Любители на кучета - 93

• 28 712
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • sf

Без коментар!

# 511
  • София
Донсита, в пълнените чушки царевица ли има? JoyJoyJoy Другото няма какво да го коментираме... Имаш си гладно момченце... Вземи го нахрани Joy

# 512
  • sf
Да, слагам и царевица, вкъщи много се харесва.

# 513

Да ви представя един рожденик от вчера.

# 514
  • София - Рим и обратно
Честит юбилей на ушаткото! Heart
Ози е красив лос! А Кира мирише на сирене (на спарени чорапи), особено около ушаците. Ама така съм свикнала с тая миризма, че я обожавам Joy

# 515
  • София
Честит празник на хубавото момче! Да е много здравичък. Heart

Вчера пак имахме близка среща с питбулката от входа ни. Бяхме навън със съседите на пейките и хванах Харли за нашийника, за да му се карам да не скача от радост по хората, че е влажно и лапичките му са мръсни. В този момент от входа излезе питбулката със сторанина си. Благодаря на всички богове, че държах Харльо. Не мога да ви опиша звуците, които издава питбулът всеки път, когато види моето момче. Започва да се дави и все едно кашля срещу него. Стопанинът му едва го удържа. Сърцето ми падна в кецовете от ужас. Ами ако Харли си ходеше спокойно... и реши да се доближи към питбула от чисто любопитство. Ще умра на място. След това се засякохме със стопанина в магазина и той ми казва "Май нашите кучета не се харесват изобщо". Чакай бе човек, защо ги слагаш под общ знаменател. Моят пикльо харесва всички, веднъж не е излаял срещу когото и да било. Отвърнах му, че неговото куче не харесва моето и че най-любезно го моля преди да излязат от входа да погледне дали случайно не сме навън и ако Харли е пуснат свободно, просто да извика да го вържа. Имам ужасно лошо предчувствие, че в един момент ще се случи нещо много лошо. Не мога всеки път да треперя навън. А тъпото е, че стопаните са четирима на брой и ако са майката или дъщерята, няма да могат да си удържат кучето. Ще живея в постоянен страх.

# 516
За това се връзват всички кучета

# 517
  • София
Затова и се слагат намордници на агресивните кучета. Аз заради едно куче не смятам цял живот да държа Харли овързан.

# 518
За това ще му береш страх, свободен може да тича на определени места, както всчики други. А колкото собствениците на пит-а имат задължение да слагат намордник, толкова и ти да връзваш Харли. Вината е споделена, аз повече няма да се обяснявам, щото ставам досадна, пък всеки си знае неговото Hands V

# 519
Авалон да е жив и здрав рожденника и още много по 10 години да ви радва у дома!
Тонка а ако им предложиш да слагат намордник на кучето докато излизат от входа и се отдалечат, защото докопа ли твоето вероятността да остане живо и ужасно малка. Аз Макс го научих да си ходи с намордник, но не го ползвам, защото освен дребни кучета има и по-големи от него и не желая да няма възможност да се защити при необходимост. Известно време му го слагах само от колата до входа и от входа до колата, но идеята беше да свикне с него.

# 520
  • София
Честит рожден ден на голямото момче! Бека ми прошепна да му пожелая големи пържоли и дълъг, щастлив живот с любимците вкъщи!

И ние вчвра за малко да имаме близка среща с една "лоша" немска овчарка. По принцип си делим парка с нея, но вчера Бека хукна, а аз не виждам какво гони. Викнах и да спре и да дойде, та чак тогава видях кучето. Вързах си я и се изнесохме в нашата част на парка. Аз по принцип я водя вързана и само в присъствието на познати кучета я пускам да тича.

# 521
Благодаря на всички за пожеланията! За съжаление живеят много малко милите животинки и това ще му е първи и последен юбилей.

И аз съм "за" воденето на кучетата само на каишка и пускане свободно на определените за това места. Изпитвам истински ужас при вида на пуснато куче, което виждайки ни се спуска към нас.

# 522
Тонка*, еее...не може да очакваш всеки път той да дебне дали си отпред, за да ти каже да вържеш Харльо. Реално, той спазва неговото задължение - питът е на повод, та следва и ти така да държиш Харльо...
Мен лично, ако някой ми каже да сложа намордник на вързаното! си куче, защото той си пуска неговото свободно и може да доближи Рейн..ми, ще влезна в бая конфликт. Не е коректно така. Аз съм се карала с такива стопани, защото пуснати им кучета идват при нас, докато Рейн е на повод и се чудя как да ги спасявам, ако той не ги хареса. Последният пример беше 1 померан, дето дотича при нас от незнайно къде, та за малко да стане на пух, как съм крещяла тогава и на моя, и на стопаните на померана, знам и аз и 3 преки около мен. Отговорността е колективна!

# 523
Авалон, прекрасен рожденик си имаш, да ти е жив и здрав! И как възпитано стои до тортата, без да налита, чудесен е! Heart Eyes Hug

Имали сме две близки срещи с Рекс с питбул /Рекс на повод, другия пуснат/ и с бултериер - същата история. Нахапаният беше Рекс, едното лечение към 200 лева ми излезе барабар с моите успокоителни. И един счупен чадър, с който налагах бултериера. Разкошен чадър с много здрава конструкция. И пак така с пусната овчарка, но тя излезе от рексьовата порода, т.е. не хапеше, а се бореха. Много бяха интересни, вцепили се като борци. Три такива "срещи", слава богу без ухапвания. Рекс също не хапе, той бие с лапи по гърба и лае, в тоя момент го захващат я под врата, я под мишница на предно краче. На стопаните какво крещях, няма да пиша, че ще ми предложат БАНан. Mr. Green Но тоя с немската овчарка, повече не го виждам с пуснато куче, а все така я разхождаше. Сега е на повод и със светещ нашийник, отдалече се забелязва. Със сигурност е имало и други, освен мен да се разправят с него. А се сетих за случай на пуснато много дребно кученце, аз едва удържам Рекс, а стопанинът на дребосъка ме успокоява, че то нищо нямало да направи на Рекс. Като му изврещях а не мисли ли, че Рекс може нещо на неговото да направи, оня, като че ли се събуди, тупна се по челото, хукна и си хвана дребчето. И аз си мисля, че освен на поляни извън населено място, дворове или на определени за пускане места, всички кучета трябва да са на повод. Че и дребосък със счупен гръбнак от някаква овчарка/ не знам каква точно порода, сивкава с огромна глава/ съм виждала, уф, бях го забравила тоя случай, сега ми изплува в главата. С една дума - опасно си е свободното разхождане, колкото и да ни се иска така да ходят кучовците. Peace

# 524
  • У Диспансера ...♥♥♥
Той е длъжен да има намордник неговото, ами ако го изпусне без да иска, Харльо и да е на повод пак ще го сдави .
А Тонка, за да си спокойна е най-добре да си е на повод, защото после ще се упрекваш, че си допуснала това . Лично аз така бих постъпила, и на тях бих казала да си му слагат намордник

Честит юбилей на този кротушко 🥳

Общи условия

Активация на акаунт