СЕДМИ КЛАС. Ако някой си мисли, че туй е филм, той с ученик тийн не е бил

• 39 644
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Шило в торба стои ли.... Уж бях в период на римовъздържание, ама е по-силно от мен желанието за майтап . Заклевам се, искам просто да ви предпазя от отиване и в Конското. То е като Бузема, Волдемор, Прогресивното, демек за нищо не става.

Във Конското посмъртно не ходете
и лапето си свидно пощадете
от сблъсъка със този груб език,
говорен от гениалния физик,
който  явно зарад туй звучене гадно
преместил се в Швейцария парадно.
Сценария играл го даже дваж,
заминал Айнщайн после и за САЩ,
постъпил си човекът тарикатски
избягал пак от скапания швабски.
Страната днес е пълна със мигранти,
на всеки ъгъл  - чужди ресторанти.
Толкова е мръсно и неприятно
за мен дори е някак непонятно
как нашенчета ходят там да учат
абсурд голям е нявга да сполучат.
Местните  са  толкова проклети,
до сетен дъх фашисти са заклети.
Такива и в конюшната предават,
фюрерския нрав не обуздават,
клетите дечица там нападат
карат ги във лайстунг-а да страдат.
.Освен това Германия се слави
с грозници едри, всички русоляви.
По цял ден само с бира се наливат
и вурстчета  си дъвчат без да спират.
Затуй си имат бирени шкембета
и няма ги по модни дефилета.
Култура тази нация си няма,
Бетовен, Шилер, Гьоте са измама..
Конското затова го пропуснете,
другаде се бързо насочете.

Адмирации, Русалке! 11-класната лайстунг-ка би изпаднала във възторг, ако го прочете. Но няма да го показвам на сестра ѝ, защото и без това не ще и да чуе за Конското. Накратко, нас не ни бройте тази година. Simple Smile

# 91
  • София
Русалке, повярвах ти Joy Много си убедителна.

# 92
  • София
Русалкеее признах те! bouquet
Успех на твоите зрелостнички!
Аз пък не знаех кое е конското,но никога не е късно да се ограмотиш...

# 93
  • На топло в неговото сърце.
Страхотно се е получило,Русалке!

# 94
  • нейде там, където ....
И за "Бузема" ако ви се откъсне от сърцето нещо лошо да кажете, няма да е зле. Въпреки, че за там не и нужно, то се знае отдавна -не става за нищо. Joy
Навремето се отказах от него заради Прогресивното.
Май избирах по локация. А и по това, че в Прогресивното има и по-друг тип хора, не само вманиачени в една посока. Не съжалявам, беше удачно за мен. Май ми харесваше Лозенец, зеленинка, направо си учехме в парка. Е, паркът отдавна го няма, но все пак - поне от едната страна е. Нищо общо със сивотата в центъра.
....

Ааа, не насочвайте кандидатите от Бузема към Прогресивното, че и там не става.  Grinning

# 95
Аз ще се опитам да съм убедителна (този път - сериозно). Годините, прекарани от мен в 91 НЕГ (особено т.н. Vorbereitungsklasse- подготве) са едни от най-трудните в живота ми. Разбира се не съжалявам за времето там, но не бих го причинила на дъщеря си (освен ако не пожелае тя). Ред порядки от моето време - напр. - неизвинени отсъствия за пропусната репетиция на хор (а участието в него не произтича от искам-не искам) са запазени в смекчен вариант. Зелените стени излъчваха за мен казионност. ГДР-манката тропваше пети и казваше рязко "Freundschaft" (букв. "дружба" - поздрав, характерен за немската младежка организация по онова време), но аз чувах "Heil"!. Ако човек е с артистична нагласа, ако душата му е волна и жадува за знание, но не под камшик, това не е точното училище. Ако детето е педантично, изпълнително, целеустремено, нека дерзае към 91 НЕГ. Тук не обсъждам културните ценности, до които благодарение на немския човек може да се докосне, ползата от езика, който структурира мисълта и ред други полезни аспекти. Пресъздавам само личния си спомен, с уговорката, че за това - как сега стоят нещата в гимназията, съдя от фрагментарни разкази на родители с деца НЕГ-ърчета.

# 96
  • София
Шарлот,  с най-добри чувства - мноооого далеч е НЕГ от това,  което помниш,  и  в добро,  и в лошо отношение. Казармен режим  въобще няма, дори в омекотен вариант,  хорът не е задължителен, маломерен е,  с подбор,  никакви отсъствия няма при неявяване на репетиция,  има театрална трупа, кръжок по дискусии, децата ходят на състезания по creative writing. Немците по-скоро са прихванали неща от нас и по никакъв начин не се държат като фелдфебели. Но и общо нивото не e като тогава, в посока надолу е.  

# 97
Шарлот, деверът е завършил 91-ва, знам нещата.
Брат ми СМГ и първа пералня, ние с ММ- НПМГ.
Само за Испанска и Френска нямам вътрешни сведения, от 'елитните'.
За немската знам за 5-годишния напън, бих подкрепила супер осъзнато и мотивирано дете за там, но колко са такива? Съзнателно насочване и промивка на мозъка - не, не и пак не.

# 98
  • София
Добре,  аз просто споделих от личен опит и на учила там миналия век,  и на родител с деца там в ново време в продължение на 9години,  че такъв напън, какъвто  се спряга в пространството, към днешна дата  въобще няма,  особено пък в петте паралелки на випуск,  които не са към немския отдел. Неслучайно стипендии се дават само от 5,75 нагоре,  понеже иначе цялото училище буквално  трябва да взима.  А да се мисли, че  близо 1000 деца са осъзнати и мотивирани до дупка, та учат ли,  учат,  е доста голяма заблуда. Според мен.

# 99
Годините, прекарани от мен в 91 НЕГ (особено т.н. Vorbereitungsklasse- подготве) са едни от най-трудните в живота ми. Разбира се не съжалявам за времето там, но не бих го причинила на дъщеря си (освен ако не пожелае тя).
Точно така беше и при мен, влязох да уча в ПМГ просто защото беше най-доброто училище в града ни! И ми беше много, много, много трудно!! Затова и аз си казах още в началните класове, когато записвах дъщеря ми на всички видове математически състезания, че никога няма да я насиля в тази посока. Видя се във времето, че няма и тя като мен по-специален афинитет към математиката и това беше. Нищо, че предпочитах да я махна след 4 клас от кварталното училище, а алтернативите бяха само с математика, оставих я.
Иначе и аз не съжалявам, училището ми е дало много.. Всички сте чували за Теодосий Теодосиев, имах шанса да се докосна до хора като него! Макар че бях в математическа паралелка, Тео ни задължаваше да ходим на школата му, тъкмо я беше създал. И физиката ми беше също толкова трудна, но контакта с Тео, беше уникален, особено за времето си! Тогава бяха единици тези учители будители, не просто такива, които държат да им говориш на "ти", а които наистина говорят с теб, слушат те, общуват, без значение дали си гений във физиката, а ако си - ще постигнеш върхове! Точно вчера покрай предстоящите балове, си спомних с усмивка и малко тъга, защото остарява, лудите танци на Тео на моя бал 1997 г.! Да е жив и здрав! П.П. Брат ми беше футболист, но също учеше там, пак заради училището и то във физичната паралелка на Тео и той видя голям зор, но е горд!

# 100
  • непостоянно
Вчера имахме РС на тема що е то НВО, как протича и всичките му там разяснения относно подаване на документи, класиране и записване...
Трябва да кажа, че останах много приятно изненадана от подготовката на класната по темата. Признавам си - не очаквах. Дори ми мина през главата, че сигурно е чела нашата тема инкогнито 😂

Единствената новост за мен, която мисля, че не сме обсъждали до момента тук, е, че за първа година въвеждат идентификационни номера на бланките за отговори и всяко училище ще разполага със строго определен брой такива. Класната обясни, че за нашето у-ще, където седмокласниците са 7 паралелки, ще има само около 7-8 допълнителни/резервни бланки. За сравнение каза, че предишни години са си размножавали на ксерокс, колкото е необходимо, тъй като децата масово обърквали нещо от притеснение и искали нова бланка. Посъветва ни просто да предупредим децата да внимават.
Иначе, за черновите ни увери, че няма да има проблем - ще могат да си взимат допълнително, колкото листи са им необходими.

# 101
Не смогвам да ви изчета, дами.
Иначе и аз съм съгласна, че какво е било преди и какво е сега е доста различно. Но немската и СМГ са за супер мотивирани деца, които наистина знаят защо искат да учат точно това, а истината е, че голяма част от децата попадат там под родителски натиск. Така е било и с девер ми, и с брат ми, резултатите са далеч от желаното от родителя. Същото искаха и за нас -  аз и ММ, но ние и двамата сме по-чепати и не сме се дали навремето. Да не говорим, че от много повтаряне на СМГ, та СМГ, ти опротивява до безкрайност. Имам непоносимост към нея от 30 години, и тогава беше хит номер едно, и сега е така.
В крайна сметка в справочника има едно Правилно изречение: Подреждането на паралелките да се ръководи от Желанията на ученика. Повторено и потретено е, болднато е на много места, защо ли?
Иначе, да ви кажа, днес купих розмарин и го сложих на бюрото Wink

# 102
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата! Времето направо литна и изпитите наближиха Simple Smile

За съжаление в плевенското РУО, на страницата им, няма информация за баловете от миналата година. Исках да се ориентирам, но уви.

Вики ходи само на уроци по математика - 2 часа астрономични.

# 103
Браво на децата ви, щом са съвестни да си действат сами. Според мен е напълно възможно да се изкара добър резултат и сам, с малко помощ вкъщи или някоя и друга консултация в училище. Моят е способен и до поправка да се докара, ако го оставиш.

# 104
Иначе, да ви кажа, днес купих розмарин и го сложих на бюрото Wink
Цяла година се каня да взема! Simple Smile Ама вече за кога.. Sweat Smile Или пък да пробвам, може да има ударен, чудодеен ефект!? Nerd

Общи условия

Активация на акаунт