Сватба, булките на 2019, тема 5

• 28 092
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Нали е малък капацитета, пак казвам, като се разсърди някой, ще освободи място за друг, който му е по-важно събитието, а не дали отрочетата са канени. Когато няма на кой да оставят децата е друга бира, но това е положението, когато правиш деца с ясно съзнание, че няма на кой да ги оставиш и за един ден, то не  смятам, че е логично да се цупиш, че не ги канят навсякъде с теб и не успяваш да огрееш навсякъде.
Ама това из моите размисли де..
Според мен щом ей толкова можете да поканите- 70-80 души, кажи го на гостите, че просто няма как да се съберат и децата, пък който не подходи с разбиране.. е негов проблем.

Не съм напълно съгласна. Нормално да е да те приемат като приятел и след като си родил дете... ако някой държи на твоето присъствие ще приеме факта, че няма как да дойдеш без дете.... ако става дума за далечни роднини, приятели ок но инъче е тъпо да кажеш на някого, да си мислил като си искал деца....

Аз съм била канена на подписване в община без мъж и без дете, защото залата побира определен брой хора и не съм се сърдила, защото ми е близка приятелка, а и двойката няма деца и е нормално да си мислят, че децата пречат.

# 706
Бихте ли споделили снимки какви торти сте си избрали?

# 707
Е не е ли по-лесно да се съобразиш с младоженците и тяхното желание? Или те трябва се съобразяват с претенциите и възможностите на 80 гости, при все че и за толкова няма място?
Не става въпрос "да си мислил като си искал деца", ами че децата са отговорност на родителите си и те трябва да се съобразяват с тях, а не околните.

# 708
По-лесно е и аз бих се съобразила ако мога. А това дали околните трябва да се съобразяват с теб заради децата ти зависи от това колко са ти близки и колко държат на теб.

# 709
Няма да споря, за мен подобни изказвания са абсурдни, но свят шарен.

# 710
  • Пловдив
Аз точно заради такива тънко обидни съм смятала всички деца, баби, дядовци абе цирк и от малка 100 човека сватба, станаха около 250. За децата със сигурност ще са отделно ресторанта е на нива и има едно е идеално по- далече от музиката, има къде да играя,а това да идват да ми пипат роклята все едно съм циркова маймуна абсурд да стане. 🙄 Имам клаустрофобия и само като си помисля че може някъде да ме окупират ми става лошо.  Доколкото знам повечето са в тинейджърска възраст и така отделно ще им е идеално , а по-малките ще има и къде да си играят, макар че е вечерна сватба и се надявам много малките да не ги вземат, харесвам ги децата по отделно, но цяла вечер абсурд да издържа. На други сватби сме били същите хора е лудница е, тичат, блъскат се, тръшкат се. Кумовете дори обмислят дали да вземат тяхното дете, но то е много палаво и цяла вечер някой само с него трябва да се занимава. Гостите поне от моята страна ме познават и надявам се да се съобразят знаят че многл си ценя личното пространство и няма да ме окупират по 10 човека. Иначе след време когато имаме дете и ни поканят някъде не бих го взимала с нас, за няколко часа все ще намеря на кого да го оставя.

# 711
Ами сърдитите да си седят вкъщи, на сила никой не е доведен на вашия празник..
Според мен в поканата още трябваше да напишете "Обуйте си удобни обувки и оставете децата вкъщи, защото на нашия ден ви искаме на дансинга" или нещо от сорта. За мен претенциите нямат място, при положение, че капацитетът е 70-80 души, споменете го на гостите.

А тези, които са се направили на разсеяни и са си довели хлапетата на сватбата на сестра ти са били за бой, ама съвсем сериозно.

При нас децата са тинейджърска възраст вече 10+, като пак ще преговорим кои ще присъстват, но всички са си с меню за възрастен.
Едно е на 2г и изрично ми казаха да не и поръчвам отделно меню или стол, защото плануват да я държат за малко и после да я хвърлят на бабите.

Абсолютно подкрепям! Нямам деца и може би затова - но не разбирам защо се сърдят родителите, ако са без детето, празника е на младоженците и те са си решили дали:
1. Могат да си позволят да платят и кувертите на децата на всичките си приятели и това "ами като не могат да платят на децата да не канят и нас" е тяхна преценка, не на гостите;
2. Искат събаряне, мазане, крещене на сватбата си ( знам, че не всички деца са такива, но не вярвам и да няма)
3. Това, че детето е част от семейството, никой не го отрича, но пък един път да излезеш без него - нищо няма да ти стане.
4. Това с нямането на кой да го гледа- също не важи според мен- живеем в такъв свят, който предлага всякакви услуги..да, не всеки родител ще си остави детето на непозната жена и т.н, но ако човек има желание, намира и начин.
5. Може мнението ми да ви се струва крайно и грубо - но е такова!

П.С. И на нашата сватба ще има деца, не съм детемразец, исках само да кажа, че това със сърденето не го разбирам. Който иска и влезе в положението -ще те уважи, който не... ако иска.

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 16:10 от gertrudaa

# 712
  • Пловдив

Нашата торта ще е такава, за кумовете ще е същата само че по-малка. Ще ги прави позната на кумата, занимава се с такива неща, опитвала съм нейни торти и са невероятни. Двете ще бъдат около 90 лв. Не знам малко ли е много ли е 😂. Но с кеф ще си хапна (до сватбата съм на режим тогава ще съм стихия със сладкото 😂😂)

# 713
  • Враца
В HM имат много хубави сандали  - ще ходя да ги пробвам и ще споделя мнение по-късно. Изглеждат удобни. Ето линк:
Ако си намерите изчистени, може да ги декорирате по свой вкус с shoe clips от ибей:
Скрит текст:

Ще попитам всички гости дали ще си вземат децата и тогава вече ще ги разпределям. Това беше и идеята на тейбъл картичките - да разпределим възрастни и деца както подобава, за да е удобно на всички
Лично аз предпочитам да имам повече деца на сватбата си, отколкото баби и дядовци на по 80+.
Бях на такава сватба и не беше приятна гледката. По-възрастните изобщо не станаха от масата да танцуват - бяха се събрали на седянка и изобщо не обръщаха внимание на случващото се около тях. Не взеха участие в игрите с публиката и в 12 часа вече бяха "приключили", ако мога така да се изразя Sweat SmileБез да обиждам никой естествено.

Като бъдеща булка съм решила, че хората трябва да се съобразят с мен и моите желания, така че на който не му изнася - прав му път. Както се казва "Който плаща, той поръчва музиката"! Smile

# 714
Аз моята торта май я показвах, не помня вече. Извинете ме, ако се повтарям.

# 715
   Когато ние бяхме кумове,дъщеря ми беше на 2 години.Тогава живеехме в Русе,свекърите също,но и те бяха канени на сватбата.Имах вариант да вземем детето с нас,но....тя щеше да мрънка за нас,баба й щеше да се чуди какво да я прави,никой нямаше да се изкефи на празника.Майка ми дойде от Плевен да я гледа.
   На сватбите на децата на  нашите най-близки семейни приятели бяхме канени само аз и ММ.Децата вече бяха големи,преди 3-4 години.Изобщо не ми е дошло на ум да се сърдя.Така са преценили,така са направили.За нас беше важно,че ни направиха част от празника.
    Сега на нашата сватба има семейство,което е с 2 годишно дете,братът на бащата е с 4месечно бебе.Подсигурили сме нощувка за всички,поканили сме всички.Родителите на 4 месечното бебе прецениха,че няма да идват мама + бебе,ще дойде само тати.Брат му ще дойде,с малката принцеса и съпруга,но тях сме настанили възможно най-далеч от шума.
   Дъщеря ми и зет ми канят на ссватбата си наистина само хора близки до тях.И в този смисъл,какво значи да се сърди някой,че го каниш без деца?!Освен това,айде да си говорим честно,всичко е и до бюджет.Все се заема стол,все се поръчва меню.
   Сигурно съм малко остра,но деца,това е вашият най-страхотен ден.както разбирам откъто ви чета,чакали сте го,мечтали сте за него,защо е нужно да си създавате негативни емоции.Поканете наистина хора,които ще ви се радват от сърце,които ще са щастливи с вас и заради вас.Публика и пълнеж не са ви нужно.

# 716
Za raznoobrazie vi kachvam mojta torta. Bez tvurdo zaharno pokritie e. Kkato kazah, tortatase beshe spleskala Wink Agentkata q e ukrasila malko predi da j iznesat za da ne si lichi. Az bjh otkazala da davam oshte pari za zvetq i na tortata. Predpolagam che e vzela ot arkata. Izvinjvam se che pisha na latiniza no v momenta njmam kiriliza.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 18:34 от AnMary

# 717
  • Варна
Тортата:

И сладките, които съм уговорилала до момента + тарталети, на които нямам снимка

Ще има и шишчета от плодове : диня, пъпеш, нектарини и грозде.
Сладкарката ни направи пробна торта с вкусовете,които избрах и много ни хареса. Ще бъде с крънч блат с бадеми и лешници, крем от маракуя, крем от маскарпоне и бял шоколад. И отгоре не е с фондан ами с нещо като сметанов крем, но е доста по-гъсто и плътно (мисля, че основната съставка е кондензирано мляко). Тортата е много лека, вкусна и супер подходяща за горещините като десерт.

# 718
А вие ще имате ли листенца от рози за хвърляне? Мисля че биха станали страхотни снимки, ако шаферките ги хвърлят, но се чудя кошници ли да поръчам за това, само те ли хвърлят? Някой знае ли как се случват точно нещата? Ние късметчета май няма да имаме, само тези листенца.

# 719
А вие ще имате ли листенца от рози за хвърляне? Мисля че биха станали страхотни снимки, ако шаферките ги хвърлят, но се чудя кошници ли да поръчам за това, само те ли хвърлят? Някой знае ли как се случват точно нещата? Ние късметчета май няма да имаме, само тези листенца.
На мен баба ми ми изработва кошнички от туби за минерална вода,които облича в плат, доста сполучливо стават,не ми се дават пари за кошници и за листенцата

Общи условия

Активация на акаунт