Любители на Котки - Тема 133

• 22 948
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Таня, ще чакаме да пишеш и за майката на Рижко. Оставам с впечатление, че е стара и здрава. Прекарала цял живот на улицата не виждам смисъл да е в апартамент с Рижко.

Ще се радвам ако някоя съфорумки сподели впечатления от двете ветеринарни аптеки - било то за цени или отношение. Мога да ги заведа до тях ако се наложи.

Не знам как точно да обясня къде са, но ще опитам.
Ключовата дума е кръстовището на Орион. Като застанеш с гръб към Макдоналдс и тръгваш направо в посока моста на Бакърена фабрика към кв. Надежда. От дясната страна е ЧЕЗ, от ляво има ограда и бензиностанция Еко. Улицата е Адам Мицкевич. Минават 83, 108, 82 автобуси.
Ако идваш от Орион, има незабележима уличка преди бензиностанция Еко, разбита и неугледна, с огромни дупки.

А Бегинс:
Основно лежи с отворени очи и чака ... Какво чака и той не знае...
По име вече не идва, не скача да посрещне стопанката си. Яде и си върши нуждите, но ...
Като кукла е - стои на едно място. Носим го и го оставяме. Или седи и чака нещо си или става и се маха.
Викаме го: Бегинс, ела да видиш какво ще ти дам! Не чува и не идва. Ако му бутнеш чинийката под носа - хапва малко. Обонянието или слуха отказва?

Одеве реших да го дразня, за да видя реакции. Лежи си той на кревата на господарката му, аз му говоря. Така и при другите стои мирен и доволен. Не разбира смисъла на думите, но усеща емоцията.
Изведнъж започна да ръмжи. Звука е гърлен и означава: Остави ме на мира!
Преди забиваше нокти и зъби в ръката, която го тормози. Сега ръмжа дълго и идва вдигна лапа да я забие в ръката ми. Одрасканото не е болезнена черта, а бледа точка. Той няма сила да си вдигне лапата.
Ноктите отдавна не точи, тънки и трошливи са. Зъбите му са тънки и кървят при натиск. От няколко дни ги мажем с витамин К с клечка за уши.

Днес реши да е хитрото коте Феликс. Стопанката му от вчера е с диагноза Артроза - изтръпнала и безполезна дясна ръка. Той го усети - тя му дава Легафитона, половин хапче е, той го плюе и така 3 - 4 пъти.

Ходи като се клатушка, едва - едва. Като завива сякаш тир се изнася. Като седне или легне, си мята нервно опашката. Като не е доволен - ръмжи и/или бяга. На име рядко идва, трябва на ръце да се носи. Отслабна много, крачетата му изтъняха като сухи клонки. Козината му се с пръсти, пада, има фитили. Бялото стана сивкаво или е жълто от риванола. Врата ни е плешив и петното се разраства.
Възрастови изменения според Велев, все едно 90 годишен старец. А такива не познавам ...

Моментен данък:

Да ядем ли или не? Да пием вода или не? Или просто да стоим и да чакаме, но какво?

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 02:05 от Зуки Су

# 601
  • на брега на морето
.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 11:24 от Котьо

# 602

Пейчева се опитва да помогне, но не знае как. Случи се привечер да ходя за Ипакетин и тя се отпусна да говори. Нейната любима котка е починала на 14 години, а е била глезена и гледана. Раждала всяка година, хранена с Роял Канин (един път давах пари за скъпа храна, втори път да оправям последствията от нея. До професори, до врачки стигнах, дадох всичко от себе си и не я спасих - цитирам думите й).
Иска да ни помогне, но не знае как. Може би след Бегинс ще й кажа продължението ..

Не звучи като добър ветеринар. 14 години да е хранила котката с РК, значи не е било чак толкова отдавна - със сигурност е било по време, в което са били вече известни ползите от кастрацията при женските котки. Направо не мога да повярвам, че ветеринар обяснява колко хубаво се грижел за котката си, която раждала всяка година. Раждането всяка година години наред е много изтощително дори и за организма на котките, а означава и че котката най-вероятно е имала редовен достъп до небезопасна улична среда, т.к. не си представям как гледа некастрирана мъжка котка, опикаваща миризливо навсякъде околко разгонена некастрирана женска котка.

Искала да ви помогне, но не знаела как? Ами тогава какво правите при нея? Чакате я да стреля в тъмното? Всъщност на мен ми изглежда, че котаракът ви е в нормално състояние за възрастта си, може само да облекчавате симптомите и ако има някой остър процес, да го лекувате. От това ходене по доктори, ама без котарака, само да ви кажат по някоя топла дума, не виждам особен смисъл също.

п.п. Майката на Рижко не е особено здрава, щом има тумори на млечната жлеза. Оперирането му е скъпо и често не помага, смъртта е мъчителна.

# 603

Любов 😍
Много се радвам за Рижко.

# 604
  • София
Изписаха Рижко! Оставихме го заедно с дъщеря ми при приятеля ѝ. Отворила му е капака на клетката, но лежи в нея и го унася. Като го гали, тъпче с лапички. Днес и вчера не е ял. Дано сега се успокои и яде храна, поднесена от нея. Трябва и антибиотик на хапче да му се дава. Дано се справи! Лошото е, че не иска да яде. Така не става да се скрие хапчето в храната.  Sad

След окончателната сметка дължим още 476 лв. Успяхме да ги убедим да изчакат седмица, за да дойдат и останалите преводи.  След 8 дни ще му се махат конците и ще му се направят кръвни изследвания.

# 605
Такааа. Първи урок по мързелива йога от Мая.
Днес ще пробваме едно простичко упражнение от легнало положение. Нарича се - поза "осмица". Заемете легнало положение. А сега завъртете горната част на тялото наляво, а долната - надясно. Опитайте да се усучете на осморка. Упражнението е лесно, но същевременно изморително, така, че, ако по време на него ви се доспи, спрете докъдето сте стигнали и... поспете, упражнението няма да избяга. Joy

Олеле, то се стъмнило, аз май повечко съм почивала. Мдааа, изморителна е тази йога на мързела.

Добре, де, хайде сега ще продължим със спането, все пак е изморителна тая работа с мързеливите упражнения, пък утре с нови сили ще продължим.

# 606
# 607
Ааа, ето, имаме и последователи. Wink Grinning Heart Eyes

# 608
  • Варна
Ааа, ето, имаме и последователи. Wink Grinning Heart Eyes
Оф, че как Simple Smile Никога не се съмнявай Simple Smile

# 609
Дами, има ли смисъл да слагам боди на Пепълс след кастрацията или не е нужно? Притеснявам се след нея да не си пипа конците и да се отвори раната Confused

# 610
  • София
Ако съдя по интереса на Барни към неговия шев на предната лапа - да, има смисъл.

# 611
При нас не се наложи. Вероятно трябва да следите поведението и след кастрацията и ако има нужда, тогава да сложите боди. Нашия вет каза без бодита и яки. И при нас беше така, но може би е до животно.

# 612
  • Варна
И Късметка се възстановяваше без боди, не си спомням никаква драма от нейна страна. Моите простотии бяха грандиозни обаче, свързани с моя репродуктивен проблем и това, че "осакатих" и нея. И квото сме хубави и двете, нищо няма да остане след нас ... Ей такива ги мислих, котката се възстанови и си трака живота Simple Smile

# 613
Не е само до животно, но и до техника, вид и големина на шева, умение на ветеринаря и т.н. Виждала съм снимки на кастрирани, при които половината корем е разпорен и после зашит все едно с губерката. Ние повече от 20 котки сме кастрирали, шевът при женските или е бил малък - около 1 см и някак вътрешно зашит, или направо не се е виждал при лапароскопската кастрация, а при мъжките даже няма шев. Никога не сме слагали боди, също са казвали, че няма нужда. Но при некадърно кастрирани бездомни, особено кучета, много често се отваря раната, тъй че при по-голям шев е по-добре с боди или яка.

# 614
  • София
Да, има т.нар. подкожен шев, наричат го още козметичен или интрадермален, с него котката не трябва да носи яка.

Общи условия

Активация на акаунт