СЕДМИ КЛАС. Ако някой си мисли, че туй е филм, той с ученик тийн не е бил

• 39 665
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Разпиляна във въображението
Имам две саксии - прибирам се и ги слагам в стаята й.

# 106
     Ах, ах на седма страница да благодаря за новата тема на Спунк и направо се възгордях, че си ползвала моите скромни слова за заглавие на темата:relaxed:
    Да пожелая попътен вятър в живота на децата на Дидева и Русалка! Нека наученото до момента да им открие нови хоризонти, да са здрави, успешни и да ви дават много поводи за гордост!
    Русалке, някак го докарваш изказа на Валери Петров. Адмирации!!!
   Много литературен талант се сипе тук, умрях да се хиля на "очернянето" на някаквите там уж елитни гимназии. Тук в тази тема сме практични хора, майките на момчета ще ги пратят за шлосери, шофьори и трактористи, а майките на момичета ще ги изпратим да вземат занаят и да въртят къща, това готварство, фризьорство или шивачки. Между другото честно казано изпитвам огромно уважение към хората с тези професии, стига да си вършат работата добре и с хъс, няма лошо, в кръга на шегата го казвам.
  Такаа, а ние в неделя вечер пътуваме за Катания/ Сицилия/ за 4 дни. Аз, мъжа ми и Мила, тя ще отседне при приятелката си, с която се запознаха по обменна програма през февруари на сегашното и училище, а ние с мъжа ми ще я взимаме с нас само докато приятелката и е на училище. Вчера моето момиче  ми сподели, че италианката е говорила с учителките си в понеделник Мила да е с нея на училище, нищо, че сега е частно посещението.Тя е супер развълнувана. Дъщеря ми се сприятели много и с другите италианци в групата, а за тях ще бъде изненада , че Мила ще е там, пазят го в тайна. Въобще хубави емоции, надявам се да се освежи и да изкара леко последния месец след това.

# 107
Иначе, да ви кажа, днес купих розмарин и го сложих на бюрото Wink
Цяла година се каня да взема! Simple Smile Ама вече за кога.. Sweat Smile Или пък да пробвам, може да има ударен, чудодеен ефект!? Nerd
Цял месец има, как. Точно за преговора и опресняването!

# 108
Иначе, да ви кажа, днес купих розмарин и го сложих на бюрото Wink

откъде го купи? От цветарски магазин или някъде, където продават свежи подправки? Извинявам се за въпроса, не съм по растенията, мога всичко да убия от пет до десет дни, но ако намеря, много ще се грижа за него в следващия месец.

# 109
Ааа, моят не е в саксия, много ме надценявате нещо. Wink Не си давам толкова зор. И аз от цветеубийците.
/Иначе предполагам, че по разни цветарници има/.
Взех го за смях, вече става забавна истерията с ейч би о-то.
А за гимназиите - аз лично нищо не съм оплювала, четете с разбиране. Казах, че не смятам, че трябва да се тикат децата към прехвалени училища и се обосновах с личен опит. Даже беше и подхванато в темата от една потребителка - защо сме ги питали децата къде искат, те били малки, не разбирали едва ли не.

# 110
Нали се самодефинирахме като практични хора: затова - дифузер с розмариново етерично масло! В добрите стари времена (които стават все по-далечни) добавях капки розмарин към ваната. Сега става проблемно времето за светкавичен душ. Каква  ароматизирана вана, какви релакс-зони?!

# 111
  • София
Розмарина не е цвете, бре! Joy
Виждала съм саксии с розмарин, босилек и магданоз в Лидл. Joy

# 112
А за гимназиите - аз лично нищо не съм оплювала, четете с разбиране. Казах, че не смятам, че трябва да се тикат децата към прехвалени училища и се обосновах с личен опит. Даже беше и подхванато в темата от една потребителка - защо сме ги питали децата къде искат, те били малки, не разбирали едва ли не.
Ама ние те разбрахме:smile: Това с оплюването беше шеговито. Всяко мнение е ценно.

# 113
Даже беше и подхванато в темата от една потребителка - защо сме ги питали децата къде искат, те били малки, не разбирали едва ли не.

Вероятно зависи и от детето и дали то има някаква визия какво го влече и с какво му се занимава, в какво го бива и какви са му интересите. Аз се опитвам да давам аргументирани насоки, които са отхвърлени също аргументирано. Не мисля, че ако я накарам насила да учи нещо, това ще даде положителен ефект - 5 години против волята си да учи нещо, което категорично не харесва, просто няма как да е конструктивно в нашия случай, в това съм сто процента убедена.

Розмаринът за концентрация ли беше?

# 114
Такава ще да е НВО-целта. Според класическата ароматерапия е с тонизиращо и освежаващо
 действие.

# 115
Ама ние те разбрахме:smile: Това с оплюването беше шеговито. Всяко мнение е ценно.
Аз пък съм чувствителна към тикането на децата в разни посоки, та подскачам, и тук беше споменато. Злопаметна съм, виждате, още го помня, а беше преди седмици.
Wink
Днес решавахме задачи 3 часа. Предимно той, малко попоказах туй онуй. Най-сетне започна да се вглежда и в решенията на решените задачи - къде в сборник, къде давано НВО предишни години. Ама късно, Минке, няма за кога вече. Дано за догодина поне да му остане навик.

# 116
  • София
На добър час на абитуриентите! Много щастие и успехи!
Благодаря за новата тема!
По повод "тикането" на децата към определени училища се замислям от доста време сериозно! Склонна съм да го правя, но и набора се е нарочил. Снощи за пореден път му показах как се смятат баловете и къде трябва да натисне повече за да попадне в желаното училище, но не би.
Колкото и да си говорим, най-вероятно ще проведем по-сериозен разовор след излизането на резултатите. На него му предстои и рожден ден на 21.06, но за момента нищо не предприема.

# 117
  • София
Относно реденето на желанията, ще ви разкажа нашия опит. Ще стане дълго, предупреждавам! Joy
Съветът ми е, да разпечатите файла с план-приема и да го връчите на децата, заедно с маркер и молив, достатъчно рано и с указание, колко на брой паралелки да отбележи.
С маркера отбелязват паралелките, в които биха учили, а с молив започват да подреждат 1, 2, 3.... желание.
Не е лошо да имат няколко дни, в които да гледат, да мислят и да пренареждат.
Моето дете до 7 клас беше в мат.паралелка и ясното му желание беше, че иска математика, но не иска програмиране. Беше попаднал в Телерик като малък. Там за 1 месец, толкова неясно му стана всичко, че в 7 кл категорично отказваше да вписва в желанията ТУЕС, примерно.
Голямото му желание беше СМГ или НПМГ, мат. Към НПМГ имаше голям сантимент от основното му училище и факта, че познаваше учители от НПМГ, които му преподаваха, както и такива, които ми преподаваха в основното, а след това отидоха да учителстват в НПМГ. Та...
Нареди 4те математически в СМГ и НПМГ, зареди след това пералните и за цвят Волдемор... Joy
Паралелката СХН в НПМГ я пропусна. Това щях да направя и аз, ако попълвах вместо него, защото знам, че "не му е на сърце". Това първи ден...
Втори ден.... Паралелката СХН е включена в желанията, при това на първи позиции. Сигурен ли си, бре? Не!
Трети ден... Паралелката липсва.
Четвърти ден, паралелката пак включена...
Иди ми, дойди ми, една седмица.
В деня, в който попълвахме електронното заявление, според неговите размисли и подредби, питам за последно, какво правим с тази паралелка, със свито сърце. Не знаех какво да си мисля и очаквам, ако случайно, по закона на Мърфи, баш там попадне. Заради училището, направи компромис с паралелката.
По закона на Мърфи, там се спря!
Към днешна дата, признава, че информатиката е по-интересна и от математиката. Смята, че не е бил дорасъл за Телерик, щастлив е с избора си. Няма проблеми с материята, за сега!
Признава също, че е бил изплашен, но изборът си е бил негов и това го е мотивирало да седне и да се постарае да разбере, за какво иде реч, защото мъжка дума на две не ставала! Joy

Та, мисълта ми беше, че не е добре да ги натискаме, но не е добре и да ги жалим. Нека изборите направят те! Може би, могат да преценят, за какво биха им стигнали силите....

# 118
  • някъде ... тук ...
Слънчева, благодаря!

Поне засега не се борим за никое от училищата с прякори. По-енергоспестяващ е моят синковец.

Розмаринът ми в саксия си презимува в детската на прозореца поредна зима. Извадих го на терасата в началото на април, както и предните години. Да взема ли да го вкарам пак вътре? Аз, а и децата, не усещаме никакъв аромат в стаята.

# 119
  • София
Дидева и Русалка, честито, много здраве, успехи и късмет желая на децата ви! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт