GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 138
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 265
Да, за всичко е виновна Санса, а Джон за нищо
Ще падна Joy Нищо, след още няколко години разсъждения, каквито провокира историята, може пък да се обърнат нещата, както с мнението за "добрия" Нед Simple Smile
То при Джон все така излиза.
Все нещо му се случва, все той реагира доблестно и честно, а когато нещата тотално се оплескат някой го спасява, а за оплескването някой друг е виновен.

При Денерис всички подсказки за лудост са насочени към врагове или имат много конкретна идея.
Имаше една тънка линия в нейния характер - да не посяга на невинни и точно тази линия сгазиха и изринаха твърде внезапно.

В сцената, която Ели качи, тя потушава бунт, в който Господарите атакуват невинни - освободените роби. И забележете - гори не всички, а един като предупреждение. Ако беше луднала и избила Господарите до крак + децата и жените им - ОК. Тя не пресече тази линия. Напротив. Подчерта я още по-дебело. Горенето на "свещеник" пък си беше чиста самозащита. Както и изгарянето на халовете.

Имаше една картинка от сериала, в момента не я намирам, в която точно показваха как Джора й обяснява, че ще се наложи да бъде жестока и да убива, ако иска да получи ЖТ, а тя ясно му отговаря: "Да, но ще убивам враговете си, не невинни хора".

Ей тази линия пресякоха. А дали е била иначе луда - божа работа. С нейния живот е малко вероятно човек да остане нормален, камо ли че всичките й делюзии бяха подхранвани от различни хора през целия й съзнателен път - от Визерис та чак до Тирион и Варис.

# 2 266
Психолог няма да успее да ви разреши спора, понеже няма как да направи нещо по въпроса за концепцията на сценаристите, които обосновават подпалването на града върху тезата „Дани видя построеният от Таргариените замък и се сети, че е Таргариен“. Ние тук какво коментираме като наш собствен начин да си изградим по-логична аргументация и причинно-следствена връзка си е за нас си.

То всъщност съм почти сигурна, че изоставено дете - сираче, поотраснало и продадено като добиче, изнасилвано и какво ли още не, няма как да развие мания за величие, ама както и да е.
Както справедливо отбеляза - сценарий/сюжет/, няма мърдане, колкото и да е тъпо.

# 2 267
  • Чужбина
В сцената, която Ели качи, тя потушава бунт, в който Господарите атакуват невинни - освободените роби. И забележете - гори не всички, а един като предупреждение. Ако беше луднала и избила Господарите до крак + децата и жените им - ОК. Тя не пресече тази линия. Напротив. Подчерта я още по-дебело. Горенето на "свещеник" пък си беше чиста самозащита. Както и изгарянето на халовете.
Гугъл, а ти чу ли я, какво каза "Може всички да сте невинни, може всички да сте виновни. Нека оставим Драконите да решат".

Тук още тя я пресече тази линия.

Иначе, да, Дани се опитваше да бъде справедлива. Това никой не може да го отрече. Нея я бе грижа за слабите и онеправданите. Това никой не може да го отрече.

Тя се опитваше да прави нещо за обикновените хора. Това е ясно като бял ден.

Другаде е проблемът.

Джора, Баристън, Варис и Тирион й подхранваха делюзиите. Лицемери! Кой, щото е влюбен, кой, щото е обиден, кой, щото няма къде да иде ...

То всъщност съм почти сигурна, че изоставено дете - сираче, поотраснало и продадено като добиче, изнасилвано и какво ли още не, няма как да развие мания за величие, ама както и да е.
Както справедливо отбеляза - сценарий/сюжет/, няма мърдане, колкото и да е тъпо.

Принципно е така, да. Но на нея от малка й е внушавано, че те не са обикновени. На тях им е било отнето нещо. Така че при нея има други натрупвания, а не е само едно изоставено сираче. Там има гняв, желание за отмъщение, както и определена генетика.

# 2 268
Аз съм съгласна с Google 76
Точно това дразни и не се връзва. Изгарянето на Варис беше прекалено набързо и близо до изгарянето на КЧ, че да свърже единия образ с другия. Може би караниците със Санса да бяха някакъв опит да я покажат как прекрачва някакви граници, но се размиха и изкараха Санса интригантка.

# 2 269
Да, за всичко е виновна Санса, а Джон за нищо
Ще падна Joy Нищо, след още няколко години разсъждения, каквито провокира историята, може пък да се обърнат нещата, както с мнението за "добрия" Нед Simple Smile
То при Джон все така излиза.
Все нещо му се случва, все той реагира доблестно и честно, а когато нещата тотално се оплескат някой го спасява, а за оплескването някой друг е виновен.

При Денерис всички подсказки за лудост са насочени към врагове или имат много конкретна идея.
Имаше една тънка линия в нейния характер - да не посяга на невинни и точно тази линия сгазиха и изринаха твърде внезапно.

Имаше една картинка от сериала, в момента не я намирам, в която точно показваха как Джора й обяснява, че ще се наложи да бъде жестока и да убива, ако иска да получи ЖТ, а тя ясно му отговаря: "Да, но ще убивам враговете си, не невинни хора".

Ей тази линия пресякоха. А дали е била иначе луда - божа работа. С нейния живот е малко вероятно човек да остане нормален, камо ли че всичките й делюзии бяха подхранвани от различни хора през целия й съзнателен път - от Визерис та чак до Тирион и Варис.

Линията я е пресичала.
Просто тогава е ставало дума за мастърите и не се обръщаше внимание.
А и защо да не я пресече в един момент, нали се развива героя. Още щом стъпи във Вестерос искаше да напада КЧ, което си беше в реда на нещата(най - малко можеха да го обсадят, а не да ходят да превземат Скалата), но все я отказваха, за да не гори невинни. Пазеха и имиджа и т.н. После изгуби сума неща и се осъзна. Никой във Вестерос няма да я обикне и ако не я обичат, тогава ще се страхуват от нея. Предполагам, че като е видяла Цитаделата се е сетила за Егон Завоевателя. Той е бил безмилостен - bend the knee or die, също като нея. И последва дракарис.
Признавам, че се влия донякъде и от книгите, където има повече случки, в които Дана е несправедлива и жестока.
Д&Д допуснаха грешка, като не ни показаха повече такива сцени в ранните сезони.

# 2 270
  • Чужбина
Д&Д допуснаха грешка, като не ни показаха повече такива сцени в ранните сезони.
Да, дори си измислиха разни сцени, за да я направят по-бяла и добра.

# 2 271
Ха-ха😂😂😂😂😂 Тия мемета:
Скрит текст:

# 2 272
Мастърите бяха врагове в конкретния момент. Те не бяха жени и деца, не бяха мирни граждани.

Никой не обвинява Аря, че е избила целия дом Фрей, нали? Нито, както Коронис даде за пример, някой обвинява Тивин за избиването на толкова народ, описано в Дъждовете на Кастамир - то е необходимо, защото говорим за военно положение, потушаване на бунтове и начин да се въдвори ред.
Господарите убиваха невинни в знак на протест, че робството е премахнато --> тя събра няколко ---> изгори един --> разчиташе да се разчуе достатъчно ясно, че тези протести не са добре дошли и ще бъдат наказани.

Ако ще коментираме книгите, за мен беше показателно как Денерис отиде да помага на болните при избухването на епидемията с Бялата кобила. Ей това, например, Санса щеше да го направи на куково лято. И в следващия момент избива за кеф предал се народ. Ами луда не луда, на мен не ми се върза.

1-2 пъти да бе посегнала на невинни хора без много да я е еня, щях да се почувствам далеч по убедена в това развитие. Примерно, когато селянина й занесе трупчето на изгореното дете, да беше казала: "Упс, еми сори пич, случва се, ще говоря с драконите да различават овца от дете" и щях да възприема, че тя е ОК с избиването на деца и обикновени хора. Ама тя си затвори драконите. И Дрогон щеше, ако беше успяла да го намери.

# 2 273
Ехее колко страници.
Та мислех си..
Не е изненада за всички ,.че  Дани стана такава , каквато стана...
И сме недоволни.
Но пък ако не беше станала такава,  а беше нормален човек , съгласете се , пак щеше да има недоволни. Защо ? Защото тогава пък всички знаем още от 1 сезон финала , а именно , че е хепи енд за нея.
Така , че лично за мен няма угодия.  Нито тъй , нито тъй. Grinning
Да гледаме  и да става каквото ще , то вече е писано и няма промяна. Това е то.
Ако петицията направи чудо , в което се съмнявам,  си мисля , че ще стане още по -голямо мазало и повече разочарования ще има сред феновете.

# 2 274
  • Чужбина
Ако ще коментираме книгите, за мен беше показателно как Денерис отиде да помага на болните при избухването на епидемията с Бялата кобила. Ей това, например, Санса щеше да го направи на куково лято. И в следващия момент избива за кеф предал се народ. Ами луда не луда, на мен не ми се върза.
Да, това и аз не бих го направила. Тя изкъпа един болен възрастен човек и раздаваше храна на много заразно болни.

Това изобщо не изключва мания за величие, живот в делюзия и липса на връзка с реалността, т.е. това не е аргумент относно психическа стабилност/нестабилност. Това е аргумент за това, че нея я е грижа за болните и умиращите хора.

Нейната делюзия се състои в това, че тя се възприема като спасител на онеправданите и слабите по дефолт. Освен това живее в пълна лъжа относно онова, което се е случвало във Вестерос, не познава историята и къде съзнателно, къде несъзнателно не желае да узнае истината. Защото истината дезилюзионира.

Гугъл, а ти чете ли главите, в които Дани се питаше, дали е луда?

# 2 275
Google, аз обвинявам Аря. Някои от тия Фрейове може и да са били невинни. По същия начин някои от мастърите може да са били невинни. Бащата на Хиздар например е бил против убийствата на децата. Тивин си получи заслуженото.
Мислиш ли, че деца и жени не са умрели в Юнкай и Ащапор? Умрели са, но не са го показали. Във всяка една война има и цивилни жертви. Войната на Дана не е по - различна.

# 2 276
  • Чужбина
Дани гореше мастъри, без оглед на това, дали са виновни или невинни. Тя самата го казва, че не знае, дали са виновни.

Гори ги, без съд и присъда.

# 2 277
Изгори един и каза, че може би трябва да остави драконите да решат. Като за демонстрация на сила беше сдържана даже

# 2 278
  • Чужбина
Изгори един и каза, че може би трябва да остави драконите да решат. Като за демонстрация на сила беше сдържана даже
Тираните демонстрират сила. Така се управлява чрез всяване на страх.

Еееееееех, къде е Кутрето да им каже "I will not fight them, I will fuck them!".

Трайни промени не се налагат чрез дракони, горене на хора и хранене на дракони с хора. Трайните промени се постигат подмолно, с много лицемерие и голяма хитрост.

# 2 279
  • Варна
Абе, каквито ще да са. Церсей злодейка, Денерис луда подпалвачка, Джон чехльо, все ми е тая. Аз такава истерия по друг филм не съм виждала. И определено ще се помнят дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт