GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 205
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 085
Въпрос - да допуснем - - хипотетично - Че Санса спи, бълува, в този момента влиза слугиня, чува я  как изговоря тайната на Джон и я съобщава на ред други слугини и за пет минути я знае целият ЗХ.
Е, може ли да се има доверие на Санса, ако беше издала неволно тайната?
Пака казвам тайната изобщо не биваше да се пази, при положение че толкова много хора я знаеха.
🤣🤣🤣
То, по тази логика и Дана можеше да избълнува на някой.
Добре, че Нед е имал спокоен сън.

# 2 086
  • София
Имам въпрос.
Тук повечето сте майки-на колко години са децата ви и гледат ли ГОТ?
На колко години поне според вас трябва да е детето.
Просто ми е интересно,тъй като ГОТ е навсякъде из социални мрежи и т.н. ,доста обсъждан и лесно достъпен.

Моето е мини, няма още 3 годинки и не гледа, разбира се (всъщност и да гледа покрай нас, нищо не разбира). И двамата със съпруга ми обаче сме малко нърдове и нямаме търпение да порасне, за да я запозная първо аз с Хари Потър, после той с Междузвездни войни и след това заедно с Троновете, разбира се. Имаме всякакви книги, мърч и какво ли още не по темите. Що се отнася до възрастта, ще видим детето как се развива и кога ще е достатъчно адекватно, за да схване идеите, а не просто да гледа инцест, дотраки, дракони и т.н. Simple Smile

# 2 087
То по тая логика  и Нед не е трябвало да си мълчи, ама...
Джон, направо на моменти ти се чудя на нещата, които пишеш.

# 2 088
  • Вестерос
На мен ми е едно такова депресарско, даже не ми се коментира пак Данка и Сансита Grinning Гледам Огън и кръв и въртя очи, зарязала съм я от понеделник насам...
Струва ли си? Чудя се, дали да си я купя.

Сансиното why her си беше ревност за мен.
На мен ми е интересна, по-подробна е от Светът Simple Smile Има подсказка от къде са яйцата на Дани

# 2 089
  • Варна
Той Джон май трябва да спре да се доверява и да слуша всичките, а да започне малко да я ползва тая глава за мислене, не само за украса. Горната, имам предвид, долната явно не ще да я ползва по предназначение Simple Smile Открай време не се чувства добре на юг, сега вече го виждам като тотално отвратил се от дворцовите и политическите интриги. А ако му се наложи да убива Денерис, ще му се прище да си беше останал копелето на ЗХ без да разбира кой е всъщност.

# 2 090
На Нед, аз му се чуда, за половината от тъпите решения? Трябавше да си трае, да се омете с децата си, да иде при Станис и  тогава да дига бунтове, а не да заплашва Церсей. в мига в който той проведе разговор с Церсей аз директно го отписах.

@ уанда, за северняците правото на госта е много по-свято отколкото за южняците, и точно за това са възмутени  на Севера от постъпката на Фрей.

# 2 091
  • София
High Speed, имаме различни разбирания за доверие. първо тайната изобщо не биваше да се крие. това покааз изключителен егоизъм от страна на Денерис. Второ Тирион е бил женен за Санса, и следователно е част от семейството й, така че няма никакво предателство или клетвопрестъпничество тайната остава в семейството.
Значи ако споделиш нещо на жена си, а тя изтича веднага да го изпее на бившия си (когото ти между другото считаш за семейство, щото й е бивш), знаейки че той ще изпее на всичко живо, тя ще е права? 😂
И това защото кой си ти да решаваш дали да знаят всички всичко за теб, било то че си осиновен примерно, или кой е баща ти и т.н. За Джон това е силно лично. Санса, ти и всички други виждате само че бил негов ред на трона. Той си отговори на въпроса на живота си и на абсолютно никого не му допука как се чувства след наученото.

# 2 092
  • Варна
Аз не го отписах ама останах втрещена. Че и време й даде да си съберяла багажа.

# 2 093
На Нед, аз му се чуда, за половината от тъпите решения? Трябавше да си трае, да се омете с децата си, да иде при Станис и  тогава да дига бунтове, а не да заплашва Церсей. в мига в който той проведе разговор с Церсей аз директно го отписах.
Какво да правим. И той допусна грешки.

За Санса - Тя си имаше причините да издаде тайната, аз лично съм съгласна с тях, но клетвата си я престъпи. Джон може и да не и вярва вече, независимо от това, че тя се оказа права, независимо от причините, които е имала.

# 2 094
High Speed, имаме различни разбирания за доверие. първо тайната изобщо не биваше да се крие. това покааз изключителен егоизъм от страна на Денерис. Второ Тирион е бил женен за Санса, и следователно е част от семейството й, така че няма никакво предателство или клетвопрестъпничество тайната остава в семейството.
Значи ако споделиш нещо на жена си, а тя изтича веднага да го изпее на бившия си (когото ти между другото считаш за семейство, щото й е бивш), знаейки че той ще изпее на всичко живо, тя ще е права? 😂
И това защото кой си ти да решаваш дали да знаят всички всичко за теб, било то че си осиновен примерно, или кой е баща ти и т.н. За Джон това е силно лично. Санса, ти и всички други виждате само че бил негов ред на трона. Той си отговори на въпроса на живота си и на абсолютно никого не му допука как се чувства след наученото.

по тази логика и Кейтлин не трябваше да споделя нищо с Кутрето. Но е факт, че Докато Кейтлин бе в Чертога Кутрето я защитаваше и помагаше на Нед. Бедите станаха, след като Кейт си тръгна.
Въпроса не е чий ред е на трона. сигурно сто пъти съм казал. въпроса е за гаранциите които Денерис не даде на Севера-
щом са ти съюзници си длъжен да дадеш гаранции
повтарям въпросите си
1. Как Денерис ще гарантира, че след евентуална смърт на Джон, лошото й отношение към Санса няма да се пренесе към Севера?
2.как Денерис ще гарантира че ако разлюби Джон отношението й към него няма да се пренесе към Севера?
3. Севера е съюзник
4. Дорн същое изконен съюзник на Таргите и  има автономия

# 2 095
  • Варна
За Джон наистина подобна информация беше много лична. Сам му е най-близкият приятел, Бран, Санса и Аря са му семейство, затова за тях той едва ли е имал нещо против да знаят. По силата на разкритието, Денерис също му става семейство, видяхме нагледно доказателство, защото той отказа да спят повече заедно и вдигна бариера. Затова й каза и на нея. Оттам нататък вече няма логика други да знаят, ако той не пожелае да сподели. Тирион може и да е Ръка на Денерис, но тя не му каза, откъде на къде ще му тропа Санса? Бивш съпруг. Бивш. И Ланистър. Решението на Джон да им каже на изброените беше нещо, което направи заради чувства към всички тях. Решението на Санса да каже на Тирион беше политическо и интересчийско. Това е разликата и е доста съществена.

# 2 096
Четейки коментарите ви за Рикон и Санса не мога да се сетя тя как реагира на убийството му?
Доста се коментираше, че Денерис не трепнала когато заляха/убиха брат й.
За реакцията на Джон се сещам, но за нейната нямам спомен.

# 2 097
За Джон може да е лична информацията, но то  и за Санса може да е лично, защото той и е брат/овчед. Санса може да има друг кръг от близки. Всеки си преценява според неговия кръг от близки, на кого да каже и на кого - не. Аз съм убеден че Сам не бил имал проблем да каже на Джили, след като спят заедно. Това че Джили може да не е близка на Джон си проблем само на Джон. щом поверяваш информация на другия хора си длъжен да се доверяваш на преценката им за другите хора.

# 2 098
  • Варна
Така е, Сняг, ама понякога преценката ти се оказва доста грешна. А и той, ако се доверяваше на преценката им, нямаше да иска клетви за мълчание. Ама ги поиска.

# 2 099
Това е твой проблем, а не на другия. Това искам да ти кажа. Ти си преценяваш, на кого може да се довериш, ама трябва да имаш и едно наум с какви хора общува другият и дали е бъбривко.
Аз например никога не бих доверил нищо важно на някой като Тирион,  ( с него бих говорил само по битови неща)който живее чрез езика си, защото за него тайните на другите нямат значение. Ако му издам сериозна тайна, ще съм готов да бягам от града в много късо време. В същото време няма да имам проблем да доверя нищо на Бран, защото той не е на този свят и не общува много с другите, а като общува е като отнесен. Правиш си сметката!

Да знае тайна Сам, който мрази Дани, и ти да вярваш, че тайната ще се запази, е във висша форма малоумно!

Общи условия

Активация на акаунт