Любители на кучета - 93

• 28 701
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Нарцисчева, защо да е задължително, ако е на къс повод? Реално, ако кучето не е агресивно генерално, а само с Харльо не се понася, няма такова задължение. Напр нашата наредба гласи " Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. ИЛИ с намордник.".
Рейн напр не е агресивен, но е мъжкар в тийн възраст и да, някои мъжки искрено не ги понася, но е вързан и съм сигурна, че докато и тяхното е вързано - проблем няма да има Simple Smile. Абсолютно сериозно - не бих му сложила намордник, щото някой е решил да не си връзва кучето. Това е абсурд.

# 526
  • София
Момичета, много добре разбирам, че отговорността е И моя, защото ако Харли има неблагоразумието да доближи питбула, не мога да имам никакви претенции. Говорим обаче за куче, което нахапа зверски собственичката на друго куче. Женската част от семейството трудно го одържат. Тоест питбула дори и вързан няма гаранция, че няма да се отскубне, както вече се случи, и да убие някой. Задължително е да му слагат намордник, но не го правят.
Аз също всеки път се оглеждам при излизане, защото макар че всеки път изкарвам Харли завързан, не знам дали няма да се срещнат двете двете кучета муцуна в муцуна при входната врата и тогава също ще е огромен проблем.
А Харли не се доближава до хора и кучета, защото ходи до мен и му давам команди. Но си имам едно на ум все пак.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 14:16 от Тонка*

# 527
Лабрекс твоя мост ме подсети за една случка наскоро. Спирам си с колата до блока, тръгвам да вадя Макс от багажника, обаче го виждам че гледа втренчено някъде зад мен през стъклото. Поглеждам и виждам едни цигани да ровят в контейнера, а до тях куче. Подпрях се и чакам да си преровят хората и да си тръгнат, ама циганката идва да ми иска пари. Питам я с тях ли е кучето и тя ми казва да. Помолих я бързо да се изнесат, ако са свършили с контейнерите, за да си тръгне и кучето с тях и да мога да изкарам моя от багажника. А циганката ми вика “Ама то това моето е добро, не хапе. Няма страшно”.. отговорих и, че моето е лошо и хапе, и за тяхното ме е грижа, не за моето че ще му стане нещо 😂😂😂 Много се смях с тях после. Ама поне хората си викнаха доброто момче и се скриха. Не знам дали Макс щеше въобще да тръгне към него, но след като го беше фокусирало трябваше да взема мерки.
Flame и аз имам доста случаи на дребни породи да идват пред Макс, някои дори ръмжейки го, а аз да си обесвам кучето на повода и душача, защото някой искал кучето му да потичка свободно. Ми и аз искам Макс да тича свободно, ама ще намали драстично броя на другите мъжкари из града сигурно. И не искам заради нечие нехайство да си беся кучето на повода всеки път. Все се каня, че следващия път ще го оставя без да го опъвам и тегля и каквото ще да става.. моето все пак е на повод 1,5 метра и ако някой влезе в този обсег да си бере грижа на кучето. 😡 Само си се каня, но някой ден сигурно ще ми падне пердето.

# 528
  • о`майна лунна нощ е
Не разполагам с видеоматериал, но разчитам на фантазията ви, да си представите как трепери опашка и мърда гъзе, изяло, без да го усетим, тарелка баклава преди лягане... Прожекцията в 5D формат /със звук, светлина на нощна лампа, аромат и припръскване/ започна от 03:38 ч. посреднощ, та до сега ... няколко пъти.

Тази баклава са я дали семейството мюсюлмани, които живеят във входа. За всички апартаменти са направили и дали по една тарелка. А точно, когато Швепса е извършвал престъплението, ние си седяхме с тях и останалите съседи пред входа, пиехме, да се отбележи - джин с швепс тоник и лимон и си говорехме. А нашият празнува Байряма вкъщи.

По отношение на пуснатите кучета - нееднокракто Швепса е бил вързан почти през цялата разходка, защото знам как реагира на мъжки кучета . В повечето случаи изръмжат ли му насреща, се хвърля да се бие, тиквеникът му с тиквеник. Веднъж - налетя на едногодишен питбул. За това е пуснат само на познати места и работим върху контрола и фокуса върху човека.
При една от разходките обаче, ние бяхме вързани, а срещу нас направо се засили пак питбул, мъжки. Развиках се, че ние сме докачливи и помолих да го вържат, за да не стане беля. Веднага го направиха, но цяла вечер си събирах сърцето.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 14:34 от `ТуиГ

# 529
Горкият Швепс, ми да сте му дали мръвка за тоз Байрям! Пишман да стане момчето, що е празнувало!:)

# 530
  • София
Аз пак ще се повторя, че Харли ходи до мен и не се репчи на никой. На поляната до блока се познаваме всички с кучета. И немски овчарки ходят без повод, но както те, така и Харли не обръщат внимание на други кучета. Тоест ние сме си преценили какво и що. Да не говорим, че и цялото езеро го обиколихме без Харли да е вързан. Имаше и други отвързани кучета, които не са агресивни и не се бутат при хора и себеподобни. Нищо против нямам такива, колкото и скандално да ви прозвучи. Агресивни, неудържими и хапещи питбули обаче нямат работа навън без намордник.
Що се отнася до питбула в нашия вход, ще направим още едно събрание, ако се наложи и ще се вземат мерки. Било то от собствениците на питбула или по-драстични от страна на всички живущи. Всеки тук е наясно с нахапаната и два пъти повалена съседка на земята и никой не изпитва желание да е на нейно място.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 14:37 от Тонка*

# 531
  • София
Аз съм разправяла как едно куче изяде кило захар, та Туиг, идеално те разбирам.
При  нас излизаше от всички крайща.

Тонка, не се оправдавай, пък ти. Хората си казват мнението, не те нападат. Чети и си прави изводи за себе си.

Няма да коментирам вързани и отвързани кучета, щото се каза каквото имаше.
Оня ден, на училището с Мама Еми, кучетата в кръг и изпълняват задача, а отзад се появи някакъв заблуден бегач. Кучетата съсредоточени да се гледат едно друго, а моята се обърна и започна да му свисти. Не ръмжи точно, ама я усещам напрегната и аха да тръгне да пази. Решила, че сме стадо и е редно да е нащрек, тоя е някакъв външен, няма работа в кръга. А по принцип не обръща внимание на хора или бегачи.

А, забравих. Тонка, всяко куче си има порода или друго куче, което не харесва. Задължително. Ще ти го кажати другите момичета.
Моята не харесва немски овчарки, не ги напада, но не иска да си играе с тях и е нащрек. Тотално не понася един конкретен доберман и знам защо. И на секундата започва да лае по каракачанки. Само да види в далечината и започва да лае.

# 532
Аз пиша, трия, пиша, трия, дайте да смениме темата, че знаем какво ще стане.
Какво рибено масло давате, свърши ми това от зооплюс(дибо) и искам да дам някакво друго, че това май само е изгодно, пък работа не върши.

# 533
Ми, като толкова е преценено и ходи до теб само, защо си написала в първия пост : "Ами ако Харли си ходеше спокойно... и реши да се доближи към питбула от чисто любопитство." ? Не ти се заяждам, но едното противоречи на другото. Както казах вече - колективна отговорност. Пазете си кучетата! Това, че твоето не е агресивно, не означава, че няма да попаднеш на такова и от " любопитство" да стане беля...
Сиви, разбирам те. Моят е също на къс повод - въже и с душач, и аз го беся така, заради пуснатите и ми е доста кофти..
Посс, абсолютно си права. Рейн го нахапа един шиба ину като малък и сега само като види породата - ми изтрещява. Помнят косматковците..

# 534
  • София
Флейм, написала съм така, защото винаги може да има първи път. И хората, и животните са непредсказуеми. И едно на милиард да е вероятността, знам ли дали няма да се прояви точно в този момент. Не ми се искаше да продължавам да ползвам ел. нашийника, но заради питбула ще му го слагам, просто за всеки случай.
Посс, обяснявам, не се оправдавам. Надраснала съм отдавна влизането в оправдателен режим, но все още съм на обяснителен, защото винаги има неразбрали.

# 535
Именно. Това визирах. Няма как да знаеш на 100% как ще реагира Харли в дадена ситуация. Затова опитвам да ти обясня защо и ти трябва да си отговорна и да го връзваш. Просто, защото абсолютно сигурни неща няма, когато стане въпрос за домашно (а не служебно)  куче... Ти си знаеш, аз казвам мнение какво е редно за мен, за да няма пострадали.
Аз например имам в квартала 1 хъски, не е агресивно, моят не го харесва обаче. Девойката не само го води вързан, ми и като се засечем на 1 алея супер усмихнато ме пита на къде сме, за да се разминем без проблеми. Ето, това е не само отговорно, ми и коректно и мило Simple Smile

# 536
  • София
Все повече се убеждавам,че повечето стопани на така наречените опасни породи трябва да минават изпит преди вземането на такова куче.Не че имам против животинките,а по-скоро стопаните трябва да се научат на отговорността как да възпитат това куче,защото всяка порода си има своите специфики.Преди няколко дена така ме събори едно кане корсо,докато изчаквам Фея,някой ми налита в гръб и аз паднах на колене,поне не беше по очи.Ставам а то едно бебе на 7-8 месеца,но ми е вече до кръста ,търчи да си играе с моите маймуни,дупи им се на игра,но на  мен още са ми сини колената . След 5 минути пристига едно момче по-дребно и от мен и казва на кучето "ей нещастник ела тук".Забравих за болка и като му зяпнах как така ще обижда животинчето и той обиден се фръцна.

# 537
  • под тепетата
ТуиГ, що оставяте насаме Швепса с баклавата, а? Пък после той бил виновен, че ви е отървал от сума ти калории  Laughing За протокола: ако бях там, щях да му помогна с баклавата, а на вас с джина , нЪл съм ви прЕателка  Mr. Green

# 538
  • Bарна, морето, сините вълни
Еха, колко много сте изписали.
Честит юбилей на сладура! Да е много здрав още дълго! Heart

Вече официално Ерос е легален отвсякъде, регистрирахме го в общината, да ми е мирна главата. Някак си едно облекчение почувствах. Общинар е обяснил на ММ, че ако куче се сбие с Ерос имам право да му махна намордника, за да се защити. Дано не се случва, де.

И да ви покажа как пази бебка, докато е на трона. Joy

# 539
  • София
То пък все едно ще имаш време да му махнеш намордника...

Божее, кога порастна толкова това дете. Ей, одъртяваме.

Общи условия

Активация на акаунт