Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 57

• 55 226
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, чета ви и не мога да разбера защо си го причинявате това с флуида на лореал, ами той на 4-о място в състава има алкохол/спирт. Нали знаете какво прави той с кожата?
Е, това го минахме вече и го обсъдихме подробно. Поста на Ветрена по темата за алокохол дената поне за мен внесе яснота по въпроса, поуспокоих се и приключих с тревогите породени от тази или онази съставка.
Аз в началото доста се поколебах дали да го взема и накрая все пак го взех, макар и с голямо предубеждение. Та чак и втора опаковка купих след като останах доволна от резултата. И да, доволна съм. Така или иначе се плескаме с отрови, една повече или по малко май е все тая.

# 286
Видях че в началото на темата сте обсъждали, блестящият лосион на Balea. Реших да си го купя, сякаш не съм виждала голямо разнообразие на блестящи лосиони. Много ми допада, даже бих искала да пробвам и още по-блестящ. Бихте ли ми препоръчали.

Писах за него и в Инстаграма ми : https://www.instagram.com/anmari.blog/?hl=bg

# 287
Някой пробвал ли е този крем и има ли мнение? Трябва ми нещо матиращо, със слънцезащита.

# 288
Изглежда интересно, ще чакам и аз отзиви за него.
Ново ли е, сякаш не съм го виждала в БГ?

# 289
  • София, България
И аз си купих тази слънцезащита, но още не съм я пробвала, ще се радвам и аз на мнение.
Моята я взех от ДМ.

# 290
Нова е, да. Мисля да рискувам и да я взема днес.

# 291
  • Sandanski
Момичета моля за мнение. Коя спирала е по хубава  в дм, в момента на промоция са  на буржоа и на макс фактор 2000.

# 292
  • Бургас
mama galka23 имам само този за мазна кожа, аз го ползвам вместо серум, след него слагам крем и на мен много ми харесва, прави кожата мека и гладка, със смесена към мазна кожа съм. Джаста е дала много добър отговор.

Проверявам състава на продуктите, но не се вкопчвам, относно алкохола има различни видове, които се влагат в козметиката, има и пресущаващи, има и безобидни, просто като ми хареса даден продукт го купувам и тествам, за сега имам положително мнение от флуида. И аз смятам, че човек трябва да пробва различни начини за сработване на даден продукт, аз ползвам флуида като серум, за мазна кожа лятото може човек да мине и само с него, но за суха мисля, че е съвсем недостатъчен, ама и то си е флуид, не е крем.

# 293
  • Варна
mama galka23 имам само този за мазна кожа, аз го ползвам вместо серум, след него слагам крем и на мен много ми харесва, прави кожата мека и гладка, със смесена към мазна кожа съм. Джаста е дала много добър отговор.

Проверявам състава на продуктите, но не се вкопчвам, относно алкохола има различни видове, които се влагат в козметиката, има и пресущаващи, има и безобидни, просто като ми хареса даден продукт го купувам и тествам, за сега имам положително мнение от флуида. И аз смятам, че човек трябва да пробва различни начини за сработване на даден продукт, аз ползвам флуида като серум, за мазна кожа лятото може човек да мине и само с него, но за суха мисля, че е съвсем недостатъчен, ама и то си е флуид, не е крем.
Не ме разбирайте погрешно момичета, интересувам се много от състава на всяка козметика която ползвам, защото кожата ми е много проблемна и алергична, за алкохол дената съм на 100% сигурна че е от най-неприемливия вид алкохол по принцип. Аз лично от този вид бягам твърдо, иначе за мастните алкохоли не е проблем, но този не е от тях. Знам че използват алкохола за да наруши бариерата на кожата и да може активните съставки да навлязат навътре, но ефекта му е нож с две остриета. Всеки е свободен да ползва каквото иска, важното е да е добре информиран, както за ефекта така и за последствията. Намесих се в разговора с най-добри намерения, и се извинявам ако някой се е почувствал зле от това.

# 294
.... Намесих се в разговора с най-добри намерения, и се извинявам ако някой се е почувствал зле от това.
Това го вярвам и няма нужда от извинения. Просто наистина го дъвкахме въпроса с алкохол дената и вярвам, че мнозинството е доста добре запознато поне с този популярен дългосрочен "вредител", който май на фона на останалите отрови може да се окаже не чак толкова вреден, пък и май не е съвсем доказана вредата му, както и не е отхвърлена съвсем ползата му в козметиката и върху кожата. Така или иначе него общо взето основно избягвам в козметиката заедно с бронопола(и въпреки това имам продукти с наличие на едната или другата съставка), но то като се зачетох колко още съставки са вредни и че парабените са заместени от още по вредни съставки с неясно дългосрочно действие реших, че или ще се откажа от мазилата или ще се примиря и ще продължа с плескането.
Иначе не е лошо да се напомня, да, защото не всеки чете регулярно и може да не е наясно, ама при толкова инфо в нета и желание на човек да се информира едва ли взел решението да използва даден продукт няма да си е направил труда да го проучи поне малко. Аз в морето от информация съм на път да се откажа да се вглъбявам във всичко което се пише, защото един път пишат, че е вредно, мине не мине време и позицията се сменя и вредното става полезно, та...

# 295
  • София
Това с напомнянето...
Тук сме големи хора, всеки има глава на раменете си и гугъл, ако иска информация по дадена тема, ще си я намери.

# 296
  • Варна
Ариа, сини очна линия и спирала и не пишеш на коя марка са, не е честно значи, любим цвят ми е, а никъде няма нищо цветно.
Днес бях за друго в Лили и пак питах, нямат нищо. А преди време бях гледала в нета за цветните Снапскара, консултантката даже не знаеше, че има такива, камо ли пък дали ще ги зареждат тук.

# 297
Хах пропуснала съм 😄 Спиралата е на Тренд ит ъп, не съм впечатлена обаче, трябва доста да се напласти за да личи. Очната е на Голден роуз и изглежда ето така
Скрит текст:
По светлата, другата също се водеше синя, но за мен си беше направо черна. Цвета е хубав, но някак си като изсъхне върху окото е мнооого суха, усещам я сякаш ми опъва клепача. Общо взето и двете покупки са сполучливи наполовина, добре че не са неща, които ще нося всеки ден и не са скъпи.

# 298
Дами, този ли е спреят за лесно разресване на Джонсън, който похвалихте? Описанието му е точно два реда и разбира се, не са споменали най-важното.
Скрит текст:

П.П. Как да му се невиди се изписваше този спойлер, за да се ползва и на мобилната версия?
Хиляди благодарности, ДХЗ! Чудех се защо не ми се получава, а то трябвало да има и наклонена черта.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 15:44 от ina-mina

# 299
 Пишеш [спойлер на латиница] в скобите , после текст/линк/снимка,който искаш да скриеш, после пак спойлер в скоби,но с наклонета черта отпред
[/spoiler]
Написах го така, иначе ми излиза като спойлер Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт