Азиатска козметика и грим 10

• 43 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Boston, MA
... Това е култовото ретинолово олио LUNA от Suday Riley - една от най-"модерните" напоследък  козметични марки. Планирам да купя и Good Genes  с гликолова к-на пак от същата марка, а останалите и продукти ще почакат докато разбогатея )))) Че там цените са страшни.
Ползвам и тоника на Pixi с ретинол и засега ми стига. Замислих се за корейското олио на ISA Knox - може да купя и него.

п.с. За количеството ретинол в Луна никъде не се пише, но се поразрових и открих това-
Luna contains 2% trans-retinoic acid ester. This form of retinol is 90% less irritating than traditional retinol with all of the same benefits!

Good Genes е невероятно. На мен Луна не ми даде ефект (не знам защо, измазвах го по тялото си). Имам прекалено много киселини в тоници обаче, и няма да мога да го ползвам (Good Genes).

# 646
Viola, благодаря за препоръката за маските на JM solution. Взех преди време подарък за приятелка trial kit и реших и аз да ги пробвам. Много ми харесаха! Сега пак имат намаление в Джолсе и реших да си взема за зимата. Обаче понеже ми спряха една пратка на митница и се изнервих, реших да пускам отделни поръчки. Платих три и на четвъртата вчера картата отказа да плаща. Пък исках още десет техни и десет на Beyond да пробвам. Звънях в банката, нямам никакъв проблем с картата, обаче няма отразени и неуспешни опити за плащане. Те предполагат, че е от сайта. Случвало ли ви се е такова нещо?

Редактирам се: Оправи се преди малко и си направих плащанията. Не знам от какво беше..

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 11:07 от 🌻Ice🌻

# 647
Вчера ми пристигна PY тонер и серума на The history of whoo. Това второто много ми допада като конститенция и като усещане върху кожата. Струва ми се и доста икономично.

# 648
Good Genes е невероятно. На мен Луна не ми даде ефект (не знам защо, измазвах го по тялото си). Имам прекалено много киселини в тоници обаче, и няма да мога да го ползвам (Good Genes).

Ти какъв ефект от него очакваше и колко измаза? И с какъв ретинол го смени? Твърдят, че всеки трябвало да намери "своя" ретинол, а пък има и друго мнение сред специалистите, че различни ретиноли трябва да се сменяват, т.к. задействали различни рецептори на кожата.

Good Genes е със силни киселини доколкото знам и не е точно за август. Аз съм го планирала за наесен, а сега подготвям кожата с по-слабички. Наесен съм планирала силна разнопланова киселинна офвнзива. И се надявам
да премахна и най-малкото петънце или луничка, да изгладя кожата без травмиращи химични пилинги. Не знам кое при мен действа- може да е съчетанието от ретинол и киселини (дълбокото ми убеждение е че това е основният начин за подмладяване на кожата), но действие има. При все че нямам бръчки (на 47г съм), има някакво общо подобряване на кожата, от което всички ми правят комплименти.
Ползвам маската на Ема Харди с моринга и съм озадачена- там има или киселини, или ретинол. А дали не и двете. Щипе и кожата ми почервенява като домат. А нищо такова не е заявено.  Обичам да виждам че нещо работи. Корейския AHA+BHA+PHA 30 days miracle serum  ми е като водичка.  Дали работи изобщо силно ме съмнява.

# 649
Може ли линкове за продуктите с ретинол и киселини. От къде ги пазарувате. На есен мисля да включа такива продукти.

# 650
  • София
Дали да чакаме скоро мега дейла в джулс

# 651
  • Sofia
Ох, аз вече тръпна. Нищо не съм си купила заради мега дийла.😃

# 652
Valandin, ще ми е интересно да споделиш за този метод, ако решиш, че аз имам доста шавливи пръсти. Simple Smile)

Ето го -
Снощи бях на козметик и получих похвала как съм се справила с въпросната пъпка в домашни условия.

Луна като интензитет е entry level и се води около 0.2%, така че е напълно възможно да е слабичък. Въпросната блогърка Caroline Hirons има много подробни видеа с ревюта за доста ретинолови продукти + cheat sheet как да разчитаме различните наименования и какъв % доставят до кожата реално при стадиите на преобразуване. Аз от тези видеа и постове се образовах доста и избрах за себе си за летните месеци Medik8 Retinol 3 TR, който се води със среден интензитет.

Оставям малко линкове от нея по темата, в блога и има и отделни ревюта  на ретинолите конкретно на Medik8 и на The Ordinary:

# 653
Момичета, ще препоръчате ли хубави измиващи продукти - олио и пяна/гел?

# 654

Ти какъв ефект от него очакваше и колко измаза? И с какъв ретинол го смени? Твърдят, че всеки трябвало да намери "своя" ретинол, а пък има и друго мнение сред специалистите, че различни ретиноли трябва да се сменяват, т.к. задействали различни рецептори на кожата.

Аз сьщо сьм доволна от Luna, но наскоро гледах видео, в което сравняваха рзлични ретиноли ( намаше на Oрдиньри), и заключението им беше, че като резултат вьрху коѫата, най-голям е този от третиноина, а цената му е в пьти по ниска от останалите.

