Цветята в нашия дом - тема 76

• 27 390
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • на острова на мечтите
Хехе супер изненадки. Аз сложих авокадо,но няма да стане по този начин.
Авокадото иска малко повечко време. Ще се появи най-неочаквано. Ще видиш.

# 256
  • DE
Аз така се чудих на едно цвете, новопоявило се в празна саксия. Един змиокулкас не ми вървеше и това е, две клончета донесени от БГ стояха 3 години без да мръднат. Накрая се ядосах и извадих от пръста, разделих грудките, орязах каквото можеше и съм ги сложила в отделни саксии. Обаче бях забравила къде какво съм слагала и един ден забелязвам, нещо расте. Виждам, че не е плевел, но не помня какво цвете е. Чак когато станаха две листенцата си спомних за грудките. Вече расте,  доволна съм Grinning

# 257
Късметлийка си.
Преди години майка ми като оряза грудката на моя замиокулкас, за да си вземе, че тогава ги нямаше и той залиня и си замина. А бях го купила от изложба и беше много красив. Слагах и листенца в сфагнум, направиха малки грудчици, но и те не оцеляха.

# 258
  • Северозапада
Една възкръсваща калатеа. Зимата я бяха нападнали акари, листата взеха да вехнат и реших, че до тук беше. Обаче останаха 4 листа и реших да не я хвърлям и  преди няколко дни -изненада, нов лист. Днес са вече 5. Обаче и новият разлистен лист е съсухрен в единия край.

# 259
Данилу,то много време седи вече моето авокадо,загубила съм надежда,обаче си му сменям водата де. 😃

# 260
Миналата година боцнах няколко костилки в една саксия. Поникнаха две - едри, лъскави листа, здрави стъбла. Дойде време да ги преместя в отделни саксии, че в тази имаше и друго цвете. И ги прецаках, увяхнаха.

# 261
  • на острова на мечтите
Данилу,то много време седи вече моето авокадо,загубила съм надежда,обаче си му сменям водата де. 😃
Как така във вода?! Аз моите костилки ги бучкам направо в саксия с пръст. И до месец са пробили.
Ето снимки от най-старото и от последното засято.

# 262
Авокадото и аз го хванах от костилка засята в пръст. За няколко месеца станаха 50-60 см. и ги  дадох на една жена с двор. Боднах две костилки в една саксия и двете се хванаха. Това беше миналата година.

# 263
Ами аз четох и гледах,че ги закрепват в чашка с вода,да им е потопено дупето и така направих. Следващия път ще пробвам в саксия. Ето така е моето:

# 264
Бодвай смело, все някое ще се хване. Мен ме е яд, че при пресаждането ги уморих, искаше ми се да видя колко време ще издържат и какви ще станат. Скоро не съм купувала авокадо да се пробвам пак. Джинджифил си засадих, но не се получи. Изкара листенце и пожълтее. Нещо не съм му "угодила".

# 265
Аз не го харесах авокадото за ядене,но само за да си имам растение ще купя пак. 🤣 Знам,че няма да роди плодчета,но така да си имам зеленинка. 🤗
Сега гледах киви в олх и много се чудя дали да не си поръчам. И маслина ми се иска... 🙈😂

# 266
Ако искаш плодове от кивито, трябва да купиш две дръвчета - мъжко и женско. И аз бях "полудяла" да купувам, но това ме отказа.

# 267
Има и двуполови,поне така пише в обявата,че не е нужно да са мъжки и женски,но не знам дали ще го отгледам. Евентуално на пролет ще го мисля и може да пробвам. 😃

# 268
  • на острова на мечтите
Маслинки ще ти дам. Никнат спонтанно. И аз ги скубя. Малко ме е срам, ама няма как. Множко ще ни дойдат.

# 269
  • SHOOT ME 10 $
Eто цъфна и другия ми хибискус и все не остава време да ви го покажа , и магнолията ми бяла!

Общи условия

Активация на акаунт