Сватба, булките на 2019, тема 5

• 28 390
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Аз също си купих рокля, с каквато изобщо не си се представях, но е факт, че ми хареса най-много как ми стои и ме караше да се чувствам специална. Взех я 7 месеца преди сватбата и имах опасения, че ще ми омръзне и няма да ми харесва и дори като минаваше времето и си мислех, че съжалявам, че съм я купила и вече не ми се виждаше толкова специална, докато наистина не отидех (тя стоеше у родителите ми) и не я видех на живо, а понякога и я обличах и тогава се връщаше същото чувство, както и първият път, когато я облякох. Ходих да избирам роклята с майка ми и една приятелка, която обеща да е критична и, ако се насоча към нещо, което категорично не ми стои добре, да ми го каже. Те и двете се влюбиха в това как ми стои тази рокля, та така съвсем се уверих, че усещането ми е правилно. След това я показах само на баща ми и на кумата и до самата сватба никой друг не я беше виждал и така сигурно избегнах коментари с претенции за модела. Една приятелка ми беше казала само, че не харесва рокли по тялото, а точно такива принцески и бухнали рокли, а моята беше А-силует, което май по нейните разбирания беше рокля по тялото, та този коментар беше без изобщо да знае каква ми е роклята, а аз тогава само ѝ казах, че е важно човек да избере нещо, което му отива и му стои добре. Simple Smile
Бъдете сигурни, че в деня си ще се чувствате много специални!

# 571
И аз мислех, че няма да издържа с моята голяма рокля на 1.6.. Беше ми доста стегната на талията. Имах две рокли и до последно мислех да облека по-удобната... но на самия ден нищо не ме стягаше, чак в ресторанта се преобляках за танците. Моят съвет е да не се притеснявате. Адренслинът няма да ви позволи да ви е неудобно Wink

# 572
Разбирам ви. Не е лесно, когато някакви хора наоколо се изказват. Моята рокля са я виждали мъжът ми, сестра ми и една близка приятелка. Тя е много мой стил и всички споделят именно това. Като я видях ми залепна. И тримата казяат същото - че съм намерила моята сватбена кожа.
Сега при нас пък чакаме реакции от роднините на мъжа ми на известието за сватбата. Ще научат тази седмица Wink

# 573
Момичета, аз съм очарована от Асеновград. Изобилие от рокли , отзивчиви хора , нито една продавачка не ми каза че няма рокля по мой размер(това ми го казаха в Сватбен център София и останах крайно разочарована от там).
В Асеновград жените бяха отзивчиви и корекциите ги правеха на деня за 2 часа. Пришиха ми допълнителна дантела и ме оставиха дя пробвам колкото ми душа иска рокли. Все пак малко ме смущават тези излизни 10кг но.. няма време. Ще покажа роклята за малко и после я изтривам.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 21:42 от infinity7

# 574
  • Пловдив
Еха, браво напредвате. Аз пък на този етап си действам много спокойно (нищо не правя) Grinning кумовете са готови вече, моята майка също си взе рокля от Одрин, между другото роклята е много готина и е 200лв. (аз за бала, за подобен модел дадох 500лв в Асеновград).
Избрах си модел за моята рокля и хората на които показах бяха "ама то не е булчинска, дрън-дрън". Така че и при мен ги има тези дразнители, но пък лично за роклята няма да се съобразя и ще е такава каквато искам аз (дай боже само веднъж да се омъжвам, нека е както искам аз).
Взех и поканите , и още не съм започнала да ги раздавам.
Единствения проблем които имам сега са шаферките, три са и всяка ме подлудява, едната искала един цвят, другата друг и не знам какви рокли да търся. Кумата е с цвят бордо, а букета мисля да е в прасковено, моля малко помощ за цвят за техните рокли.

