Астрология - 15 тема

• 37 918
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Свободната воля е тема, с която всеки се упражнява и стига до никъде. Някой се събужда сутринта и решава че човек има 30% свободна воля. Друг се събужда и решава че процентите са по- малко или повече и се започват едни спорове....А, Вселената, Бог, Природата, Полето или кой както го нарича, ни се смее на глупостите.

# 286
Рождената карта представлява една енергийна матрица, която се разгръща само по един начин. Дори и свободната воля се ръководи от нея, защото е изражение на вече зададен модел. Не излиза от матрицата. Това поставя въпроса. Доколко може да бъде свободна, свободната воля, която вече фабрично е програмирана ?
Много добър въпрос, стигнах до една интересна книга озаглавена "Der Mensch - Eine Empfangsstation kosmischer Suggestionen" / "Човекът - приемна станция на космически внушения", не мога да я намеря дори и на английски, но самото заглавие казва достатъчно.

Космическите влияния са като лятото и зимата, но невидими. Ако зимата ходиш по тениска най-вероятно ще настинеш, ако лятото ходиш с дебело яке ще прегрееш. Ако тръгнеш да пресичаш северния полюс и безкрайните ледове може и да загубиш живота си, по подобен начин от небето се сипят невидимите енергии на космическите тела. Познавайки астрологията ние можем да предвидим кога ще преминем през един или друг невидим за нас период за да знаем как да се "облечем".

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 22:38 от AlphaTauri

# 287
Момичета, възможно ли е да ми се изчисли точния час на раждане с разлика от 10 минути?
Правени са ми 2 хороскопа през годините и много точно са описани нещата особено от първия, понеже ми е на касета скоро го слушах . Но все пак искам да ми се изчисли точноя час ако е възможно?
И друго, възможно ли е по-наталната карта да се каже -след 37-мата,38-мата година ще имаш мъж, че чак и зодията ?🤔

# 288
  • SF
Възможно е да се предположи доминиращ знак на евентуален бъдещ партньор. Може това да не е знакът на слънцето му, а на Луната, на асцендента...

# 289
Много интересни са дискусиите в последните страници. Simple Smile
За свободната воля имах съвсем друга представа във времето, когато още не бях чела обясненията и обрисовките на свети Силуан и св. Йоан Дамаскин. Техните слова ми дадоха отговори, които ми поставиха основите за нов за мен прочит и осъзнаване  за духовния свят.

# 290
  • София
Какво мислите за ретроградния Сатурн, ако имате или познавате някой с ретро. Сатурн в наталната карта? Усещате ли неговата помощ или е по-скоро тежък и труден?
Чела съм, че той е носител на опита от предишни животи и е тук за да ни помага да научим своите уроци от този. Такъв притежават старите души.
Моят е в 9-ти дом, Стрелец и в съвпад с ретрограден Уран. Връх е и на корабното ми платно.

# 291
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Всички "не лични" планети са ми ретроградни - Сатурн,Уран,Плутон и Нептун.
В момента чета Том 2 от поредицата на Марион Марч. Там ретроградността е описана много интересно за всяка планета.
Ето извадка от описанието на ретрограден Сатурн:
Скрит текст:

# 292
Доколко може да бъде свободна, свободната воля, която вече фабрично е програмирана ?
Отново се замислих по този въпрос, знам, че човек за момента е изграден от четири основни тела, физическото го наследяваме, това са неща които не можем да променим, но душата ни е избрала да се роди в него плащайки кармичните обременености под формата на "такса".

А най-фините тела надграждаме от предишни прераждания чрез свободната ни воля, това е малката свобода, която ни е дадена във всеки един живот, също както пускаме децата да си играят в детската градина, имат си граници... и като порастнат им се дава по-голяма свобода. По същият начин в живота и ние имаме граници на свободата, които граници сме си извоювали през предишните животи, и "фабрично изпрограмираната ни воля" е до голяма степен нашата собствена воля, която сме изградили и си я носим от един в друг живот, и тя също се отразява в наталната карта, а останалото е наследствено.

# 293
При мен всички планети са ретроградни без Юпитер.

Каква е разликата между Сатурн в 7ми дом в мъжка и женска карта? Еднакво ли се проявява или в женската е много по-пагубен?

# 294
  • в 1001-та нощ
Защо очаквате толкова фатализъм от Сатурн Simple Smile Какво виждате зависи и от това с какви очи го гледате Simple Smile

# 295
Защо очаквате толкова фатализъм от Сатурн Simple Smile Какво виждате зависи и от това с какви очи го гледате Simple Smile
Мда. На мен най-големите подаръци до тази точка от живота ми ги е донесъл той. Всичко, което ми е най-важно, се е случило в махадашата му..  Grinning

# 296
Защото щастливо омъжените със Сатурн в 7ми дом не пишат в темата.

eleida , а имаш ли планета в 7ми дом?
Цитат
И накрая да кажа, че ДСЦ ми е в Козирог и Сатурн като управител е в знака Козирог. Имам брак и 2 деца.
Това е по повод Сатурн в 7 дом.

# 297
  • SF

Morella Allan Poe, прочети цитата от книгата. Опитах същото да ти отговоря и на лични. Не знам дали съм успяла, защото аз давам примери.

Добре, че всички имаме по един Сатурн в картите си!
Важните събития в нашия живот се случват при транзити на Сатурн. Това няма да спра да го повтарям.

# 298
Бих добавил и транзита на Юпитер.

# 299
Бих добавил и транзита на Юпитер.

Да , на мен ми влияят и двете планети. Транзити на Сатурн и транзити на Юпитер.  И двете показват в картата ми важните събития. Може би, защото Слънцето ми е в Козирог , в 9 дом. Чела съм ,че Слънцето в картата е това ,което трябва да развиеш в сегашната си инкарнация.

Общи условия

Активация на акаунт