Лещи за очи - 7

• 47 475
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Помагайте! От 15 дни съм с Biofinity toric и не мога да свикна. Все едно имам пясък в очите, слънцето много ме дразни.. Капки слагам, мия ръце, не бъркам в контейнерчето. От лещите ли е не знам, но сега съм се спряла на Avaira и бих помолила за мнение, за тях.

# 346
  • София
За първи път реших да пробвам с лещи.Ходих на лекар,дадоха ми рецепта,но се оказа че не виждам добре с тях и ги коригираха да са с висока добавка.С тях ми е перфектно,но се оказа че диоптера на очилата ми е по-малък отколкото на лещите.А четох че трябва да е обратното.Това нормално ли е?

# 347
  • В полите на Пирин планина
Помагайте! От 15 дни съм с Biofinity toric и не мога да свикна. Все едно имам пясък в очите, слънцето много ме дразни.. Капки слагам, мия ръце, не бъркам в контейнерчето. От лещите ли е не знам, но сега съм се спряла на Avaira и бих помолила за мнение, за тях.

До сега носени ли са контактни лещи или не?
Биофинити са страхотни лещи. Нося ги вече 8-7 години само тях.

# 348
  • София
Не знам и на мен все ми дразни. Свивам очите, некомфортно ми е, направо ужас. Дано се оправи положението. Толкова исках да махна грозните очила.

# 349
Само няма да се оправи. Трябва да се открие защо дразнят. Иначе най-много да възпалите клепачите и да имате нужда от лечение. И това съм правила. 🙂

# 350
Носила съм цветни преди години и нямах проблем, но не помня производителя. Днес сложих biofinity- то към 15:00ч и след 40мин стана страшно- бодежи и парене особено в дясното. Свалих я, а окото ми стана кръв червено. Измих я и с говеждия си инат, пак я сложих така до 20ч, когато започна главоболие и вече "виждах" замъглено. В момента очите ми са, все едно не съм спала от дни- червени и с торбички. Офталмолога ми е малко странен и не знам, дали ще ми съдейства.

# 351
Надявам се в населеното място да има повече от един офталмолог. Аз не бих ходила при лекар, който "не съдейства". И друго - ако лещата дразни, значи нещо не е както трябва. Да се проявява стоицизъм не е добра идея.

# 352
  • IC 1101,Abell 2029
Носила съм цветни преди години и нямах проблем, но не помня производителя. Днес сложих biofinity- то към 15:00ч и след 40мин стана страшно- бодежи и парене особено в дясното. Свалих я, а окото ми стана кръв червено. Измих я и с говеждия си инат, пак я сложих така до 20ч, когато започна главоболие и вече "виждах" замъглено. В момента очите ми са, все едно не съм спала от дни- червени и с торбички. Офталмолога ми е малко странен и не знам, дали ще ми съдейства.
Как може така човек за едното нищо,да рискува да остане съвсем без зрение,това е просто съвършенно непонятно.Какво значи "офталмолога ми"?Да не сте на Марс и да няма други доктори.Намерете си добър контактолог и нищо не предприемайте на своя глава!

# 353
Мен също ме дразнят лещите често: от сух въздух, климатик, вятър, капя капки- нищо.
По-често това ми се случваше с матки, които нвха с голям диаметър на лещата.
Смених с Биофинити, които са с по-малък, и вече е по-добре.

# 354
  • В полите на Пирин планина
Да не би лещата да е била на обратно? Или повредена?
Аз лично Биофинити не ги усещам. Нито ми натежават очите, нито ми са сухи. Не ползвам овлажняващи капки и се гримирам ежедневно за работа. Свикнала съм да мигам начесто - така очите се овлажняват ествествено. Работя по 8 часа и нагоре на компютър. Единствено вече към последните дни на срока си са ме дразнили понякога и ги сменям, дори преди да минат 30 дни или ако случайно лещата е повредена. Това няма как да се види с просто око - виждала съм с доста увеличаваща лупа миниатюрни откъснати частички по ръба на лещата. Случвало ми се е да се скъса и по средата.

# 355
Благодаря на включилите се. Оказа се, че диаметрите са много важно нещо 😁. При мен не трябва, да бъде повече от 14.3 и базовата кривина трябва да е от 8.5 до 8.7. Сега тотално се смали избора ми за торични лещи.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 17:30 от Sober

# 356
  • София
Здравейте дами,
Търся контактолог за дете на 12 в София.
Може и контакт на лични.
Предварително Ви благодаря.

# 357
deizy13, препоръчвам д-р Зайкова на Клокотница.

# 358
Лещите не трябва да се усещат, камо ли да дразнят ако всичко е наред. Не си правете експерименти, за да не рискувате изобщо да не можете да носите. Аз имам много сухи очи и ползвам Dailies Total 1 - дневни, силикон-хидрогел, с променливо водно съдържание. Много са добри, но излизат скъпо. Аз, за съжаление не ги ползвам всеки ден, защото не виждам на близо с тях. Очилата ми имат добавка, за да виждам с тях и на близо, не са пригресив все още.

# 359
  • Somewhere in Spacetime
Обещах да споделя как е при мен след лечението. Имам значително подобрение. Нямам никакъв дискомфорт вече. Не ги осещам, не ми изморяват очите. Капвам само сутрин по една капка.

Общи условия

Активация на акаунт