Отопляване на газ

• 5 238
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Според Вас кое е по-евтино: да Ви доставят вода по водопровод или да Ви я доставят кофа по кофа? Същото е и с доставката на всички останали течности, включително природния газ. Мантрата за многото доставчици я забравете, не са чак толкова много местата, от които се добива продуктът. За спекулативните посредници по веригата докато стигне стоката до дома Ви - да, за тях съм съгласна, че са много.

Споделям и малко личен опит от имането на много доставчици: питайте някой познат с промишлен или търговски обект да Ви каже каква е цената на 1 кВт на свободния пазар при наличието на 37 различни доставчици (според платформата на КЕВР). Ще Ви кажа аз какво плащам: почти 70 ст. за кВт, срещу 21 ст. за дневната тарифа за битов потребител. Пази боже от такава либерализация и на газовия пазар!

# 31
Мога да дам пример с втечнения газ, който може да се доставя от различни страни.
Хубаво, ама сега дай пример с това през кой терминал ще си получаваме втечнения газ и с колко се оскъпява цената на крайния продукт заради това, че този терминал е чужд 🤨

# 32
И аз да споделя малко личен опит - живеем в голяма къща, преди бяхме с мощни климатици, от няколко години сме газицифицирани. Какво да ви кажа направо се родихме, подовото отопление, топла вода, много сме доволни. Оказа се една наистина много добра инвестиция и изобщо не съжаляваме, не може и да става дума за сравнение с климатиците.

# 33
Абсолютно сте прав, но то нищо не се връща назад. Важното е това, което е напред да е добре, в случая да се успокои пазара и цените на природния газ. Не бихме заменили вече комфорта на отопление, безкрайното количество топла вода и бързото приготвяне на вкусна храна, което е благодарение на газификацията на жилището ни.

# 34
Гледам, че темата е стара, но и аз да питам. Как стоят нещата през 2023. Купихме ново жилище и избираме начин за отопление. Въпреки цените,повече клоним към природен газ. Търсим мнения.

Общи условия

Активация на акаунт