Любители на Котки - Тема 133

• 22 941
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Десетина съм водила да кастрират, повечето момиченца, не е имало никакви  проблеми с шевове и рани.

# 616
Ние имахме вътрешен и външен шев. И само две почти невидими възелчета в двата края на външния, резорбируеми конци и не сме ходили да ни махат конците. Вет каза няма нужда, те сами ще паднат и паднаха, едното Мая си го издърпа сама, ама операцията вече беше зараснала. Вета каза вътрешния шев като зарасне, външния не е проблем. Ох, радвам се, че кастрацията е зад гърба ни, аз я изживях много тревожно, макар всичко да мина от леко по леко. И си поревавах, и се тревожех... Уф.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 08:08 от Джаста Праста

# 617
За съжаление в сряда, четвъртък и петък няма да ме има през повечето време и няма кой да помоля да гледа котката да не направи някоя беля. Как да постъпя?

# 618
Страхотни гимнастички!

Балкай, обезопасени коридор, баня и евентуално стая, много храна и вода, две - три тоалетни.

Вчера ни беше третата последна инжекция антибиотик. За разлика от предния курс когато видимо живна, сега сякаш се влоши. Само спи, не търси господарката, яде само прясно мляко човешко. А като ходи жал ми става - клатушка се и пристъпва много бавно.
Утре ще звъним на доктора.
Вероятно няма да бием Биокан за микроспорията макар че петното се разраства.

Данъци моментни:

Седи като кукла в ръцете ми.

А това са селфита и то с отворени очи.

# 619
Аз лично отлагах докато си наредя професионалните и лични ангажименти така, че поне два дни след кастрацията да е под зоркото ми наблюдение. И се почна - една седмица аз не мога, една седмица тя разгонена, докато най накрая едната седмица ми се наредиха нещата и в четвъртък записах час, а в петък заведох гладна и жадна Мая и я кастрирахме. Два пъти преди това отменях записани часове, но беше изключено да я оставя сама след операцията. Тя не знаеше на кой свят е милата заради упойката, а и два три дни след нея. Просто не можех да я оставя сама, нямаше такава опция при мен.

# 620
  • In the land of Never Never
А Бегинс:
Одеве реших да го дразня, за да видя реакции. Лежи си той на кревата на господарката му, аз му говоря. Така и при другите стои мирен и доволен. Не разбира смисъла на думите, но усеща емоцията.
Изведнъж започна да ръмжи. Звука е гърлен и означава: Остави ме на мира!
Преди забиваше нокти и зъби в ръката, която го тормози. Сега ръмжа дълго и идва вдигна лапа да я забие в ръката ми. Одрасканото не е болезнена черта, а бледа точка. Той няма сила да си вдигне лапата.
Ноктите отдавна не точи, тънки и трошливи са. Зъбите му са тънки и кървят при натиск. От няколко дни ги мажем с витамин К с клечка за уши.
Ходи като се клатушка, едва - едва. Като завива сякаш тир се изнася. Като седне или легне, си мята нервно опашката. Като не е доволен - ръмжи и/или бяга. На име рядко идва, трябва на ръце да се носи. Отслабна много, крачетата му изтъняха като сухи клонки. Козината му се с пръсти, пада, има фитили. Бялото стана сивкаво или е жълто от риванола. Врата ни е плешив и петното се разраства.
Възрастови изменения според Велев, все едно 90 годишен старец. А такива не познавам ...
Мъка ми е за душичката, дано скоро да приключи лечението, за да може да започне да се възстановява. Имам чувството, че и от толкова много антибиотици и антимикотични препарати, организмът му е изтощен. Не е само от възрастта. Може би и от тази химия ноктите и зъбите стават чупливи. Внимавайте с ноктите, ако не ги точи и няма зъби да бели горната люспа, ще започнат да растат и да се завиват навътре. Трябва да се режат, или ако не можете, да го водите при вет. Тревичка давате ли му? За стомаха, а и за витамини. Моят стар котак Шишо, като нямаше зъби за тревичка, му нарязвах на малки парченца и му ги смесвах с храната. Погалете душичката Бегинс по главичката от мен. Heart

# 621
  • на брега на морето
На 14 години е стар, но не чак пък толкова. Просто първият ветеринар му е разконтрил фамилията.

# 622
Котьо, не е на 14, а на 19.
Съгласна съм за Кънев и се обвинявам, но не мога да върна времето назад.

Гликоза, прочете ли последния ми пост от преди малко? За мен края идва. Вече го галя, гледам дали диша и бягам да рева в другата стая.

# 623
  • София
Зуки, говорете му, галете го, нека знае колко го обичате. Hug

Таня, моля те, дай пак сметката, че нетът ми е много слаб (дори емотките не се зареждат) и търсенето е мъка.

# 624
Зуки Су, дано не си права за края и да прекараш още време с Бегинс Praynig Засега на гимнастичката не мога да ѝ осигуря коридор, баня и стая, където да са напълно безопасни за нея. Ще питам във вторник ветеринарния лекар как да постъпя в такъв случай.
Джаста Праста, при мен ситуацията е по-сложна и нямам физическа възможност да отсъствам.

# 625
Ох, много ми е мъчно за Бегинс. Зуки, дано по дълго време е с вас.

Балакай, попитай, информирай се. Много котета се справят сами. Просто аз не исках да оставям Мая сама. Вета каза след кастрацията няколко дена само мокра храна да давам и вода и да махна гранулите. Каза, че заради упойката може да има проблем с гълтателния рефлекс и за да избегнем задавяне, да и давам мека храна, защото и да се задави с меката храна по лесно ще я изкашля, а с гранулите било по трудно, та затова. Инак после пак добавих гранулите към менюто.

# 626
  • София
Зуки, моя цяла година залиташе, докато върви. И беше кльощав като че не го храня, а си хапваше добре. Края идва, да, но не е речено, че ще е днес и утре. А да плачеш и да се тормозиш вреди и на теб и на него.  Не му се вторачвай толкова, стига го влачихте по ветеринари, така само го торозите излишно. Следвайте едно лечение, давайте му каквото му се яде, и за бога не човешко мляко, и се радвайте на оставащото време.

Балкай, не мисля, че ще  е чак такъв проблем. То веднага се вижда ще си дърпа липконците или не и пука.

# 627
А меката храна има ли значение каква е? В смисъл, мога ли да давам от консервите и паучовете, каквито досега им давах или е добре първоначално да са с по-малко мазнини?

# 628
  • София
Балкай след като излезе от упойка, няма да иска да яде особено, като при хората е. Вода трябва да има, може да се "изпусне", нищо страшно няма. Даваш й каквото обича, ако има повече мазнина ще иде по-лесно по нужда, а ще има необходимост, от упойката се запичат, няма причина да яде храна с по-малко мазнина. И аз не съм за яка, но може да си подготвиш клинче или ръкав от блуза, който да зашиеш така, че 2-те предни и 2-те задни лапи да излизат свободно, отпред да няма отвор, но отзад да има, това за всеки случай. Но и аз не мисля, че ще се стигне до  там. За яка-едни се плашат и става чудесия и по-зле, други търпят, като се върнеш след работа ще разбереш на къде вървят нещата. Стискаме пали и лапички. Hug

Зуки, тотално отсвирваш Кънев и Пейчева, вече знаеш ВЕТ аптеките къде са, чакаш следващите кръвни изследвания. Остави животното на мира, не го дразни. Това, че капе козина и петното му се уголемява е последният ви проблем. Котката на майка ми е на 18 г,   пределна възраст е, да, ама пък аз познавам доста жизнени хора и над 90 г, така че - случаи всякакви.

Зуки, моя цяла година залиташе, докато върви.
Скрит текст:
И беше кльощав като че не го храня, а си хапваше добре. Края идва, да, но не е речено, че ще е днес и утре. А да плачеш и да се тормозиш вреди и на теб и на него.  Не му се вторачвай толкова, стига го влачихте по ветеринари, така само го торозите излишно. Следвайте едно лечение, давайте му каквото му се яде, и за бога не човешко мляко, и се радвайте на оставащото време.

Балкай, не мисля, че ще  е чак такъв проблем. То веднага се вижда ще си дърпа липконците или не и пука.

+1

Танче, много се радвам за Рижко. Heart

# 629
  • София
Таня, моля те, дай пак сметката, че нетът ми е много слаб (дори емотките не се зареждат) и търсенето е мъка.
Много ти благодаря!

За плащане по банков път - използвайте:
BG 68 UBBS 8888 1000 5324 45
BUIBBGSF
Моля, в основание за плащане напишете амбулаторния номер, който е 64472,  Рижко.

Много сме притеснени. Котето не е добре. Не иска да яде. Дори не преглъща като му се сложи храна в устата. Sad Хубаво, че докторът ни даде рецепта за човешки антибиотик, който се разтваря. Със спринцовка са успели да му го дадат, макар и да е изплюл малко. Но само спи, изпуска се, носът му е топъл и сух. Утре май ще отидем за консултация до нашата докторка в "Добро хрумване".

От друга страна, вижте го как спи (снимката е от преди 1 час). Досега котките ми, на които им е било лошо, винаги са били свити.

Скрих разреза с цветенцето, че не е най-приятната гледка, но като за рана на 4 дни е с добър вид.

А меката храна има ли значение каква е? В смисъл, мога ли да давам от консервите и паучовете, каквито досега им давах или е добре първоначално да са с по-малко мазнини?
Не, няма значение. Само гледай да е на следващата сутрин. Аз не успях с Наско. Wink Беше много гладен и му дадох.

А за шевовете не знам какво да кажа. Бодито в жегата не е най-добрата идея, защото раната ще се спарва. Но и да я оставиш сама с яка също не ми се вижда добра идея, защото може някъде да се заклещи. Но пък, както са ти казали, още в първите часове след операцията ще се проличи доколко си пази раната. Боги изобщо не беше дърпала и пипала.

Сетих се, че нейната рана беше покрита с нещо сребристо, което стоеше едва ли не като лепенка отгоре и предпазваше раната точно от близане. Постепенно изчезна, но вече раната беше позаздравяла.

Общи условия

Активация на акаунт