставиш?!! Не може да го оставиш така!" И ми вика "ще видим утре..." И ми затвори.
Нямам сили, ръцете ми треперят от нерви... Дайте ми акъл какво да правя. Време ли е вече да го заплаша? Аз утре имам котка за кастрация, разбрала съм се с ветката. Тоя идиот ако не го заведе, аз няма да стоя с кръстени ръце, но не това е проблема, разбирате... Sad
Като отидох при него преди половин час, той лежеше и спеше, не беше буден (нещо което до сега не е било). Като ме чу, стана, оплака ми се, опита се да ми се поскара, ама от гърлото му излезе само жален говор. Отворих мрежата, Ласи излезе, направи няколко крачки, опита се да маркира (почти никаква урина не излезе) и застана на едно място. Гледа ме в очите, скимти лекичко. Исках от един човек носна кърпичка, да му избърша очите, че бяха странно гурелясали с тъмно-зелени секрети. Избърсах го и той тръгна обратно към бърлогата. Застана пред мрежата и легна там, отвънка и само ме гледа и скимти лекичко. Погледът му е изморен, бялото на очите му е червено станало. Виждам, че му е лошо, че едва гледа... Може би има температура. Окуражих го да прескочи отново мрежата, да влезе вътре. Аз няма къде да го прибера! А той не иска да остава сам... Sad Викам "Ласи, хайде, душичко, влез, да отида да си взема телефона и да се пробвам да говоря с тоя". И с малко дърпане, Ласи влезе вътре и аз влязох с него. Огледах бърлогата, да видя дали има следи от повърнато някъде - не видях. Бях му донесла два пилешки фенера (обикновено ги давам след разходката), но тоя път просто нямаше разходка. Фенерите ги изяде с апетит. После пи вода и подуши парчетата изсъхнали пици и баници, които ония му е хвърлил. Помогнах му да изкара саламите от пиците и тях изяде.
Какво може да му има? Много се притесних... Sad И вчера го видях, че не тичаше както обикновено, ами ходи бавничко, но поне искаше да ходи. А днес просто нямаше сили да ходи...

# 443
Нямах за цел да провокирам дискусия ,но това е единствената група,която знам,където може да ти дадат съвет дистанционно,да следваш някаква програма и да видиш резултат,дори и да не присъстваш физически. Аз съм получавала съвет и подкрепа,безкористно.

Моля,нека не коментираме повече ,всеки може да прецени за себе си!

amy_nka ,дожаля ми за Ласи Sad Не мисля,че заплахи ще подействат Sad По-добре говори с ветеринаря,ако може нещо от дистанция да те консултира....

# 444
  • Bарна, морето, сините вълни
Милия Ласи...и ти колко нерви изхаби с тоя. Дано не е нищо сериозно и се оправи. То е ясно, че онзи пръста си няма да мръдне, ти си му надеждата на Ласи.
А ти показвала ли си ни го? Извинявай, ако си, но паметта ми не е особено добра. Бих искала да видя това старче.
Може би вече и годинките му си казват думата. Надявам се, че поне щом се храни и пие водичка ще живне.

# 445
  • под тепетата
Аз си мисля, че щом не му пука за Ласи, хващай го и ако имаш възможност, заведи го на ветеринар. Може даже да не разбере, че си го водила. Снимай Ласи - очите му, всичко, което ти се струва важно като доказателство за лошото му състояние и грижи по отглеждането му. Ако се направи на важен собственик, тогава му кажи, че имаш снимки за "отговорното " му гледане и състояние на кучето и ще подадеш сигнал в Полицията за жестоко отношение към животно.
 Ако нямаш възможност да го заведеш, опиши утре на ветеринаря си състоянието му, и дано успее поне малко да помогне на кучо от дистанция!
Не знам доколко е добър съветът ми, но и аз се разстроих ...

# 446
Трапезица, всеки има право да си изкаже и мнението Simple Smile
ПС. Е сега попаднах на пост с питанка за проблем с котка. Подчертавам КОТКА. Съветът е да я научат на ритуал на хранене Joy Joy ми ще умра от смях..😂

# 447
Ох, тия животинчета, да можеха поне да кажат какво им е! amy_nka, дано ветката ви да е склонна да помогне по описание, преди години карахме вет до улично куче, но ни беше познат. Те и сега ще отидат, но ще трябва да се плаща. Дано Ласи да живне, пък за "стопанина" му.....ще си замълча, че съм под афект. Като остарее, ей така и с него да се държат!
Рексунко от днешната разходка, отпред, отзад и отстрани.Simple Smile

Все статични, ама не тичка вече много порасналото ми момче. Само леко се позатичва към някой усетен миризляк.
А това е душицата, за която писах и питах. Ама аз изобщо не го виждам по тоя начин, по който телефункенът ми го е видял. Има едно кръгло личице, по-рошав е и тоя син/чер език не знам отде се е взел. Ама то така, аз уж да го снимам, Рексун ме тегли насам-натам, Рошко, като видя, че няма манджа, не ще да позира, ами хукна да търси.Ама и телето ми снима как му дойде, ще го сменям!

# 448
Връщам се да ви чета, но Лабрекс, това си е български барак, от където и да го погледна..

# 449
Хибискус, за барак пък и през ум не ми е минало, само знам, че ми е нещо познато и ми напомня на порода, ама не се сетих. Но че е домашно и по някакви причини е попаднало на улицата, никакви съмнения нямам.

Общи условия

Активация на акаунт