Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 877
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Те шишетата реално се сменят на 2-3 месеца, още повече, че се водят от 0 до 6 месеца, т. Е за по голямо бебе ще се купува ново. Аз съм взела нук със каучукови биберони, но ще видим.

Стъклените шишета и те ли се сменят на 2-3 месеца, не се ли сменя само биберона горе? Аз все си мислех, че само бибероните са по месеци и се сменят, и че евентуално ще се вземат много шишета ако са пластмасови, че пластмасата се износва.
Съжалявам ако въпроса ми е глупав, просто наистина вече тотално се обърках и в главата ми вече е пълна каша какво ни трябва за да посрещнем беба.

# 136
Цитат на: Ani Morovqkova linсk=topic=1114989.msg38700121#msg38700121 date=1557667929
Здравейте мами.
В 31+6дни съм,третата фетална мина добре.Бебка е 1621гр.
Февруари месец си правих амниоцинтеза и след процедурата ми поставиха анти де гама глобулин понеже съм с отрицателна кръвна група,а мъжът ми положителна.Миналия месец ми пуснаха на консултацията изследване за анти тела,който се оказаха положителни.
Никой неможа да ми обясни от каде са тези анти тела,при първа бременност поприцип съм чела че няма от каде да се появят...утре ще повторя теста за да съм сигурна на 100%.Има ли някоя от вас да се е сблъскала с такъв проблем или ако знае нещо по въпроса да ме посъветва.Благодаря предварително
Здравейте. Аз съм с кръвна група 0- . Сега ми е втора бременност. Аз знам че тази ваксина се бие ако бебето което се роди е с положителен резус фактор. Аз родих първия път бебето с 0-. Групата която съм и аз. Не са ми били ваксина. Ваксината се бие до 72 часа след раждането мисля ако бебето е с положителен резус фактор. Сега при втората бременност се следя при друг доктор който ми пусна изследвания за антитела и е отрицателни както очаквах,но и той ми обясни същото. Моят мъж е 0+. Но и двамата доктора са на мнение че мъжът нямат нищо общо с кръвната група на бъдещето дете. Дано съм била полезна. Само информативно взеха ли ти пари за тази ваксина защото това е доста често срещано. А не трябва това се поема от здравната каса. Има начин да си ги върнеш парите.
Ваксина ми поставиха,уж защото такъв бил реда след амниоцинтеза,прати ме доц.Мазнейкова до аптеката да си я закупя срещу 160лв.Аз знам,че само тази след раждането е от касата и то се поставя само ако бебето е с положителна група.В моя случай в момента никой незнае от каде са се появили тези анти тела.Говорих с доцент от Пловдив,който ми каза да повторя изследването,защото може да има грешка(на която се надявам),ако ли не сигурно ще трябва да си закупя още една ваксина или и аз незнам какво...
Ами може и така да е. Стискам палци всичко да е наред. Ако е след раждането се поема от ЗК.

# 137
Те шишетата реално се сменят на 2-3 месеца, още повече, че се водят от 0 до 6 месеца, т. Е за по голямо бебе ще се купува ново. Аз съм взела нук със каучукови биберони, но ще видим.

Стъклените шишета и те ли се сменят на 2-3 месеца, не се ли сменя само биберона горе? Аз все си мислех, че само бибероните са по месеци и се сменят, и че евентуално ще се вземат много шишета ако са пластмасови, че пластмасата се износва.
Съжалявам ако въпроса ми е глупав, просто наистина вече тотално се обърках и в главата ми вече е пълна каша какво ни трябва за да посрещнем беба.
Аз много не съм ползвала шишета, но също мисля, че се сменя биберона. Не е ли дебело стъклото на шишето. Не би трябвало да се чупи лесно. Малките бебета няма как да мятат шишета, а след шести месец започва и захранването като постепенно отпадат млечните хранения. Към годинката вече ще има две - три заместени хранения и млечните намалят все повече. Реално и аз не мисля, че ще трябват кой знае колко шишета след шести месец особено.

# 138
И аз знам, че само бибероните се сменят..а доколкото мазането-мен са ми мазали тялото с яйце и мляко пък главичката с мас от покрай сърцето на свинчето Grinning заради кържата..не мисля да използвам тая техника..нещо друго от народната медицина да, но тези не...всеки сам решава как ще си гледа детето

# 139
Моята кръвна група е А-. Инжекция ми поставиха в 25 и 30 г.с. , давам кръв на всеки две седмици, изследват нещо си. Това тук, в Англия.

# 140
Ето малко информация за подмяната на шишета и биберони:
https://-spam217-/blog/na-kolko-vreme-se-smeniat-bebeshkite-shisheta
Мен също не ме очудват техниките за мазане. Майка ми е мед. Сестра, гледала дете преди 32 години и като и казах, че ще взимам крем против подсичане, тя ми каза ама как, то трябва да се маже само с олио. Ние така сме те мазали.
Някой питаше за дексаметазона (инжекциите за дроб четата на бебето), те са кортикостероиди, не увреждат бебетата, просто ставали по лениви, когато ти ги слагат и затова за твое спокойствие е добре да си под лекарско наблюдение. Дискомфорт може да има само за теб - сърцебиене, намаление на кръвното, намаление на имунната система,но за бебетата са полезни, доколкото знам действат 3 седмици.

# 141
Относно мазането, като доста изстрадала с дъщеря ми, ще кажа, че олио и мазнина (зехтин) не са подходящи за суха кожа, т.е. Като се роди бебето ще прецените.

Шишетата, използвах с първото шишетата на МАМ, но ги спряха от производство, сега съм се насочила към ЧИКО стъкло с каучук.

Относно момчешки имена харесвам Борис, Крум, Преслав, Илия

# 142
И аз се връщам от преглед, бях и на запис на тонове, всичко е наред, но малко се бях шашнала, че от сутринта не беше мърдало малкото калпазанче 🙄
Все още е седалищно разположено(33 г.с.) и много се надявам да се обърне, но каквото такова.
Доктора ми изписа протеин на прах, защото имам занижен общ белтък и албумин, и таблетки желязо, а що зелении и  спанак изядох, но продължава да ми пада хемоглобина.

Водата никога не съм я солила и няма да я соля.
За шишета имам комплект на нук стъклени и две на МАМ пластмасови.
Иначе преди сменях само бибероните, не самите шишенца.

# 143
И аз се връщам от така чакания преглед, но не с така чаканата информация. Бебето си върви голямо, но освен всички други гадост, а които ми върви тая бременност, не се е и обърнал и е седалищно. Не съм спряла да рева. Чудя се как може да съм такъв карък. Родила съм преди 3г нормално един голям 4кг момък и с второто дето трябва да е по-лесно да си причиня секцио...... Направо не мога вече. Гестационен диабет, болки, контракции, първите 3 месеца бяха пълен кошмар, сега едвам ставам от леглото, болките отдолу са непоносими почти, отдолу ми е супер подуто, херния ли е, разширена вена ли е кво и сега и това.... Нещото, от което изпитвам такъв ужас.... После и кърменето ще ми е под въпрос. Писна ми. Онзи ден на класирането за дг, 11 деца с максимален брой точки се борехме за 10 свободни места, само едно единствено дете не се класираше и познайте чие беше то..... Втора година не мога да го вкарам в градината до нас.
Вече нещо не ми издържат нервите и най-лошото е, че започвам да изпитвам едни такива чувства към бебето, с които не се гордея.....

# 144
Milena Vanina 620997, за съжаление понякога човек  изпада в такива дупки и има усещането, че всичко е против него. Колкото и трудно да ти е, опитай да се успокоиш. Ако трябва говори с АГ, обясни му, че си в дупка и да ти предпише някакви антидепресанти, съобразени с това, че си бременна.
Слушай релаксираща музика, кърменето не го мисли -  майната му. За мен кърменето не е на всяка цена, не си го слагай присърце. Важното е бебето да е с пълен тумбака, а мама да е спокойна. Не те познавам, но силно гуш от мен.

# 145
  • Пловдив/София
Milena Vanina 620997, децата имат нужда от по-позитивна мама, опитай се, знам, че е трудно.. И аз имах такива мисли, че всичко ми върви наопаки тази бременност, ревях редовно, всичко беше черно, според мен е и от хормоните (и основания де). Сега съм малко по-добре.
Моята бебка беше седалищно допреди седмица и се обърна. Казаха, че може и пак да се обърне, да не се радвам прекалено.
Може и при теб да се обърне.
Нали знаеш, че има метод с наместване през корема, ако държиш на естестжено раждане?
Аз се бях замислила за пл'совете на секциото като беше седалищно моята, защото има доста такива- основното е да е планирано всичко, създава по-голяма сигурност и леснота за вси4ки (иначе схеми с голямото дете, ако раждането тръгне нощем; неяснота кой доктор ще е на смяна; възможност да те изненада къде ли не; да забравиш нещо съответно и т.н.).

# 146
За съжаление и факта, че е по-голям ми убива надеждата за обръщане в бъдеще. Има време, но е толкова нагъчкано положението в корема ми, че като го чух това и край.... Толкова да не искам операция и да е толкова жалко след едно нормално, че просто няма накъде... Едвам я издържам вече тая бременност, а на шеги за трето, вепе реагирам с агресия и бих могла да убия човек.

# 147
Много силно гуш и от мен Милена! Понякога така се подреждат лошите неща едно след друго, че ти се струва че нямат край. Но след всяко зло идва добро, няма как иначе! Дано по - бързо приключи тази черна серия при теб. Не си виновна за нищо от нещата, които се случват! Напълно нормално е да се чувстваш така понякога - споделяй си проблемите и не ги дръж в себе си. ♥️ Много майки кърмят успешно след секцио, щом имаш желание ще се справиш. Пък и да се обърка нещо има АМ. Няма да дойде края на света. Пращам ти много положителна енергия.

# 148
Благодаря ви, момичета Hug

# 149
Милена, изглежда повечето сме изпаднали в дупка Sad това за класирането за детска е наистина гадно, егати късмета.

Аз имам остри болки ниско долу и нерегулярни, но чести контракции.  Днес бях доста активна, верно че с кола, ама пак си е друсане, после крачка тук, крачка там...  Трябваше да отида на персонална среща с класната.. Не останах очарована, първия срок дъщеря ми беше уж блестяща, сега изостава...

После влезнахме в магазин, уж набързо, ама поне 15мин отне. И в детската влвзнах, аз да взема малкия. Събраха се крачки и стоене права Sad

Ще дам 2-3часа на болката, дано утихне. Наистина ме е срам да тичам всяка седмица в болницата Cold Sweat последно бях там преди 8 дни

Общи условия

Активация на акаунт