Азиатска козметика и грим 10

• 43 803
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Prismatica Aerie
necha, каква пудра ползваш?

Аз съм съкратила рутините до минимум. Нищо не търпя на лицето си. Крем, освен слънцезащитен, не слагам. За нощни маски да не говорим.  Тонер-есенс и това е. Най-много някой серум, и то 2-3 капки.
У нас поддържам хладно и нищо не се налага да слагам в хладилник.

# 616
  • Sofia
Аз нали съм с мазна кожа и от известно време всяка сутрин се събуждам светеща като морски фар. Има ли някаква вероятност да прекалявам с хидратацията, или пък да не правя нещо като хората?
Не плецкам всичките стъпки от грижата, тъй като по принцип лятото не понасям много неща върху лицето си.

Catalano, ти с каква кожа си? Simple Smile

# 617
sunattraction, въпреки мазната кожа, много държа да си е хидратирана. Преди излизане позлвам innisfree no sebum mineral powder след грим и намирам доста разлика. Но откакто се върнах на ББ Крема на Миша и омазняването намаля, и кожата си харесвам в пъти повече как изглежда с този продукт.

# 618
  • Sofia
Ще ги дебна двете неща на оферта, отдавна съм им хвърлила око. Може и на мен да ми се отразят добре.
Аз също се хидратирам. Sad
Аз си го обяснявам моя проблем с лятото и че у дома става яко жега като се напече, защото съм южно-източен...доколкото знам... Grinning
Ама съм сигурна, че има и още нещо, не живея от вчера в ап., просто не мога да разбера какво. Rage
Та, затова питах.... ако някой друг има същия проблем, ще сподели... Simple Smile))

# 619
necha, каква пудра ползваш?

Аз съм съкратила рутините до минимум. Нищо не търпя на лицето си. Крем, освен слънцезащитен, не слагам. За нощни маски да не говорим.  Тонер-есенс и това е. Най-много някой серум, и то 2-3 капки.
У нас поддържам хладно и нищо не се налага да слагам в хладилник.

Catalano,  след почистването слагам витамин С серума на By Wishtrend Pure Vitamin C21.5% , изчаквам и  нанасям Лифтинг серум с пептиди PHYRIS Time Release Peptide Relax-Lift или Стягащ серум с колаген PHYRIS Time Release Collagen Filler. Не са корейски, но се налага да ги изразходвам бързо, че съм си ги взела още миналата година. Слагам околоочен, ако имам време си слагам от миста  [Su:m37˚] Secret Essence Mist след това слънцезащитна база, избирам някоя от пудрите [Etude House] Zero Sebum Drying Powder, INNISFREE No Sebum Mineral Powder прозрачната или оцветената, ако избера база, която ми белее ползвам оцветената. С тези пудри лицето ми е добре матирано, като се запазва хидратацията  и премахват лепкавостта на използваните преди тях два серума. Завършвам с la prairie cellular treatment loose powder - от 10 - 11 години  само нея ползвам за финиш. През деня пръскам 2-3 пъти [Su:m37˚] Secret Essence Mist над грима и от време на време ползвам едно спрейче от алито, слагам в него минерална, розова вода или някой изостанал тонер. Кожата ми е хидратирана и не ми лъсва през деня и до късна вечер не се налага да матирам повторно.

# 620
  • Prismatica Aerie
Catalano, ти с каква кожа си? Simple Smile
Със суха по принцип, и третиноин ползвам, т.е. още по-засушена би следвало да ми е - обаче не е, дори нямам белене от третиноина. И съм постоянно и навсякъде на климатици, но явно кожата знае, че е лято и се държи релевантно спрямо този факт Sweat Smile

necha, благодаря за детайлното инфо, много си ми полезна Hug

# 621
И понеже по-горе похвалих пудрата на INNISFREE, нека се изкажа и за праймъра им, който за 7-те си долара е чуден! Моя приятелка, която ползва само висок клас европейска козметика, също си го поръча като видя колко е добра работа върши,
Не ползвам тежък грим, но юни бях на сватба и се застраховах с основата на INNISFREE. След нея ФДТ сложих стабилно, после, руж, бронзър, коректор...и накрая бетонирах със спомената вече пудра.
Цяла вечер не мръдна гримът ми. Нямаше го и обичайното лъщене на Т-зоната. Наложи се само попиването на малкото капчици пот от челото с оризовите хартиени листчета, но гримът ми пак си стоеше непокътнат.
п.п. и двата продукта сега са намалени в йесстайл.

