Лежащи мами - 44

• 35 760
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Аз бях така нужни ми бяха 2 месеца . След това малко по -малко се върнах към нормалният начин на живот . Но все пак гледам да лежа повече ,защото след месец спокойствие започнаха контракции . Дано при теб всичко мине бързо Simple Smile

# 316
Сладурана, ако кървенето е спряло може да обсъдиш с лекаря си друг прогестерон , който в пъти по-добре да се усвоява.
Утрогестан  3х2 или кринон 2х1.

# 317
Дуфастон не е ли добър?

# 318
Минавайки по пътя на ин витрото разбрах , че не е най-подходящ избор .
Поставян вагинално се усвоява в пъти по-добре.
Да отбележа , че и аз имах зацапване/кървене и въпреки това си ползвах Кринон гел/а.

# 319
  • Гърция
Здравейте и от мен .В 14 седмица съм имам 4 несполочливи бременности 2 от тях във втори месец спонтанен аборт,и 2 от които едната 26 г.с и 18 г.с от ,какво е така и неполучих отговори.Сегашната ми бременост пак с проблеми. Значи  във 5 г.с прокървях ,бях за задържане една седмица.след това във 9 седмица пак така,и пак в болницата. От началото на Април до сега съм от лежащите. Ходих на ранната ФМ 12 седмица всичко е ок с бебчето, но  шийката ми е скъсена ,ще се наложи да правя серклаж.Следяащият ми лекар казва ,че и това е рисковано, но неискам да рискувам .Не живеа в България на остров Крит исках да пътувам ,но ме е страх със самолета а със кораба са много часове,преди 10 години когато загубих бебето 26г.с пътувах със самолет и след това ме приеха с 1 пръст разкрити.Влезнах за задържане и продалжи раскритието докато накрая го загубих.Следващата седмица ще ходя да ме види друг лекар обясних му и каза ,че ще се наложи серклаж,но първо трябва да ме види .Много ми се иска този път да износя бебето живо и здраво Дай Боже 💗

# 320
Мила, съжалявам много загубите! Стискам ти палци този път да гушкаш пухкаво бебче! Колко е станала шийката ти? Рано е много за скъсяване. Според мен серклажа при теб е задължителен, но преди това задължително си искай микробиология, стерилна урина, црп, същото така изследвай хламидии, уреа и микоплазми, които могат да нямат никакво симптоми, но носят големи проблеми, включително скъсяване на шийката. Виж първо дали това не се дължи на инфекция. Контракции имаш ли? Това също скъсява. Имаш ли назначена терапия като магнезий и прогестерон?

# 321
Аз бих добавила да се изследва и за тромбофилия.

# 322
  • Гърция
Да правили са ми всички тези изследваниа които сте изброили още в началото, но скоро не .Преди серклаж ще правим изследвания а иначе Тромбофилиа и Хормонални съм правила преди да забременеа всичко е ок.Утрогестан пиа 3×1 още от 5 г.с от скоро орално 2×1и 1 вагинален не ни казаха колко точно е скъсена ще ви пратя снимка               Да попитам тези които са сте правили серклаж слагаха ли ви упойка .На мен тук ми е много трудно исках да си ходя в България понеже трябва някои да ми помага ,но няма как. Нямам контракция а и докторат които ми прави ФМ каза ,че и да имам е много рано да ги осетя         

# 323
Моят серклаж ми го направиха със спинална упойка, не усещах абсолютно нищо. Аз също не съм в България, но пък съм много доволна от отношението на лекарите тук. Не се притеснявай, надявам се, всичко да бъде наред при теб и да се радваш този път на едно прекрасно бебче. Кураж ! 🍀

# 324
  • Гърция
Благодаря ви много Дай Боже всички да износим бебетата живи и здрави ☺

# 325
Мила бъдеща мамче, тези загуби, които описваш предполагат много сериозни изследвания, проследявания, изключително прецизно наблюдение, ръководени от лекар, който е специалист по проблемни бременности! Незнам как е в Кипър, но ако имаш някаква възможност и си добре, трябва да обмислиш връщане в България. Тук ще намериш лекари, които са се доказали и са спасили хиляди бебета! От сърце ти желая този път всичко да завърши благополучно!

# 326
  • Гърция
Да много ми се иска да се прибера в България само незнам дали след серклаж ,ще бъде по  безопасно да пътувам със самолет Аз съм на остров Крит.Утрогестан както писах по отгоре ми го изписа в началото 2×1орално о 1 вагинални. Миналата седмица когато бях  на преглед каза да слагам само 1 на ден вагинални,но аз си продължавам да пиа и 2×1🙄 забравих да ви кажа бяхме си в България Март месец там съм забременяла.Ходих на лекар в Стара Загора още първите дни точно тогава ми беше овулациатапри Д-р Ина Цонева прегледа ме    каза ,че всичко е нормално а е много добра.тук на Крит съм правила всички изследвания диабет,тромбофилиа всички видове хормонални изследвания,витамин D може и да има и други но не се сещам само ми остана да направя Хистероскопия,но когато бях при Д-р Цонева и казах за това и тя каза по добре недей.Винаги когато съм си ходила в България ходя по различни лекари и всичко е нормално при прегледите. А тук казват че от шийката идва всичко .

Последна редакция: нд, 16 юни 2019, 12:20 от qankasiderova

# 327
Здравейте, мами и аз да се запиша в темата. Много ме обнадеждиха лежащите мами успели да стигнат до безопасна седмица. Дано и ние успеем. След кървене в 12г.с. и доста лежане, после в 25г.с. скъсена шийка 25мм. И без серклажа тъй като имах кървене и доктора се отказа. Сега сме в 28г.с. и всеки ден все нещо става само се стресирам. Лежане, лежане, а бебока доста рита, незнам вече какво да правя. Слагам утрогестан и полиженакс. Моля се дано устискаме поне до 32г.с.

# 328
Бъди спокойна...ще устиска....
Не ти е много къса м.ш....на границата ти е...ще стигнеш и до 37ма...само се пази и наистина лежането си има голямо значение....
Стискам палци 🙏

# 329
Аз легнах в 28ма седмица с шийка 1.5 мм и родих в 38ма седмица, но си взимах хапчетата и не ставах от леглото, дори в него се хранех, ставах до тоалетна и за бърз душ. Ще се справиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт