ДНЕВНИКЪТ - тема 98 - Да отслабнем всички заедно!

• 34 717
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Браво, Херцен!

Аз съм все така 53кг. Crossing Arms
От утре- БВД. Две седмици до банския.
За 2 седмици тамън 50 може да ги направиш с БВД.Аз съм искрено очарована от режима .Досега съм пробвала само НВД (+ млечни и плодове тук-там).Ама явно без тях е по-добре .Поне това,което виждам в огледалото .

# 631
Бела, ние ходим на палатки, аз не пия бира, не защото не искам, а защото ми става лошо от слънцето, другите си пият, но... не ядем, чак вечерта
моите лични наблюдения са, че не качвам от алкохола ( бирата де, то друго радко пия), качвам от храната, а и вода задържам от нея. Ако съм яла, сутринта  съм на същите колограми, ако одрънкам 4ри бири, без храна, съм 0.5 надолу
Не подстрекавам алкохолизма, но съм абсолютно убедена, че лошите комбинации водят до кофти резултати и не е точно в бирата проблема, защото нали и аз гледам какво ядат хората наоколо, особено като мине количката с понички и гевреци

# 632
Права си разбира се. За поничките, за гевреците и пр.
Аз споделих впечатление , че народа масово прекалява и не се поглежда.
А вечерта и нашата компания прави грил и аз опитах от виното , но ние напалихме гриловете след 8 . При Т. 38 даже днес 39 градуса да стоиш на плочките на които са гриловете и мястото е далече от водата и да се пушиш на слънце ... и на следващия горещ ден да палиш грила на закуска   … Според мен беше ужас.

# 633
Аз пия по 1 чаша бяло вино вечер, не ям боклуци вече 3ти месец започва. Искам по добри резултати обаче.

# 634
Скрит текст:
Това с хората с наднормено тегло, които продължават да прекаляват, ме потриса направо.
Бяхме от петъка до сега на едно езеро с къмпинг, плаж, лодки и хубаво място за грил с пейки и маси и т.н.

Масово народа е с шкембета и от 8 сутринта с бири в ръка. И това е за тях къмпингуването. Пиене цял ден.
На плажа дойде една лелка в ужасно състояние, сложи си сгъваемия шезлонг и навеса , легна и извади еди дебел сандвич от бели питки.

А да не говорим за тъмнотурските дружинки, които при продължителни и Т. 38 градуса не мърдат от напечения грил място и по цял ден се опушват , потят, маат и друсат шкембета.
Днес сутринта в 9 махаха на въглищата да се разпалят. Каква ще е тази закуска ?

Скрит текст:
Може да съм много крайна, но вече ми клони мисълта към … ами какво им плаща касата за здравеопазване на такива, които сами се правят болни?
Печена рибка/пържолки?   Smiley
Хич не ми е проблем да "мУам" подобни закуски....Smiley   стига да има мераклии да ми ги пекат от сутринта.
Обикновено обаче ги ям студени, печени предишната вечер.
Иначе си права, най-дебелите най-много набиват.Понеже почти ежедневно минавам покрай дюнерджийниците по центъра, ами, какво да кажа, едно 90 % от ядещите на крак-мак са с наднормено тегло.Което не е изненадващо, щом се изхранван така....
И понеже съм била част от "гилдията" на дебелите, да, когато си дебел, хич не се замисляш какво и защо го ядеш.

# 635
Аз пия по 1 чаша бяло вино вечер, не ям боклуци вече 3ти месец започва. Искам по добри резултати обаче.
Няма да закъснеят и резултатите ! Спри да се мериш на кантара ,а със сантиметър временно.На мен това ми действа по-добре психически.

# 636

...
И понеже съм била част от "гилдията" на дебелите, да, когато си дебел, хич не се замисляш какво и защо го ядеш.

НА мен ми е много интересно защо не се замислят? Какво са отписали, за да не се замислят. И въпроса не им ли е тежко ? На мен ми става тежко като гледам дори .

Сега да не кажете, че се правя на света вода. Ами и аз не съм супер хипер с теглото, но имам някаква граница на комфорта която дори и най-любимото и вкусното ядене да ми дадат не мога да го погълна без да ми стане тежко и кофти.