# 655
Момичета, ще препоръчате ли хубави измиващи продукти - олио и пяна/гел?
Олио - ползвала съм Heimish All Clean balm и Banila Co. в розовата опаковка, никаква разлика помежду им, доволна съм и от двата.
От пяните - Cosrx low ph и Isntree Morning Milk Bubble Foam.
Първата я отписвам, заради миризмата на билки, която лично на мен ми е отвратителна, иначе нямам забележки.
От Isntree съм много доволна - няма мирис и е толкова нежна, че в първия момент си мислиш, че нищо няма да почисти. Освен това е 300 мл, което я прави супер икономична - ползваме я двама души 2-3 пъти дневно от началото на април и все още не е свършила.

# 656
Получих си преди няколко дни Ceramidin Playset и искам да ви кажа, че много ме радва този комплект.

Изкарах нещата и си сложих гъбичките за грим вътре (поне докато им намеря подходящо място, приемам идеи) и ползвам крема, който много ми харесва. Голямата туба с крем я оставих засега, че имам доста отворени, но малката. Чудесен е кремът! Мисля, че е подходящ за всеки тип кожа, включително и мазна, защото попива доста добре сравнен с други кремове, които имам. Прави кожата много мекичка и малко напомня нощната маска на Sulwhasoo. Една идея кремът е по-плътен, но като нанасяне, попиване и действие много напомня. Като нанесени вечер, резултатът сутрин от маската е несравним с Dr. Jart. Като цяло съм много доволна. Другите дреболии от сета ги оставих за някое пътуване, но дори и само крема си заслужава. Особено ако са намалени.

Редактирам се: Току що пробвах все пак liquid и serum. Serum си е лек крем, перфектен за мазна кожа според мен. Другото бих ползвала на място на серум. Ще пробвам още няколко пъти, но доста ми хареса и вероятно ще взема пълна опаковка.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:50 от 🌻Ice🌻

# 657
  • София
Момичета чудя се кой тонер да избера, ако може малко помощ, кожата ми е суха зимата, лятото към нормална, нямам акне, но имам разширени пори и капиляри ...
https://www.belieef.com/klairs/klairs-supple-preparation-unscented-toner.html
https://jolse.com/product/some-by-mi-galactomyces-pure-vitamin-c … p;display_group=1
https://jolse.com/product/klavuu-white-pearlsation-revitalizing- … p;display_group=1
Имам тонер с ХК.
С вит.С нещо не се разбирам много-много, зачервява ми се кожата, ползвах някакъв продукт с витамина, но беше отдавна и не си спомням кой беше, но пък ползвам това на IUNIK  и нямам проблем, може би защото е в минимално количество.
https://jolse.com/product/iunik-propolis-vitamin-synergy-serum-5 … p;display_group=1
Принципно не желая ексфолация, защото ползвам трет и кожата ми на моменти остатъчно се бели.

# 658
Valandin, ще ми е интересно да споделиш за този метод, ако решиш, че аз имам доста шавливи пръсти. Simple Smile)

Ето го -
Снощи бях на козметик и получих похвала как съм се справила с въпросната пъпка в домашни условия.

Луна като интензитет е entry level и се води около 0.2%, така че е напълно възможно да е слабичък. Въпросната блогърка Caroline Hirons има много подробни видеа с ревюта за доста ретинолови продукти + cheat sheet как да разчитаме различните наименования и какъв % доставят до кожата реално при стадиите на преобразуване. Аз от тези видеа и постове се образовах доста и избрах за себе си за летните месеци Medik8 Retinol 3 TR, който се води със среден интензитет.

Оставям малко линкове от нея по темата, в блога и има и отделни ревюта  на ретинолите конкретно на Medik8 и на The Ordinary:

Къде прочете че съдържанието на ретинол в Луна е 0.2%? Защото аз прочетох 2%, което е съвсем различно.
The Ordinary са боклуци, които въобще не си струва да се обсъждат сериозно. Основни вещества без безбройните допълнителни съставки в една качествена козметика, които осигуряват добър транспорт на веществото в кожата и добрата му поносимост. По тази причина те просто не работят. Или ефективността им е също толкова ниска като цената.
А колкото до Луна в темата за корейската козметика, ето че и корейките в Сеул предпочитат да решават козметичните си проблеми с Луна. ))

https://www.youtube.com/watch?v=KPLTYdwUuXI

# 659
The Ordinary са боклуци, които въобще не си струва да се обсъждат сериозно. Основни вещества без безбройните допълнителни съставки в една качествена козметика, които осигуряват добър транспорт на веществото в кожата и добрата му поносимост. По тази причина те просто не работят. Или ефективността им е също толкова ниска като цената.

Встрани е от корейската козметика и не съм ползвала Луна, но съм съвсем доволна от Ординъри.
Факт е, че в Ординъри специално този вид ретиноид е съчетан с 2 масла, 1 плодов екстракт и дестилат /?/ от лайка, а в Луна към него доста повече масла и оцветители /като и двете са с Диметил изосорбид/, но не съм сигурна, че това е гаранция за ефикасност.  

По-скоро мисля, че ако човек не се ориентира директно към по-сериозните форми, е добре да опита от всичко и да прецени кое най-добре му понася като цена/ефект.  

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 20:42 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт