GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 467
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина
Приятели, лийковете на фрийфолк са верни.

Почти нищо изненадващо.

Даже и камбанки си имаме.

Предупреждавам за брутални сцени по-чувствителните.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 05:10 от Eleonora_27

# 106
Със смесени чувства съм.

Коментар към епизода:

Скрит текст:
Постарали са се със специалните ефекти, но нещо не ме грабна така този епизод. Хареса ми да видя отчаяната и разревана Церсей, която осъзна, че това е края. Ей, много ме зарадва. Ядосах се на Джайм, че не му дойде акъла накрая. Клегейн ми беше любимеца в този епизод и пролях една сълза като умря. Аря нещо беше за украса тоя епизод, не знам каква точно беше идеята на участието й. Джон горкия как и той осъзна, че Денерис съвсем изкука. Та със смесени чувства съм. Някои неща ми харесаха, други - не. Но нямах големи очаквания. От сериала досега любима сцена ми е смъртта на Ходор, която наистина ме развълнува и разчувства. Този епизод го слагам по-скоро в графа леко бозави.

# 107
  • София
аз просто нямам думи  Shocked Cry
брутално, просто брутално

Скрит текст:
гледахме истински Геноцид!

не завиждам на феновете на Денерис, не искам да съм на ваше място момчета и момичета.  Sick

# 108
  • Чужбина
Много добра кинематография очаквайте. Добри сцени. Треперех за
Скрит текст:
Аря ... Това с коня бе много добро-

Впечатлена съм много. Няма кой знае колко изненадващи моменти, защото всичко бе до много голяма степен логично.

Дяволо?

Скрит текст:
Аря е жива!
Аз какво ти казах миналия път. Друг път да ме слушаш. Разбирам ги много нещата.  Mr. Green

Скрит текст:
гледахме истински Геноцид!
не завиждам на феновете на Денерис, не искам да съм на ваше място момчета и момичета.  Sick
Е, то това бе setup-нато още в 1-ви сезон и в началото на книгите.

Единствено ме изненада следното:

Скрит текст:
Кога, по дяволите Джон и Тирион станаха толкова тъпи?

# 109
  • София
На мен ми хареса. Не съм чела спойлери, също така. Обобщавам, за който иска да чете, преди да гледа (имаше няколко такива коментара по-рано):

Скрит текст:
Церсей и Джайм умряха заедно, което не е сред най-големите изненади, макар че имаше и други варианти (все се надявах да вмъкнат валонкара).

Видяхме фен сървиза, а именно сблъсъка на двамата Клегейн (които също умряха заедно).

Имаме възхода на Лудата кралица (и още един епизод за падението ѝ).

Вече мисля, че Аря може да я убие, ако се хванем за зелените очи (в сериала са такива, иначе ясно, че в книгите са виолетови).

Опожаряването на Чертога не го очаквах, макар че знаците водеха натам.

Смъртта на Варис - нелепа. Надявах се да научим защо са го направили евнух.

Предателството на Тирион - очаквано, той обожава брат си.

Юрон можеше поне да прояви някакъв характер, да покаже на Церсей, че "той е шефът", а той тръгна да убива братчето и очаквано - време беше да си ходи.

Сега да видим Джон как ще си вземе трона (ако нещо е останало от него изобщо).

# 110
Изгледах. Почти нищо, което да го нямаше в спойлерите. За съжаление се оказаха кажи-речи на 100% верни.

Кит Харингтън сигурно
Скрит текст:
се е чувствал на снимките като че отново играе в Помпей. Това беше неочакваното, мащаба на пораженията.

# 111
  • 221B Baker Street
Гадост! Серията беше тъпа!
Скрит текст:
След всичко, през което премина Денерис, това ли заслужи героинята ѝ? Да изперка и да стане брутален масов убиец?! Та на нея ѝ се случиха доста по-гадни неща, та остана с ума си! Направо, срам и позор за сценаристите! Разочарована съм много!

# 112
  • Чужбина
Смъртта на Варис - нелепа. Надявах се да научим защо са го направили евнух.

И то изключително
Скрит текст:
нелепа.

Направо  ooooh! ooooh! ooooh!

Какво стана с
Скрит текст:
Джон?

# 113
  • Разпиляна във въображението
Беше наистина
Скрит текст:
брутално. Тя се обърна срещу хората, които викаха да се бият камбаните. Предадоха кралицата си, свалиха оръжие. Джон трябваше да схване, когато тя му каза, че ще управлява със страх /или нещо такова/, когато той е отказа "любовта". Ами не може да се обърне човека и да спи с леля си, какво да прави. До последно й остана верен.
Много нелепа ми беше историята с Аря. Стигна до подножието на стълбите, където на 100% щеше да срещне Церсей и се съгласи с Хрътката и си тръгна. Може би трябваше да види разрушението, за да си направи нов списък с едно име в него. Да си призная очаквах коня да има рог Simple Smile
Джон нареди отстъпление и започна да извежда хората си и всички останали извън стените.

# 114
Скрит текст:
Единственото, което мога да напиша след този епизод е, че Аря вероятно ще има нов списък с едно единствено име в него - Денерис.

# 115
  • София
Скрит текст:
Офтопик: Момиченцето и майка му през цялото време ми напомняха на Козет и Фантин от "Клетниците"

# 116
  • София
по реда на нещата

бях бесен в началото на чехльото Джон. Няма по-грозна гледка от един мунчо - чехльо. ДиД, как можахте да превърнете централния герой в епоса, момчето огън и лед в едни ненужен и безполезен чехльо  #Cussing out Close

Джон
Скрит текст:
верен пред своята кралица! не искал трона. стои и гледа безучастно как изгори Варис. Джон, Джон, Джон. Нед би се срамувал от теб. Можеше поне да се опиташ да му спестиш тази ужасна смърт.
Ах колко ме е яд за Варис, хем бе ясна съдбата му отдавна. Но все се надявах на някакъв туист. Любимец ми е Варис. Рядко са такива хора като него. Умря неразбран и недооценен. Джон, Джон, ти така и нищо не разбра.  ooooh!

Тирион
Скрит текст:
глупак! пълен глупак. Едно вярно нещо не свърши след като простреля баща си върху тоалетната (ако му е баща де, хаха). Предаде Варис, хем според мен дълбоко в себе си да вярваше, че той е прав. Камбаните та камбаните. А нека сега да ти е и на теб. Ходи се кланяй на онази лудата. Глупак!!
Но пък толкова добре играе Динклидж, уф.

Аря
Скрит текст:
лелеее хора десет пъти се препотих, умрех, възкръснах и пак, и пак. луд за връзване  Rolling Eyes до надписите не бях спокоен.
Много хубави сцени с нея. Ужаса и хаоса през очите и, опита се да спаси хората, не успя.
Накрая яхна коня. Само трябваше и Нимерия да се пръкне отнякъде. Направо си беше сюреалистично. Страшно красиво, страшно величествено. Настръхнах. Ето ви и Последния герой кой е.  Wink Heart Eyes И вече знам кой ще види сметката на онази ЛУДАТА Иска ми се да е Джон, нека е Джон, но ДиД мразят Джон, ще го пратят на Вала и пак ще надене черното, защото той така и не знае нищо и нищо не разбра.  Sad
еххх
Но изкефих се как и той и Давос съзряха, че се бият на страната на едно чудовище.
Но много късно братлета. Много късно.

Сивия червей
Скрит текст:
се превърна в това в което е обучен от малък. безмилостна и безчуствена машина за убиване. пионка, промит мозък. С Мисандей си отиде и всичко човешко у него. Макар че то това човешкото бе фенсървис отвсякъде и адски нереално...

Юрон
Скрит текст:
Безполезен идиот. Тотално пропилян и ненужен образ. Употребен набързо. Радвам се, че Джайм го уби.

Балистите
Скрит текст:
Още веднъж - три от три по Регал, но Дрогон е невидим. Стелт 2.0
Реализъм? Тц! тФа е фентъзи хора.
Драконите рулз. А кефете се още на дракони. Слава богу, че не живеем във фентъзи свят, макар че то си имаме атомни бомби.

Джайм и Церсей
Скрит текст:
Умряха си заедно, трагично. Оказа се, че все пак Церсей е бременна.
Ще прозвучи кощунствено, но ДиД до там ме докараха да съчуствам и да съжалявам един от най-противните ми герои във Вестерос. Признавам си грях на душата, но дори исках с Джайм да си се измъкнат,
Оказа се, че Церсей е бременна. Още по-жестоко. Това ме изненада с бременността и. Мислех си, че лъже или че е пометнала.
RIP Джайм и Церсей.

Хрътката и Планината
Скрит текст:
Очаквания фенсървис. Добре им се получи схватката. Бях сигурен, че Хрътката ще се хвърли като камикадзе в огъня и така ще умре от най-големия си страх, но и ще повлече и най-чистото зло със себе си.
Пуснах една сълзица за Хрътката. Не са хора това, че го убиха, не са хорааааааа!!!  Cry
И благодаря на Хрътката, че спаси Аричка. Ох, добре че го послуша. Уфф

Кибърн
Скрит текст:
Унищожен от творението си. Още един пропилян образ, но то няма и как, няма време за всичко и всички. Но краят му бе страхотен. Отхвърлен като непотребна муха от чудовището, което създаде.

Денерис!!!  Sick
Скрит текст:
Ще сложа само емотиконата, нямам сили да коментирам тази личност.  Sick

кинематографията/режисурата
Скрит текст:
Просто великолепна работа. Нямам думи просто. Усетих с всяка една фибра от кожата си ужаса и хаоса.
Това компенсира донякъде нелепостите в епизод 3. Сега някои пак ще кажат, че можело повече. Хора, няма как, има си бюджет. За последно на Блек Хоук си спомням такъв ужас и потрес. Отвсякъде писъци, хвърчат изгорени хора, тела, колене навред, писъци, хаос. Страшна работа. 10 от 10 за оператора, сценографията и монтажа

Толкоз от мен засега.

# 117
  • София
Промото за финала:

Скрит текст:

# 118
  • Чужбина
Дяволо, за повечето от нещата си ми прочел мислите.

И на тебе ти е харесала кинематографията. Отлично нещо показаха. Браво.

# 119
Трябва ми време за да осъзная случилото се.

Общи условия

Активация на акаунт