# 622
И аз съм с мазна по принцип, но вечер редувам ретинол и киселини, и нямам никакво лъщене. При това ретинолът ми е в чисто олио, киселините в много мазен крем и маска. Кожата ми се променя до неузнаваемост много видимо. Порите изчезнаха, кожата е гладка и суха.
п.с. Хидратацията няма връзка с лъщенето. Кожата може едновременно да е много мазна, но дехидратирана.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 21:59 от Floria

# 623
И аз съм с мазна по принцип, но вечер редувам ретинол и киселини, и нямам никакво лъщене. При това ретинолът ми е в чисто олио, киселините в много мазен крем и маска. Кожата ми се променя до неузнаваемост много видимо. Порите изчезнаха, кожата е гладка и суха.

Floria, може ли повече инфо за ретинола ? От къде ти е изписан, препоръчан, как го ползваш?

# 624
Интересуват ме мнения за Isntree Real Mugwort Clay Mask спрямо I'm from - Mugwort Mask. Решила съм, че искам глинена маска с пелин, но не знам коя от двете. Като цяло клоня към I`m from, но IsNtree  е на много добра цена в момента.

# 625

Floria, може ли повече инфо за ретинола ? От къде ти е изписан, препоръчан, как го ползваш?

Изписан? )))  Mask Stuck Out Tongue Closed Eyes Ти пък....Козметиката сами си я изписваме.
Това е култовото ретинолово олио LUNA от Suday Riley - една от най-"модерните" напоследък  козметични марки. Планирам да купя и Good Genes  с гликолова к-на пак от същата марка, а останалите и продукти ще почакат докато разбогатея )))) Че там цените са страшни.
Ползвам и тоника на Pixi с ретинол и засега ми стига. Замислих се за корейското олио на ISA Knox - може да купя и него.

п.с. За количеството ретинол в Луна никъде не се пише, но се поразрових и открих това-
Luna contains 2% trans-retinoic acid ester. This form of retinol is 90% less irritating than traditional retinol with all of the same benefits!

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 01:14 от Floria

# 626
Пост за устни. Lips
От малка имам вреден навик да си хапя устните, като много често си правя рани и си пускам кръв. Разбирате, че винаги си имам по някоя друга коричка и никога, ама никога меки устни като на другите хора. Та поръчах някои неща.
Rire, bubble lip mask.
Кремообразна, с помпичка. Нанася се на сухи устни и до секунди започва да прави балончета. Усеща се много приятно гъделичкане. Пишат до минута да се стои, но аз изчаквам 2-3. После се разтрива с пръст и се отстранява с кърпичка или се изплаква.
Какво да кажа! Уникална! Каквото и да съм пробвала досега нищо не е давало резултат както тази маска. Устните ми стават на момента супер меки и гладки. Усещането е невероятно! Пускам снимки по-долу на устните ми преди, по време на маската, след и накрая намазани с нощната маска на Klavuu.
Klavuu, Nourishing care lip sleeping pack. Исках да си подновя нощната маска на Laneige, от която горе-долу съм доволна, но попаднах на ревюта, че тази била по-добра. Добре е. Не бих казала по-хубава, но хидратира добре. Плътна е, малко количество стига. Има лек и деликатен аромат, който не дразни. Устните омекват, но няма уау ефект. Ще си я ползвам и като свърши пак Laneige ще си взема.

A'pieu, coffee lip scrub, Mochalipccino
Скраб за устни с кафе. Че е с кафе, поне мирише много силно на кафе, ама колко е скраб не знам. Бих казала много приятен балсам за устни. Леко е досадно като останат парченца кафе по устните, но не са много и се чистят лесно. Пак бих си взела честно казано, наистина много хубаво мирише и текстурата е доста приятна на устните.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 23:04 от 🌻Ice🌻

# 627
necha, хиляди благодарности ! Simple Smile

ivalinna, на 39 страница и аз запитах за отзиви за [Ohui]Ultimate Cover Cushion Moisture, но явно момичетата не са го ползвали. Това, което събрах като информация е,  че...

# 628
  • София

Изписан? )))  Mask Stuck Out Tongue Closed Eyes Ти пък....Козметиката сами си я изписваме.
Това е култовото ретинолово олио LUNA от Suday Riley - една от най-"модерните" напоследък  козметични марки. Планирам да купя и Good Genes  с гликолова к-на пак от същата марка, а останалите и продукти ще почакат докато разбогатея )))) Че там цените са страшни.
Ползвам и тоника на Pixi с ретинол и засега ми стига. Замислих се за корейското олио на ISA Knox - може да купя и него.

п.с. За количеството ретинол в Луна никъде не се пише, но се поразрових и открих това-
Luna contains 2% trans-retinoic acid ester. This form of retinol is 90% less irritating than traditional retinol with all of the same benefits!
А от къде ги поръчвате?

# 629
А от къде ги поръчвате?

Sunday Riley освен на собствения си официален сайт е представена на много други сайтове (Нет-а-порте, КултБюти...), както и на амазон и ибей. Моето го купих в чужбина, но онлайн определено би излязло по-изгодно.
КултБюти например са с безплатна доставка в България за сума над 40 паунда.

Общи условия

Активация на акаунт