Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 313
Здравейте, живея в Бургас, бременна съм в 5-ти месец и вече започвам да се замислям за раждането. Спряла съм се на тези две болници и ви моля да споделите впечатленията си, плюсове и минуси. Следя се при д-р Димитров в транспортна болница, за сега не съм го питала изражда ли и в коя болница, така че ще се радвам да споделите и мнения за доктори в съответните болници по възможност да подкрепят нормалното раждане. Благодаря ви предварително, хубав ден на всички!

# 1
  • Мнения: 2 351
Здравей
Ако членуваш във фейсбук групата "Мамите на Бургас" има много писано по темата

Никога не съм стъпвала в Бургасмед, имам няколко познати, които родиха там, базата е ок, докторите - не съвсем. И там, както и в девата (по мои наблюдения) гледат да направят секцио.
Аз родих дъщеря си в Девата миналата година, естествено раждане при д-р Татарова. Абсолютно никакви забележки нямам относно раждането.
Това, което ме ядоса, и още ме държи, обаче е, че взимаха дъщеря ми нощно време от 12 до 6 сутринта. Това е подло от тяхна страна поради 2 причини
1. Предпоставка за проблем за кърмене (а и все пак им дават АМ през нощта, няма такъв филм като новородено да не яде през нощта)
2. Още по-голямо притеснение за майката, когато се приберат у дома - все пак вече няма кой да взима бебето вечер, тепърва трябва да свиква с това
Още по-лошо впечатление ми направи, че края на април им пуснах жалба, за която уж трябваше да ми отговорят до 2-3 работни дни, но все още отговор липсва.

Моят съвет към теб: говори със следващия ти ако не изражда към кой ще те носочи. След това отиди на отворени врати на болниците, дори и по няколко пъти, хем ще се запознаеш с персонала, ще си зададеш въпросите и ще разгледаш обстановката.
Разгледай си приоритетите и питай за съответните неща на отворените врати - примерно аз исках таткото да присъства, както и да ми сложат бебчето на корема след като се роди, а не да бързат да го вземат. Само, че забравих да питам дали ги взимат през нощта (знаех, че ги взимат, но мислех, че е по желание на майката).

Успех! Имаш достатъчно време да помислиш добре и да вземеш решение, но по моето скромно мнение и трите болници имат трески за дялане и то по много.
Пожелавам ти лека бременност и прекрасно раждане ❤️

# 2
  • Мнения: 245
Аз пък ще кажа отивай в окръжна ако искаш добри специалисти , както за раждането ,така и за неонатология. Иначе ако искаш да си като на хотел, отивай в девата. Аз трябваше да родя преждевременно и смисления избор беше окръжна, не съжалявам. Грижите, специалистите и техниката за бебетата в неонатология не могат да се сравнят с другите болници и недай си има проблем, бебето пак ще трябва да го транспортират там. Успех.

# 3
  • Мнения: 2 351
Това, че се транспортират бебетата в окръжна е мит, поне от Девата.
Наложи се да лежа в патологията и едно момиче роди в около 30 седмица, бебето беше под килограм - по спомен 950 грама. Никъде не са го транспортирали, там си се грижеха за него.

В окръжна бих раждала единствено ако не се налага секцио, и ти бих си платила за акушерката Василева.

# 4
  • Мнения: 313
Точно тези дни, моя приятелка за съжаление направи спонтанен аборт и съм потресена от отделението патологична бременност в окръжна. Всичко е започнало с кървене и болки, няколко часа преди да започне кървенето си е направила втори кръвен тест. Резултатите показват рязък спад на хормона ЧХГ. Отивах в окръжна, приемат я, преглеждат я, немогат да кажат дали прави спонтанен аборт или е извънматочна. Вечерта остава там, на сутринта и правят кюртаж, казват, че нищо не е излезнало, така че най-вероятно е извънматочна бременност ии за малко да я вкарат в операционната. С мъжът и си хващат багажа и към София, там установяват, че няма нищо такова, не е извънматочна бременност, спонтанен аборт е и най-вероятно се е изчистила вече и кюртажа е бил напълно ненужен, а за операцията да не говорим, можеха да я осакатят. Та за това малко ме съмняват, незнам дали е само това отделение, но се наплаших аз.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 205
Аз пък ще кажа отивай в окръжна ако искаш добри специалисти , както за раждането ,така и за неонатология. Иначе ако искаш да си като на хотел, отивай в девата. Аз трябваше да родя преждевременно и смисления избор беше окръжна, не съжалявам. Грижите, специалистите и техниката за бебетата в неонатология не могат да се сравнят с другите болници и недай си има проблем, бебето пак ще трябва да го транспортират там. Успех.

Това не е вярно, дезинформирате момичето.
На Бургасмед неонатологията е първо ниво, на УМБАЛ е второ ниво, на "Дева Мария"е трето ниво. Ако някой транспортира бебета, то е УМБАЛ към дом "Вяра, Надежда и Любов" когато има проблемно бебче и се налага повече време да престои в неонатология. За разлика от там, в Дева Мария си ги отглеждат и по 2 месеца,без да се налага да ги пращат по домове.(това е защото имат трето ниво и право да ги отглеждат).

И моят съвет е да се посетят отворените врати.

Общи условия

Активация на акаунт