Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 май 2019, 15:24 ч.

Високо AST след вадене на сливици!

  • 1 795
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 42
Orange123, а какво става при вас? Пада ли?
 




Последно го изследвахме ноември и беше 694, мисля, т.е. високо.  Оттогава не сме се изследвали. Сега по празниците изкарахме вирус с повръщане  и температура. Но мисля, че това е вирус, който няма общо със стрептокок и АСТ. По-нагоре бях писала какво ми каза ревматолога след последното изследване, т.е. ноември. Някои деца са предразположени да прихващат стрептокок и това вдига АСТ. По принцип е характерно за училищна и градинска възраст. Силно се надявам да го израсте. Иначе с венозен АБ го бяхме свалили, ако си спомняш, но след това се вдигна отново, без никаква причина. То би било абсурдно  да се опитваме да го поддържаме в граници, защото тя отивайки на училище се среща с деца и лепва пак. И т.н.,  и т.н. От всички писали дотук засега поне няма дете, което да се е разболяло от ревматизъм заради високото АСТ. Проблем е, когато има бактерия в гърлото  и тя не се лекува с АБ - така поне ми обясни ревматолога. И може би вашият случай е такъв и затова дъщеря ви са я заболяли крачетата.
Вероятно трябва да се взима гърлен секрет при болки в гърлото и въобще някакво съмнение. Моето дете хич вече не иска да го бодат, но все в някакъв момент ще трябва да изследваме АСТ. Просто сега януари месец е по- грипозен и не ми се иска да ходим много по лаборатории и болници. Но по-нататък ще я изследваме пак. Аз със сигурност няма да забравя.

# 91
  • София
  • Мнения: 7 809
Моята нямаше болки в гърлото, но гърления показа стрептокок. ЛЛ изписа АБ.
След може би 2 месеца пуснахме пак гърлен, който излезе чист. След това само сме следили с кръвни през месец.

# 92
  • Варна
  • Мнения: 1 222
Знаете ли дали може да ни се бие ваксина за Морбили?

# 93
  • Мнения: 42
Знаете ли дали може да ни се бие ваксина за Морбили?




да, може.

# 94
  • София
  • Мнения: 7 809
Не виждам причина, да не може.

# 95
  • Мнения: 42
Моята нямаше болки в гърлото, но гърления показа стрептокок. ЛЛ изписа АБ.
След може би 2 месеца пуснахме пак гърлен, който излезе чист. След това само сме следили с кръвни през месец.





Мисля, че беше писала, че гърлото й е било леко зачервено,  когато е излязъл стрептокок. Освен това и в градината е имало скарлатина, което си е предпоставка за изследване на гърлен секрет.

# 96
  • София
  • Мнения: 7 809
Не съм писала аз за червено гърло, сигурно някой друг.
В градината взеха гърлен секрет след скарлатината, чист излезе. Явно са го взели "от последния зъб", както казва ЛЛ на детето.
Та така. Само заради болките в краката ни изпрати за АСТ.

# 97
  • Варна
  • Мнения: 1 222
Не виждам причина, да не може.

Заради високото АСТ се притеснявам. Един доктор ми казва, че може а друг не и вече се обърках.

# 98
  • Мнения: 27
Не виждам причина, да не може.

Заради високото АСТ се притеснявам. Един доктор ми казва, че може а друг не и вече се обърках.

Заради високо АСТ на сина ми са ни забранили да пие НВСП, препарати от рода на Изопринозин и да отложим ваксините, защото са опасни в този период.
Това е препоръчано от двама детски ревматолози и един специалист УНГ, който лекува в момента детето.

# 99
  • София
  • Мнения: 7 809
Като се замисля, сложихме ваксината на 6 годишна възраст, когато AST на детето беше все още високо - около 300.

# 100
  • Варна
  • Мнения: 1 222
За сега успях да я отложа ваксината. Април ще пускаме ново АСТ.

Общи условия

Активация на акаунт