НОЕМВРИйското дете скоро ще яде кюфте

• 11 566
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
хайде бе, мами, от един час се навъртам тук и чакам някой да каже добро утро Simple Smile
ставайтеееее Simple Smile

помня, че някои от вас се оплакваха от следродилен косопад. Мен ме застигна сега, като спрях да кърмя. Три седмици е малко да спре, предполагам, та да ви питам в крайна сметка колко време продължи при вас и как го преодоляхте?/знам, че има сто теми в Красива мама, но ми се пита на местно ниво Simple Smile/
Понеже ме мързи да се занимавам с маски, преди всяко измиване на косата мажа с бадемово масло и слагам шапка за около половин час. Добре ли е така?

вивита, много ти е хубаво хлапето, пу-пу. Показвай по-често снимки. И да те питам, като се маже така, що му обличаш за ядене такива хубави блузки Simple Smile

# 256
ето де - добро да е

косопадчето (хи-хи) все още продължава при мен. но аз нали къдрици правих, та вероятно и до-помогна. но аз си имам достатъчно коса, така че дори да опада половината, пак нама да й личи. т.е. нищо не правя по въпроса и затова акъл не мога да дам.
мименце - на мен идеята не ме кефи. а и си представям разширения поглед на мъжа ми, ако му подаря подобно нещо. но ти си знаеш мъжа - той може да са изкефи. аз на моя съм подарявала ултраскъпи (според мен) рибарски такъми (изклюително излишни вещи, мен ако питаш), дюшек за масажи (който не ползваме), миналата година видеокамера (нямахме, когато петра се роди, та затуй), зеге, от което изпадна в искрена детска радост, бормашина (пак същата работа Simple Smile), пръчки рози за садене и ей такива други щуротии. та, както вероятно се ориентираш от изброеното, златна гривна с кожа изобщо не би било на място. но, както казах, ти най-добре си познаваш мъжа  Heart Eyes

# 257
  • София
    Добро утро!
Така малката спи и ние с нея и мъж ми безмалко да закъснее за работа, добре че сестра ми ми звънна.
Косопада и при мен продължава, но и аз неправя нищо по въпроса.Моята приятелка е фризьорка и каза, че сам ще си спре, нищо нямало да помогне.
Ние вчера бяхме на консултация, тежим 8600 и 72 см.Каза, че сме в отлично здраве.Докторката сама повдигна въпроса за морето и каза, че спокойно може да я заведем.Било препоръчително да е през септември, но можело и по-рано.Само да не сме я излагали много на слънце.
За супите питах, защото педи каза да почвам да и давам по 50 мл. супа на обяд преди пюрето.Да съм сварявала зеленчуци или месце ( в зависимост от това какво е пюрето), да пасирам и да давам.А готови супи има и на Нестле за деца над 6 месеца, в едни картонени кутии като натуралните сокове.
Мименце за подаръка незнам какво да ти кажа.Моя мъж също би харесал гривна, но и на рибарски тъкъми би се зарадвал много.
Хайде отивам да разгледам какво друго става из форума, че отдавна не съм, а сега е момента докато спи Алекс.А и ще потърся в готварския нещо по-интересно с тиквички.Ако вие имате идеи давайте.
Лек ден

# 258
интересно, тукашното педи каза/също без да е повдиган въпросът/ - тази година плаж - не. Шарена сянка само.
Плаж е различно от море обаче  Peace

супа давам чат-пат, но резултатът е единствено, че се оливаме до безобразие.

# 259
здравейте  Wink
тити, благодаря  Wink
като каза пу-пу - като се роди Сашето и мъжа ми все му викаше "пу, лук да носиш!" , аз го приемах буквално и не го разбрах много добре защо, но си имах друга работа и не питах. Като дойде и майка му и тя почна , та се попитах... "Защо да носи лук? ами нещо друго нее ли по-добре да носи? Не може ли да викаме пу, пари да носиш или нещо подобно?"  Joy И ми изясниха, че в Петрич лук носели на времето срещу лоши неща ....   на мъжа ми родителите са от Петрич  Joy
Блузки и изобщо дрешки - накупила съм купища. По - лесно ми е да сменям дрешки, да мия бебе и да забърша пода, отколкото да дебна с лъжичката муцунчето, докато ми се схванат ръцете и кръста  Laughing
Бубе, Катеринка е наистина много напреднала , а и баща и колко и се радва  Laughing
Майче дано си резервирате, всеки има нужда от почивка, па макар и железни хора като теб  Wink
мименце - аз съм взимала Палмтоп, Мемористик и подобни.... и аксесоари за тези принадлежности. Моя е по техниката. Гривна няма да носи. Но ако твоя харесва и е готина- вземи му.   

# 260
  • София
Добро утро.Днес не се наспах.малкия как реши да се събуди в 7 незнам.Та трябваше да стана да се изцеда и да му дам 150мл кърма лъжичка по лъжичка.После сложих вътре и малко пюре да го докараме към 190поне.Добре че после пак заспахме.Нооо-събудя ли се-ми се нарушава съня.

Косопад-писала съм.Хининова вода и шампоан притив косопад на phyto.Скъпичък е ,но резултат имаше.Но на мен ми падаше косата на цели кичури,та се бях шашнала.

1.Въпрос-Пият ли вода мъниците?Моя да изпие 10мл за деня/най-най много/и това е ...да не кажа 5....Но търпение и за вода да давам лъжица по лъжица-нямам. Rolling Eyes

2.Въпрос-И-Къде лазят бебоците?Мен ме е страх като  е на паркета да не настине... newsm78

# 261
  • Карлово
Исайкова, отговор1- пие малко, по 20-30 мл.
отговор 2- на паркета лази, ние килими нямаме

# 262
  • София
Отговор 1 - пие по 10-20 мл вода, вчера му дадох от чаша, но махнах дозатора, не знам колко е изпил и колко изля, накрая чашата беше празна, а той мн доволен ....и мокър Wink

Отговор 2 - лази на пода, но сме на мокет и балатум....мисля, че щом не сте на теракот няма проблем да го пускаш, паркета не задържа толкова студ. Ако нещо те притеснява слагай му тънко клинче и чорапки...Wink

Исайкова -  въпрос от мен - защо гониш 190 мл....на нас педи ни каза, че на 7 м трябва да яде 5 по 170 мл и това е достатъчно на тази възръст.....

от вчера все искам нещо да питам и като почна да пиша забравям...куха глава Rolling Eyes

# 263
  • София
ахми не знаех.ама 170-кърма само ли?
И какво ще рече 5 пъти по толкова?
Колко пъти твърад храна?И по 170мл ли да е тя?
Ошашавих се...

# 264
  • София
хахаххахаах - за деня (денонощие)  пет хранения по 170 мл/гр - независимо кърма или твърда храна все по толкова...на 8 м по 180 вероятно ще трябва да са...
аз съм я питала като извън това иска още да суче и тя каза като иска да си суче колкото иска, но ако не иска това било достатъчно. И това трябвало задължително да изяжда. Питах я специално защо тогава по кашите пише по 200 гр за тази възръст - отговора беше...."ми ти нали знаеш колко мн затлъстели деца има  именно поради тези дозировки - по 170 е напълно достатъчно" Wink,

Ноако си е гладен и си иска по 190 естествено няма да го ограничаваш Wink - това е мое мнение

Всъщност аз вече съвсем не гледам колко яде - колкото иска толкова според мен не яде по повече от 150 гр каша/ пюре, но като два пъти каже мрън и си обърне главата го махам от стола - считам, че се е наял.....пък той после ако иска си досуква след малко....а веднъж на обяд изяде около 250 гр....та така...не съм мн стриктна Wink

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 11:13 от bubu_to

# 265
ама много са ящни тези бебоци, но пък пълзят и какво ли не. сигурно израсходват повече енергия  newsm78 Саши не знам колко яде. Но се чувсва добре. Нищо , че тежи само 7300.
вода пие много. аз на това настоявам. непрестанно му бутам шишето в устата. сега сме на 3х200 мл до 4х200 мл. Ако пие по-малко съм забелязала, че винаги се буди да пие вода нощем. и то не мляко, чай или подобни а си пие чиста водичка за бебе и заспива. Та в тази жега водата  я намирам за много важна.
исайкова, според мен няма да настине на пода, ако е такава жега , като при нас.
на басеин и слънце сме само след 18:30 и пак е силно слънцето Sad  да видим как ще се справим на морето.

# 266
Привет ранобуднички Hug

Мименце, и моят не носи такива неща, но той е друг случай. На сватбата когато му надянах халката, каза че се чувствал неестествено, все едно че е "Властелинът на пръстените" hahaha Подариха му разни бижута тогава - кръстчета, синджирчета, ама нищо не е сложил. То и аз много не харесвам мъж с бижута, но това съм си аз де. Ти не се влияй от другите, ако мъжът ти е склонен да носи такива неща, подаръкът ще му хареса.
Иначе какво друго? newsm78 - барбекю, но не от скъпите, някой простичък модел, но да върши работа. Може да е електрическо или на дърва. Знам, че тук мъжете много се радват на такъв подарък.
Миналата година пък му бях подарила цял комплект за гмуркане: шнорхел, маска, плавници и т.н. без гумен гащеризон де. Той си е аматЬор.
Или ако не сте решили да сте само двамата, организирай му тържество изненада, нещо на пикник или на друго място? - това май повече средства изисква. newsm78 Помисли от какво много се интересува мъжът ти, какви са му хобитата, интересите и нещо в тази насока/ако не харесва бижута де, иначе гривната е добър вариант/. Аз май те пратих съвсем в трета глуха. Може иначе някоя дреха: риза, колан, нещо спортно, спортна принадлежност. Но  такъмите за риболов ми се струва биха зарадвали всеки мъж, та и някоя жена даже. Wink Олях се... Crazy
Исайкова, ние се храним по 4 пъти както съм писала, мляко само сутрин и вечер, но яка доза, останалите 2 хранения са пюре, кисело мляко и пие много вода.
Тити, аз нищо не предприех за косопада, е, доста си скъсих косата, че поне да не ме дразни като пада. Тя обаче спря да пада от само себе си. Simple Smile
Вие ме убихте с тези отговор 1 и отговор 2 - все едно, че водим протокол . hahaha
Вивита, ние ходим на басейн не по-рано от 19ч. вечер и не по-късно от 9 сутринта, и то до 10 най-много стоим, ако сме под дебела сянка, а не под чадър. За мен чадърът въобще не пази от слънцето. Naughty

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 11:43 от Pollia

# 267
  • София
Вие ме убихте с тези отговор 1 и отговор 2 - все едно, че водим протокол . hahaha

хахахахах ми то като си имаме  1.въпрос и 2.въпрос -отговаряме в строен ред Wink

# 268
  • София
Оф да,ама на вас ви е лесно..Кристи не е показвал глад сигурно от 3-ия месец.
А и нали на всяко заспиване цица бутам,та идея нямам твърдите храни стигат ли му,много ли са му-адски е сложно.
-Яде  ВЕЧЕ зел.пюре но около 100гр./понякога 50-като вчера-направих му тиквички с морков и картоф,но понеже преобладаваха тиквичките-не му хареса/
-плодово цяло-120,понякога още половин за деня
-и каша/безмлечна/150гр.
-и 5пъти кърмене
Как ви се струва.МаЛКО?мНОГО?
Бубу,и той неще повече от 150мл,ама бутам...мн съм зле...Понеже ако огладнее,няма да си покаже ,че иска цицата,а ще я има чак когато заспи/а незнаем кога ще е /.
Не е ли сложно при нас,а Whistling ooooh! Whistling

# 269
Исайкова ето го нашето Меню Grinning

- 225 мл мляко + 2 суп. лъжици в него оризово брашно с вкус на ванилия - сутрин
- 200 гр пюре/зеленчуково/+50гр кисело мляко+вода колкото изпие - обяд
- 100 гр компот/това е нещо като плодово пюре/+50 гр кисело мляко+вода колкото изпие - следобяд
- 225 мл мляко + 2 суп. лъжици в него оризово брашно с вкус на ванилия - вечер

Общи условия

Активация на акаунт