ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Аз не разбрах каква е връзката между шефа от ДАНС и прокурора, и как той го притиска за да злоупотребява така ДАНС-саджията.

# 541
Според мен Асен е детето а Сабри и Фатма. Останал е необрязан, защото е бил малък за това, докато е живеел с биологичните си родители.

На ексхумацията очаквам да видят само черепна травма, която е била причина за смъртта.

# 542
Патолога го дават, заради ексхумацията. Нищо подозрително няма в това. А фалшификацията в смъртния акт със сигурност е причината за смъртта. Ако някой е починал в следствие на удари по главата, това лесно се вижда върху черепа. За доказване на фалшифицирана смърт трябва ДНК анализ. Едно че отнема време, второ с чие ДНК ще сравнят, за да потвърдят че няма съвпадение и погребаният не е Сабри??
Иначе казано според мен Сабри си е съвсем починал. Жената в стационара на психиатрията вероятно е познавала Фатма, която вярвам също не е сред живите.
Кадрите с хола и полицейската униформа са ми убягнали 😱. Някой може ли да качи скрийншот 😊?

Да, май си права за патолога, абравих, че ще правят есхумация.

# 543
  • Оптимист по принуда
She was once a true love of mine..

Фатма-Чанова...
Още с началната песен ни казаха, че всичко се върти около жена.

Отивам да си догледам епизода.

# 544
  • София
Мама(Чанова/Фатима) вероятно е светната от сина си, Асен, кои всъщност са и какво е направил любящия съпруг. Ако приемем версията за лоботомия и електрошокове, тя не си спомня нищо, а Асен разбира от Недко за станалото. А доколкото за това, че в Смолян не са я разпознали като туркинята Фатима - тя е от някакво турско село в планината, просто са имали земи покрай Смолян. Кой ще я знае, първата съпруга я разболяват, отива в психиатрия, Чанов си взима нова жена.
Но, пак има пропуски версията ми - как Филип не помни истинската си майка, щом е големият син.   

# 545
Гледах серията и не можах да разбера нещо......
  Миа донесе  списъка с разпитваните през втората половина на март85 г. В него имаше само три имена: Недко Рошанов, Осман Адемов и Емре Мустафа. За какво са разпитвани.??? По-късно разбрахме, че Недко Рошанов е предател и че  Осман Адемов и Емре Мустафа не са издържали на изтезанията и са си дали имотите. Сабри Мехмедов е отказал да си даде имота и е получил "инфаркт" по време на разпита. ..... Но ... името на Сабри Мехмедов не е в списъка на Миа........?????

# 546
Възможно ли е Сабри да е полицая Краси?

# 547
Водят се уж разпитвани. Всъщност Дичо Манолов и Каракехайов са ги изтезавали,за да си продадат имотите на безценица. Недко Рушанов е станал доносник за двамата + Сабри, защото имота на Сабри е бил апетитен. Освободили са Недко и са задържали тримата, двамата са се съгласили и са разписали, Сабри не и са го убили.
Ексхумацията в промото потвърждава убежденията на Мия и Филип,че Сабри не е починал от инфаркт - бил е убит, а не,че костите не са негови и може да е жив. В промото Мия казва,че търсят мъж на около 35г. т.е версията, че Краси е Сабри отпада.

# 548
Къде ми трябваше да казвам лоботомия 😂
Ето какво намерих
Скрит текст:

# 549
Сабри не е в листата, защото още тогава го 'пропускат' в документацията. Официално той е починал от инфаркт и това е. Още тогава са замели следите.

Две недоглеждания:
1. Когато Мия отиде да даде ултиматум на Чанов Старши за детектора на лъжата, това би трябвало да е в неговата къща. Но зад нея има много къщи в кадрите - т.е. не е самотния хълм на Чановата къща.
2. Какви имоти по Комунистическо време? Нали всичко е било Държавно отдавна. Какви Продажби, какви частности?!?

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 14:44 от HappyRSmile

# 550
Сега пак гледах разказа на Емре. Според него Фатма не е била добре още тогава, но може да имала някакво физическо заболяване.
За трите имена в списъка не обърнах внимание и не ми се рови сега, но Евре каза, че Недко е предател и ги набедил тримата за участие в атентатите. Сабри може по-късно да е премахнат от списъка, защото е починал от побоя.
Краси не е толкова възрастен, че да е Сабри, но имам усещането, че се почувства обвързан със случая в миналото, нещо си спомня, но не е ясно още какво.
Още не вярвам, че Фатма ще е Мария, но ще видим.
Изобщо, на всякакъв финал съм съгласна, стига да звучи правдоподобно. Колкото по-простичко, толкова по-вероятно.

ПП. Не вярвам Рамаданова да е правила лоботомия на когото и да било.

# 551
Ако Филип е по - големия брат, няма как да не помни, че Асен е осиновен.
4 годишно дете е трудничко да залъжеш или да го накараш да пази тайна. Все някога, някъде щеше да се изпусне.

# 552
  • Бургас
Гледах серията и не можах да разбера нещо......
  За какво са разпитвани.??? ?

Героят на Иван Налбантов каза, че формално са ги разпитвали за съпричастност към атентаните( които сме обсъждали в по-ранни постове).
Ако някой се интересува от цитираното стихотворение : https://literaturensviat.com/?p=99288

# 553
  • София
Какви имоти по Комунистическо време? Нали всичко е било Държавно отдавна. Какви Продажби, какви частности?!?

Е, как бе, хората си имаха къщите и тогава, чак толкова държавно не е било Simple Smile

# 554
Някой питал ли е Филип дали Асен е осиновен? Аз не помня такава сцена. И защо му е на Филип да казва такова нещо, дори да знае,че е така - може да си е мислил,че Асен не знае и затова да го е пазил в тайна.

Общи условия

Активация на акаунт