GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 127
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 325
  • Вестерос
Като казват това е последният кадър на Емилия в сериала и я дават да се прегръща с някой и е облечена в дрехите от 3 епизод... Или пак ще ги облича?

... на някакви клипчета попаднах Grinning

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 00:02 от Tiffany А

# 2 326
  • Чужбина
Като казват това е последният кадър на Емилия в сериала и я дават да се прегръща с някой и е облечена в дрехите от 3 епизод... Или пак ще ги облича?

Кой знае, дали не са снимали 3-ти епизод най-накрая.

# 2 327
  • 221B Baker Street
Сори, изложих се... Flushed
Линка е оправен. Simple Smile

# 2 328
Вечно неискащия

# 2 329
Аз бях сигурна, че Тирион има таен заговор с Церсей и ще предаде Денерис заради бебето- фантом. И накрая едно голямо нищо...

# 2 330
  • Варна
Джинджър, те май са забравили какво са правили в миналия сезон. И не само тоя път.

# 2 331
  • Чужбина
И аз бях сигурна, че Тирион има заговор с Церсей.

Ох, обаче Еми на клипчетата на Тифани колко е забавна.

И как прави американски акцент, пукам се от смях.

Помня също, че в 1-ви сезон, след снимките с яденето на сърцето, беше залепнала за тоалетната чиния, защото това е било някакво желе.  hahaha hahaha hahaha

# 2 332
Джинджър, те май са забравили какво са правили в миналия сезон. И не само тоя път.
Пак ли са забравили нещо? Е, нормално е.

# 2 333
Още малко петъчна забава

# 2 334
  • Русе
Скрит текст:
Червената цитадела е квинтесенция на колелото за Вестерос.Може да се определи и като Съсредоточието на властта. Възможно ли е да бъде изграден нов ред, без да бъда разрушен стария?

Скрит текст:
Нежна революция? Laughing Майтапът настрана, философски можем да изритаме с все сила колелото и грубо да го изкъртим настрана. При което обаче цялата носена от него каруца на света ще се стовари и разкърти. След което колелото така или иначе трябва да се смени. Също така философски може да пробваме поемане на контрола над двигателната сила и да намалим скоростта, за да не пострада толкова каруцата при една по-контролирана смяна. Но принципите и механиките на въртенето са едни и същи, няма как да се преоткрие самото колело. Няма и как да се счупи, ако искаме да има ход. Да, различен брой спици, да, може да е гумирано и да не друса толкова... но винаги ще се върти, винаги ще има вземащи решенията управляващи и подчиняващи се на решенията управлявани.

Коронис, прав си за основното, но не за всичко. В крайна сметка сериалът не е "Дързост и красота", който се снима, докато има зрителски интерес. При такава мащабна продукция, дори и само схематично, сядаш и правиш план епизод по епизод. Не може да се прозяваш 3 сезона и после да набуташ всичко само в 1-2 епизода. Това им е грешката на ДиД. Излишен елемент на припряност, както се казваше във вица.

Денят, в който почна да се мисля за прав за всичко, ще е денят, в който някой ще трябва да ме гръмне, преди да съм създал неприятности (по-вероятно ще съм джафкащо се 70-годишно старче, де). Падам си да размишлявам, донякъде ме бива в анализите и туй то. Ако бях някакъв капацитет, нямаше да съм тук, а щяхте да можете и мен да обвинявате наред с ДиД Simple Smile

Те са имали план и са го следвали. Невинаги обаче планът е толкова успешен и се изпълнява, както знаем всички от собствен опит. Изходната концепция на ДиД е била по 1 сезон екранна репрезентация на всяка книга. И го изпълняват доста успешно. Батакът започва лека-полека в златната среда 4-5 и постепенно набира скорост. Хич не е само тяхна вината – едно, че при сериалите се подновяват сезон са сезон, по време на разработката и началните 1-2 сезона им е било твърде вероятно просто да се преустанови продукцията като немалко други, преди да се понесе на вихъра на вълната и да стане феномен (всъщност са на косъм от това при първия епизод, който презаснемат на 90%). Второ, че те са изключително добри организатори и адаптатори (няма какво да си кривим душите, иначе изобщо нямаше да го има този сериал с все доброто и лошото), не писатели. Писателят напоследък е възхваляван много и към него се гледа с някаква надежда за „истинския финал“, и наистина е логично да представи доста по-добра история, но и той е забутан именно там, където почват сериалните проблеми. Първите 3 книги са му фурорът до момента, в който стига планираният времеви скок – това е след Червената сватба, при убийството на Тивин и заминаването на Тирион на изток, на Аря при безликите, Санса при Кутрето, а Денерис завзема властта от робовладелците и се учи на управление. Пише години наред и хвърля всичко на боклука, защото не се получава, та се принуждава да се откаже от своя собствен план и да внесе огромни промени.

Впоследствие накрая издава книги 4 и 5, които всъщност са на 90% една и съща, разделена на две по географска ширина и дължина. И ударът по качеството е доста осезаем спрямо предишния материал. Критики и недоволства имаше огромни, това беше таман като се присъединих към парада и аз с първия сезон на сериала през 2011 г., и добре помня какъв вой ме посрещна при влизането в залата. Оттогава не е пускал нищо ново и сам е в затруднение, вниманието се насочи към сериала с ДиД, където му обират парсата и му дават сега буферно време, далеч от страстите фенски.

Боже, май защитавам ДиД, някой наистина да ме гръмне Simple Smile Но наистина, нека не забравяме, че преди да „развалят“ този глобален феномен (което си е субективно, сума ти народ си го харесва), на първо време те го и създадоха. Просто силата им е да адаптират за екрана, не да творят от почти нулата. А веднъж започнали, няма как да чакат Мартин да издаде книгата си я тази година, я следващото десетилетие, я никога. И макар да можем да отсечем „по-добре да не бяха почвали тогава“, хем си знаем, че не така работи бизнесът им, хем честно някой тук с ръка на сърцето едва ли може да заяви, че би искал сериалът никога не е бил създаван изобщо. Ако имаше, то просто нямаше да се занимава да гледа и един епизод, както стана модерно да оповестяват разни хора с гордост, сякаш някой го интересува кой какво гледа, а още по-малко пък кой какво не е гледал.

# 2 335
  • Чужбина
Второ, че те са изключително добри организатори и адаптатори (няма какво да си кривим душите, иначе изобщо нямаше да го има този сериал с все доброто и лошото), не писатели.

Просто силата им е да адаптират за екрана, не да творят от почти нулата.
Така е. И всъщност всичко е било замислено като адаптация. Т.е. надеждата е била, че ще дойдат 6-та и 7-ма книга, докато адаптират първите 5.

# 2 336
  • Вестерос
Mного са готини смешните моменти на целия каст

Tука се учудих като казаха, че сцените по палатките в първите сезони не са снимани в студио, а в палатки на полета през нощта в студа край Белфаст .

Разбъркано ги снимат и като при филмите, тук казват, че на актьора, който играе Оберин, последната му сцена не била със смъртта, а с разговор с Церсей, гледайки морето.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 00:54 от Tiffany А

# 2 337
  • The point of no return
Ударих и аз едно рамо на петицията! Почти 900 000 подписа има вече. Смях се, че Лили Рейнхарт се е изказала, че феновете нямали право да искат да се преснима сезона. Що най-добре не си гледа нейния Ривърдейл вместо да се изказва, където не й е работата.

Съгласна съм с мненията, че при жив Дрогон, ще е трудно да премахнат Дани, а дори и да го сторят, най-логичното е Дрогон да ги надракари до един.

Относно най-омразните герои - Джофри и Църси! Смъртта на Джофри беше един от най-силните моменти на сериала. Очаквах такова възмездие и за майчицата му, но уви.

Любими Старки - Роб и Рикон.

А Сансита и за мен предаде Джонката, и то целенасочено. Не се ли коментираше по едно време, че тя има нещо към Джон? newsm78 Отписа го тя, но ми е интересно, ако Арчето я бяха гътнали в КЧ дали щеше да осъзнае размера на играта, която стартира? Някой беше казал, че Санса не може да взима решения за живота на Джон - подкрепям напълно! Peace

Все си мисля, че има още шанс Дани да е бременна.

Меметата ще ме побъркат!
Скрит текст:
Скрит текст:
Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 05:32 от Roya

# 2 338
  • София
С тази петиция само им направихте още повече реклама.
Петицията се коментира и от хора, които не са гледали никога Троновете. Срещам мнения на не малко такива хора из виртуалното пространство. Сега чета как някакви щели да гледат последния сезон, за да видят какво е това чудо за което всички се вайкат и се вдига толкова шум. Епизод 6 ще счупи всичко рекорди по рейтинг в историята на ХБО.

Коронинс, с всичко съм съгласен, много хубав пост. Simple Smile
Лично за мен главния виновник за целия този хал е любимия ми чичо, не за първи път го пиша. И не мисля, че в рамката в която им бе дадена по 10 епизода на сезон може да се направи нещо кой знае какво по-различно. Недоволни винаги ще има, защото самата история е феноменална и предлага безброй много интерпретации. Освен това от ХБО искат печалба, рейтинги, пари, така че повечето неща така са били сглобени, за да постигнат тази цел. Няма как да имаш едновременно Троновете и Брекинг Бад, нещата са взаимоизключващи се. Последният сезон е силно окастрен като време, мисля и самите ДиД са се предали, омръзнало им е и просто искат да избягат от всичко това и да си продължат с другите проекти.

# 2 339
Пак да си кажа, че няма да съм разочарована накрая ако дадат някакъв смислен завършек. Не е проблем, че съм имала очаквания от Дани. Ето, и Спартак знам, че умира, хем даже от самото начало го знам, но си го харесвам и гледам. Искам накрая да ни дадат някаква нова и по-добра форма на управление и да придобият смисъл нещата. Искам да управляват умните и можещите - меритокрация, а не аристокрация или демокрация искам. Има изгледи да стане. Само тази утеха намирам в цялата мизерия. (Не ми се рови за точния цитат на Олена). Wink

Общи условия

Активация на акаунт