Днес е една идея по хладно при нас.

# 637
Белла, знаеш ли от колко време се боря с такова мислене и оправия няма.. Най-често получавам два отговора:
"На тия години (43 г.) за къде вече?" (на което аз отговарям - а до 80?!?) и "Не ми давай съвети относно храненето, нали те виждам как все не ядеш и все такава си стоиш" (без да се отичта хормоналния дисбаланс - мъже, какво да ги правиш Grinning ). Отказах се вече и си мълча (като резултат се получи тегло над 150 кг, но диета/режим нямало да пази, щото видиш ли не работели...). Да прави кой каквото иска, стига да не ме закачат и да не изискват от мен и аз да правя като тях. Отказвам всякакво ядене и пиене, което съм решила, че не е добро за моето тяло и на въпроси "защо?" не отговарям вече! Крайно е, ама ми писна всички да ми обясняват кое е хубаво и добро за мен. Смятам, че аз зная най-добре и приемам, че всеки така е решил за себе си. Като искат да се тровят - тяхна воля. Да не говорим, че миналата година почина един колега от преяждане Confused

# 638
  • тук и там
Цитат
 Да прави кой каквото иска, стига да не ме закачат и да не изискват от мен и аз да правя като тях.  
Пълничките хора си мислят същото най-вероятно,когато някой реши да има дава акъл относно тяхното хранене..
Няма да крия.че са ми неприятни горните изказвания..Да гледаш в чиниите на хората не е много смислено занимание.

# 639
И на мен са ми супер неприятни. Позволете на хората да бъдат различни от вас. Много надменни изказвания, но щом това мислене ви дава така приятното чувство на превъзходство - моля!

vladiv93, и аз от днес съм в отбора на БВХ. Естествено, с лека модификация, но наистина лека, и с калории до 1300 и следене на макросите. Дано и аз видя тази приятна промяна, за която говориш.  bouquet

# 640
Момичета, аз не говоря за случайни или непознати хора, а за семейството и есетествено, че ще искам най-доброто за тях, но пък те като не искат, няма много какво да се направи... Иначе на никого не мога да давам наклон или съвет как да живее - както вече казах, всеки е свободен да прави каквото сметне за добре.
Кайсия, не съм от слабичките - 160 см / 82 кг, при все че съм на НВВМХ от повече от една година, но се старая и въпреки че не отслабвам със супер скорост, не пълнея и точно заради това продължавам да го спазвам, вместо да се нахвърля на всичко и да си викам "ми не става, не мога да отслабна".

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 11:49 от beki8

# 641
С какво да сме надменни в същност. Всички сме в темата.

От друга страна ме дразни касата да плаща на една позната, която по цял ден виси на вратата на хладилника и е станала наистина 150 да и плаща курсове за превенция ...
 а за други неща ако имаш нужда се циганарят.

Също ме нерви на един познат да му предписват непрестанно хапчета за кръвно, хапчета за незнам си какво ... беше на гости за 2 седмици с цяла чанта лекарства ..а в същото време всичките му проблеми да са от теглото, защото от скука непрестанно яде и прилича на мях . 

Да не говоря за майка ми, която на нейната възраст има проблеми с коленете , артроза и пр. , и вместо за отслабне малко за да товари по-малко коленете непрестанно мрънка че не може да ходи. Но се храни сякаш са обявили сакции и дажби от следващия де. Всичко да опита, от всичко да изяде и да не пропусне.

Ей такива случаи коментирам. Когато някой има проблеми, сам си ги причинява, но всички околни му теглят защото не може сам да си наложи волята. Предпочита хапчета от малко самоконтрол.

На мен пък ми е неприятно тази тема да не се адресира. Също както при пушачите. Дълго време живеехме до една клиника за белодробни и до беседката в парка и имаше врата за навън и точно до вратата на улизата апарат за цигари. Ами непрестанно имаше опашка на този апарат, сигурно най-печалившия в града. За училището на децата минавахме покрай него . Опашката беше от хора , които су дърпаха системите подира си на колелца , но стояха на опашката за цигари и след това сядаха в беседката и се пушеше вътре като в квартална кръчма.
...

Защо след като човек си е скапал белите дробове и лежи в болница , то продължава да стои на опашката за цигари.
Айде няма да повдигам политически теми и няма повече да пиша. Сама ще си ги мисля нещата.

Давайте нещо лятно и весело. Нещо като джулай морнинг Yum

# 642
  • тук и там
Има хора, със рак на белите дробове..които пушат.Има хора със туберколоза...които пушат.И такива със ХОББ и астма..които пушат..Няма нищо за разбиране.Това са зависими хора.Някои успяват да се преборят, други -не..
Със преяждането е почти същото..Но трябва да си минал през това, за да  разбереш..
Белла, аз пък не разбирам хора като теб..Честно- никога не ми е хрумвало ,когато видя човек със една торба хапчета..че едва ли не ощетява мен и здравната каса..

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 17:54 от Kaisia

# 643
Аз пък като гледам години наред някой да ми се оплаква, да ми разправя колк ое болен и да знам, че всички лекари при които е ходил са му казвали като начало > има хапчета , но проблемите са ти от кг, ... и като седнем на масата да яде най/много от всички, като излезнем в парка да сяда на пейката  да започва да вади от раницата бисквитки , да не иска да мръдне изобщо защото му било трудно и да не проявява никава воля ... и все пак това си е негов проблем и всеки си е индивидуалност до момента в който не започне да пречи на другите, защото ... в един момент не може да си плаща сам лекарствата и лекарите, но ... след голямото ядене парче торта и няколко еклера ... за десерт , ей така , между другото ... какво толкова и т.н.

Но наистина последно беше. Ако искате не ме разбирайте. Аз съм си индивидуалност и си се раъбирам сама себе си. По горния коментар. Явно си е моя работа. Какво ви преча? Колкото хората от горните примери на мен, толкова и аз на тях и на вас. Само си приказвам. Нищо повече.

# 644

...

НА мен ми е много интересно защо не се замислят?
Скрит текст:
Какво са отписали, за да не се замислят. И въпроса не им ли е тежко ? На мен ми става тежко като гледам дори .

Сега да не кажете, че се правя на света вода. Ами и аз не съм супер хипер с теглото, но имам някаква граница на комфорта която дори и най-любимото и вкусното ядене да ми дадат не мога да го погълна без да ми стане тежко и кофти.

Днес е една идея по хладно при нас.
Не знам за другите, аз просто не мислех по темата "храна-диета-отслабване"...Отчитала съм отвреме-навреме купуването на по-голям размер дреха и до там.Изобщо не ме е вълнувал въпроса "дебела ли съм/слаба ли съм/болна ли съм/здрава ли съм..." и т.н.Предполагам, защото видимо не съм изглеждала и не съм се чувствала болна.А и обичам да готвя и качествено се вихрех в кухнята.   Smiley  Което няма как да не си проличи все някога....Забелязвам, че всички готвачи (български), които гледам по разни тв предавания, качиха стабилно тегло в последните 5-6-7 години.Значи, и те не се хранят правилно, въпреки, че се предполага да имат знания относно храните.
Замислих се и започнах да забелязвам другите, чак когато ми се появиха здравословни проблеми.Понеже най-много от всичко мразя и не понасям болници/лекари/лекарства/болести, вероятността от тук до края на живота ми да съм "вързана" за тях, ме ужаси, реших, че ще направя всичко възможно, дори НАД възможностите си, да се откача, ако мога.
Е, откачих се.Засега.Надявам се, завинаги.Пожелавам си, като ми дойде времето за умиране, "днес" да се разболея-"утре" да умра.Без дълги болести и без контакти с лекари.   Smiley
А от контактите ми и наблюдения върху други хора около мен с наднормено тегло, те просто си живеят живота и колко тежат изобщо не им е на дневен ред.Имат си по-важни приоритети-деца/внуци/почивки/вилата/колата...Като им се появи здравословен проблем, просто отиват на лекар, взимат си рецептата, пият си лекарството и ...така.

Общи условия

Активация на акаунт