Лещи за очи - 7

• 47 231
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Никога не съм имала проблем с лещите нито в спа, нито в басейна или морето. Напоследък просто там ползвам еднодневни лещи.

# 646
Не знам, може да има значение твърди или меки. Аз съм с твърди и ако ми попадне вода или пара в окото става страшно. Веднага почват да ме дразнят.

# 647
Ползвам от няколко години Биофинити, но загледах вариана на Cooper Vision - Avaira Vitality.
Включват и UV защита. Има ли някой, който ги е ползвал да каже каква е разликата? Simple Smile

# 648
  • 1st floor
Не мисля, че е реклама.За тези които говорят английски препоръчвам да разгледате видеата му...има много различни свързани с лещите и очното здраве като цяло.

Аз например съм ползвал 5 различни разтвора и при 5те усещах разлика.Подреждам ги в обратен ред като подчертавам, че не търкам лещите макар че е препоръчително.
5.ReNu Sensitive eyes - нито почиства добре, нито щади очите.След няколко часа носене очите ми бяха супер сухи и изморени.
4.ReNu - почиства добре, но не е подходящ за сухи и чувствителни очи.С него също изпитвах ужасна сухота в края на работния ден.
3.AO Sept Plus (Clear Care) - Пероксиден разтвор, почиства много добре лещите.С него почти не усещах сухота, но също както много хора се оплакват по форумите, когато го използвах виждах замъглено.Получава се хало ефект и е доста неприятно...
2.BioTrue - не почистваше добре лещите, но отново подчертавам, че аз не ги търкам.С него също изпитвах сухота, но след доста продължително носене.
1.Opti-free Pure Moist - ползвам го от миналото лято и съм много доволен.Без да търкам лещите се почистват много добре и почти не усещам сухота в очите си.

Важно е да се отбележи обаче, че при различните видове лещи са подходящи различни разтвори.
Ти с кои лещи си пробвал тези разтвори?

# 649
  • Varna
Biofinity, но за сега приключих с тях.Може би с други лещи резултатите ще са други... ще видим.

Ползвам от няколко години Биофинити, но загледах вариана на Cooper Vision - Avaira Vitality.
Включват и UV защита. Има ли някой, който ги е ползвал да каже каква е разликата? Simple Smile

Не съм ги пробвал, но имай предвид, че тези лещи са двуседмични и се предлагат само с 8.4 базова кривина.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:50 от ivo98

# 650
Момичета да ви питам. Синът ми има месечни лещи,  които обаче не носи. Стоят си в контейнерите в разтвор.
Трябва ли да сменям разтвора? Така, когато не ги носи трябва ли след месец да ги хвърля, каква им е трайността? Малко глупави въпроси, ама..незнам..

# 651
  • София
Да, трябва да се сменя разтвора.
За хвърлянето - ЗАвиси колко време не са носени.

# 652
  • IC 1101,Abell 2029
За разтвора доколкото знам,ако не се носят лещите,веднъж на седмица трябва да се сменя.

# 653
  • Varna
Вече няколко дни съм с новите лещи Air Optix Night and Day.Още като ги отворих ми направи впечатление колко са по-дебели и някак си тежки в сравнение с Biofinity.Помислих си, че ще ги усещам в очите си, но за изненада си паснаха идеално.Като комфорт не намирам огромна разлика с Biofinity, но наистина се усещат една идея по-дишащи.Дори след 12 часово носене лещите са все още влажни и се свалят лесно за разлика от предишните които буквално ми залепваха за окото до степен, че ми се появяваше червен кръг около ириса.И след като ги свалях почти винаги бяха толкова сухи, че краищата залепваха и се гънеха на две.С Air Optix нямам такива проблеми, лесно се свалят и си запазват формата.Като корекция на зрението сякаш се справят по-добре макар че все още не съм ги тествал нощем.Като цяло ги препоръчвам ! Със сигурност са по-добри от Biofinity, но поне при мен го нямаше “Уау” ефекта.

# 654
Да, трябва да се сменя разтвора.
За хвърлянето - ЗАвиси колко време не са носени.

Изобщо не ги носи, но ако след време реши да ги сложи дали е подходящо, а щото са тип месечни.

# 655
  • Varna
По принцип едномесечния срок на лещите започва да тече от тяхното отваряне...без значение дали са носени или не.

# 656
Хъбави са лещите на Биофинити. Те имат ли лещи които да са трайни повече от месец. Препоръчайте ми меки със същото качество, но с по дълъг живот от един месец.

# 657
  • 1st floor
Иво, каква цена са новите ти лещи? Аз съм с биофинити в момента. Но сахми много чувствителни очите и пред компа и на климатик в колата ми съхнат.

# 658
  • Varna
Вече все по-малко хора носят лещи с дълъг срок.В Америка където най-много хора носят лещи масово носят еднонедвни или месечни.Тук до скоро масово се носеха тримесечни и дори шестмесечни и годишни.Много хора покрай тази тема преминаха към месечни и са доволни.Новите месечни лещи като Биофонити и Air Optix например са от друг вид материал (силикон-хидрогел) които позволят приток на кислород към окото за разлика от старите.Не препоръчвам лещи с дълъг срок заради по-голямата вероятност от замърсяване и инфекция, но най-вече защото те са остарели и не позволяват на окото да “диша”.Ако не се носят всеки ден, то най-добрият вариант са еднодневните.

Иво, каква цена са новите ти лещи? Аз съм с биофинити в момента. Но сахми много чувствителни очите и пред компа и на климатик в колата ми съхнат.

77лв бяха в leshti.bg.Пробвай ги, по-дишащите са.При мен нямаше голям ефект, но поне вече не ми залепват за очите от сухота като Биоифинити.

# 659
Здравейте, с късогледство съм и от няколко години лично за мен открих, че най-удобни са ми лещите Biofinity. Не ги използвам всеки ден и от сутрин до вечер както се казва, а по-скоро времето за носене варира (слагам ги най-вече за спорт, излизане, през лятото доста редовно заради слънцето и комбинацията със слънчеви очила и т.н., но вечер ги свалям след като се прибера, като в някои дни предпочитам да съм дори изцяло с очилата си). През 2019-та усетих, че понякога започвам да виждам размазано с лещите на близки разстояния (специално при някаква дейност изискваща продължително гледане наблизо: четене на книга, бродиране, етикети на продукти, но не всеки път) както и да се нарушава яснотата на зрението надалеч вечер. По време на годишния преглед споделих с офталмолога си притесненията си и той ми изписа рецепта за лещи с 0.25 по-ниски от лещите, които носих преди това (без да е имало реална промяна в зрението ми тогава). Просто ми обясни, че е някаква промяна свързана с възрастта, разликата между диоптрите на двете ми очи, да не шофирам с лещите (понеже реално ми намаля силата), а само с очилата и сега би трябвало да нямам проблем с виждането наблизо. Смених лещите според новата рецепта и наистина подейства (изчезна този проблем с виждането наблизо), но вечер стана още по-трудно да виждам надалеч с лещите, лекаря ме беше предупредил, търпя и нося лещите така. Прескачам напред до ноември миналата година, когато след някаква настинка последваха най-гадните 4 месеца с всякакви симптоми и здравословни проблеми (уж не беше К-вируса ама така и не успяха да кажат след всичките изследвания какво беше това нещо...) . Някъде в края на тази сага, миналия месец установявам, че вечер не само не виждам надалеч с лещите, ами направо виждам на моменти всичко размазано, букви абсурд да прочета, и пак този проблем със зрението, по-точно влошеното зрение на близки дистанции се е върнал. Отивам на преглед при моя лекар, същия при който си ходя от години, а той констатира, че по някаква причина зрението на лявото око е паднало с близо единица (!) и се е изравнило с дясното (дясно и ляво ми бяха с 0.25 разлика преди промяната през 2019, когато заради “решението” на доктора с диоптрите разликата между ляво и дясно око беше увеличена с 0.5). Казва ми засега да остана със същите лещи и очила, да пия един курс витамини и след месец пак на преглед. На преглед, че ще отида е ясно, ами реших да се допитам дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация с Biofinity: 1) проблем с нощното виждане и/ли 2) при налично късогледство, поява на проблеми със зрението на къси дистанции (книга, телефон, етикети). Чудя се и аз вече...като махна лещи и очила реално наблизо виждам без проблеми, надалеч разбира се съм като къртица...късогледството не прощава Joy С очилата пак нямам проблем с виждането наблизо, надалеч също виждам ок с тях вечер. Да не излезе, че “изненадата” идва от Биофинитито? Преди години носих Proclear, обаче честно казано след продължително носене в края на деня едвам мигах, мнооого ми издъхваше окото с тях. Бях абонирана за капки, и с Биофинитито се родих. Ама пък този проблем сега...Thinking

Общи условия

Активация на акаунт