# 575
Обикновено шаферските тоалети са съобразени с цветовите нюанси на сватбената украса или тема. Така лесно можете да си "измиете" ръцете:) примерно сватбата е в прасковено, съответно и шаферките.
Еха, браво напредвате. Аз пък на този етап си действам много спокойно (нищо не правя) Grinning кумовете са готови вече, моята майка също си взе рокля от Одрин, между другото роклята е много готина и е 200лв. (аз за бала, за подобен модел дадох 500лв в Асеновград).
Избрах си модел за моята рокля и хората на които показах бяха "ама то не е булчинска, дрън-дрън". Така че и при мен ги има тези дразнители, но пък лично за роклята няма да се съобразя и ще е такава каквато искам аз (дай боже само веднъж да се омъжвам, нека е както искам аз).
Взех и поканите , и още не съм започнала да ги раздавам.
Единствения проблем които имам сега са шаферките, три са и всяка ме подлудява, едната искала един цвят, другата друг и не знам какви рокли да търся. Кумата е с цвят бордо, а букета мисля да е в прасковено, моля малко помощ за цвят за техните рокли.

# 576
  • Варна
Попринцип е редно шаферките да са в цвета на сватбата. Кумата също. Аз както ви казах, ще имам малки деца шаферки и те ще са в бели рокли, но когато са големи момичета ти им казваш цвета и те би трябвало да се съобразят с желанието ти. Иначе какви шаферки са, ако са с различни рокли? (Това не искам да звучи заяждащо)

# 577
Според мене кумовете като най-важни гости и свидетели на волята за брак се обличат, както им е приятно. Все пак те не са украса Simple Smile Лично мое мнение във всеки случай! За шаферките много красиво ми изглежда, когато са с различни рокли в близък цвят. То аз харесвам винаги асиметрията, разнообразието. На една сватба ние като шафери имахме на ревера голямо цвете от плат с щипка, по това ни разпознаваха. Тоалетите ни бяха по личен избор.

# 578
Колкото и да не ми вярвате имам 2 шаферки с точно същия проблем. Едната е решила че понеже и висока и слаба трябва сама да си избере модел , който на нея и харесва и се одобрява , а пък другата да била с различен, щото е мялко по-ниска и 5кг по-пълна. А пък и казах прасковено, а тя избираше всевъцможни други нюанси на розовото. Скъса ми нервите и се разсърди че не стана на нейното. А уж ми е добра приятелка. Мой съвет е ако имате възможност избере една шаферка и един шафер да е мирна и тиха или въобще да няма. Аз съжалих и останах много рязочарована от нейното поведение въпреки че я познавам от 100 години не го очаквах. Все пак сватбата си е ваша и трябва да става както вие искате ..

# 579
  • Пловдив
А аз им казах ,че ще купя роклите само да си дадат размерите Grinning няма с тях да се занимавам. Роклята на кумата заедно я избирахме, тя беше съгласна на всякакъв цвят, но очите винаги и оставаха в бордо. Но шаферките едната си представяла зелена, другата червена, третата розова. За гривните за шаферки също са на различни мнения, едната която уж ми е най-близка искала и те да са с букет, другите са съгласни на гривни. Наистина започнах да съжалявам че ги поканих, даже за моминското не могат да се разберат, уж трябва да е изненада , а те само се оплакват една от друга. Всички друго върви много добре, но с тях са нервите.
Украсата в ресторанта ще е бели покривки и мисля малки букети и ароматни свещи. Ресторанта е много красив типично възрожденски стил и не ми се иска да го променяме, или максимално да си запазим възрожденското. Между другото и фотосесията една част, ще е в етнографския музей в Златоград (там е сватбата). 
Оплаках се доволно , олекна ми. Извинете че така мрънкам, но те са влудяващи Sad

# 580
  • Варна
Абе явно е много относително това с роклите и стайлинга. Всеки си познава хората, познава и себе си и както прецени така е най-добре. На моята кума след като им казахме, че са избрани за кумове един от първите и въпроси беше: избрала ли си цвят на сватбата? Аз с каква рокля да съм? Останалите ми приятелки, които би следвало да са шаферки са тооолкова различни и по стил и по усещане към нещата, че аз просто реших да не налагам на никого себе си, защото си ги харесвам такива каквито са си и ще съм повече от щастлива, ако всяка изрази себе си в моя ден, както сама си прецени Simple Smile Съгласна съм, че снимките и изпбщо цялостната визия на сватбата е много по-изискана и стилна с едни еднакви шаферки, но това което целя на моята сватба е да се чувстваме свободно,и удобно, и плажно, и весело... Искам всеки да се приготви с нетърпение и като се погледне в огледалото да се кефи какво си е избрал. Може съм повлияна от това, че миналата година бях шаферка и ми беше много трудно да си намеря тоалет в цвета. Аз попринцип трудно си намирам дрехи, а в конкретен цвят съвсем граничеше с невъзможно. Така го усещам просто.

# 581
Василева, заинтригува ме Grinning да не би да си избрала етно рокля, сигурно ще е много екзотично и специално. Представям си в такъв ресторант как ще изглежда, като приказка.
infinity7 много красива рокля и ти стои страхотно!
Аз докато си избирах MOG рокля се нагледах на снимки на шаферки с еднакви модели рокли и не ми хареса идеята.
Всички момичета са с различни фигури и не може на всички да им стои добре, все някоя ще се чувства неудобно от "конкуренцията"

А ако си е по техен модел се предполага, че ще изглеждат и по-добре.

# 582
Аз докато ви прочета и изпуснах всички нови рокли Sad
Аз също имах терзания около моята рокля. Беше втората, която пробвах и казах "тази ще е" после малко съжалявам. Избягвах да гледам други рокли, защотояг да се разколебая. В събота я взех. Имах уговорка да отида с обувките и беше останало само дължината да оправим. В последния момент реших, че няма да скъсяваме, а да допълним малко тюл около ханша, че липсва такъв 😁 стана разкошна, нямам търпение вече. Всеки ден се намира, кой да ме ядоса, кой да ме притесни и на никой не му пука, че всичко се е стоварило върху мен. Нямамр агенция, една съседка ми помага с всичко, но родата много яко започва да ме провокира. Едната рода се прибира седмица преди сватбата, а другата нощта преди нея. Аз да им мисля за грим, хотел, фризьор.... Всичко ми идва в повече. Да не говорим, че майка ми няма рокля, седмица преди сватбата ще ми е само до нейната рокля, че да я развеждам да търси... Та мога и още да се оплаквам, ама надали ще ми олекне 😁 все пак да ви кажа, че явно при всички е напрегнато

# 583
Благодаря, момичета, за споделените терзания. Успокояващо е, че не си сам и има кой да те разбере.
Хибискус, много си я харесвам в горната част. Аз съм слабичка в горната част и всякакви други модели ми стояха като на закачалка. Сега ми се иска да махна единия пласт от тюла, но от бутика твърдят, че като я скъсят няма да е толкова обемна. А и подиума, на който стъпваш също  я правел да изглежда по-обемна.
rallytsa, и аз тръгнах с тази идея, но като облякох тази и се влюбих. Сега искам от този тип за резервна, но хич не ми се дават много пари, че вече аман от разходи.
Леле, момичета, като ви чета какви нерви имате с шаферките направо ви съчувствам. За мен е редно за такъв повод да не ви натоварват допълнително, а напротив. Моята кума все още няма рокля. Така като я гледам за момента не е изразила мнение, че ще се съобразява с темата на сватбата. Даже в началото беше тръгнала към черния цвят. Аз не съм ок за черен цвят на сватбата ми. Искрено се надявам да не си вземе черна рокля. Кума поне като стил каза, че ще се съобрази с костюма на младоженеца, тъй като той няма да е с класически смокинг, а с тъмен панталон и бяло сако, малко по-разчупен и да не е по-официален от младоженеца.

# 584
Подскажете младоженците ви от къде си взеха костюмите. Синът ми нещо се мотае, а времето си върви. Още 20дни му остават до сватбата и няма костюм още...

Общи условия

Активация на акаунт