Лятото на прага ни стои - майски двучертичков дъжд ще ни вали!

• 25 108
  • 718
  •   1
Отговори
# 585
 Има момичета в темата, които са забременели след почването на лубриканта. Може и да е случайност, но може и да не е. Няма как да се разбере.
Аз предпочитам да си го използвам, за да знам, че съм покрила проблема със сухотата и съм осигурила максимално благоприятна среда. От там нататък, каквото сабя покаже. Ако проблемът е по-сериозен наистина едва ли ще помогне. Но за някое момиче, може точно това да е решението. Simple Smile

# 586
Кой ще прави новата тема?

# 587
Има !
То има и момичета Б веднага след ЦС или лапаро ...ама има и такива с по 5 операции и накрая ин витро или инсеминация.
Вярно е , че сме длъжни да опитаме всякакви методи и ако Господ реши да има Б.
Аз ви разбирам ! Поръчвала съм от кондоми бг (май така беше) ползвала съм от тестовете за О (имаше промоция преди година) и нищо 🙄

Сега се сетих : Вода! Пиене на Много вода ! Пак подпомага количество на ЦС.

За сиропа трябва да има в състава Гуайфенезин  (дано го пиша правилно , но може и да има грешна буква 🤔)

# 588
Здравейте момичета. Отписвам и този месец. Гадната лелка дойде още със ставането. Хем бях подготвена, хем пак се разочаровах. На следващата предполагаема О сме на моренце и ще се обичаме пък да видим. Успех на нечакащите Hug

# 589
Аз нямам намерение да поръчвам такива лубриканти, то явно нямам О, какво да ги подпомагам тия дребосъци да стигат, където трябва... Simple Smile
Обаче съм се замислила по друг въпрос по темата, може и да е абсурдно, но въпросният лубрикант би ли подпомогнал по-голяма част от сперматозоидите да стигнат до целта? Питам, понеже мъжът ми беше притеснен от не много добрата си спермограма и попита андролога, при когото ходихме, дали е възможно някой некачествен сперматозоид да достигне до яйцеклетката и да я оплоди и да има проблем с плода после. Човекът ни обясни, че не е невъзможно, но шансовете клонят към 0, защото, попаднали във влагалището, както знаем, средата за тях е неблагоприятна и точно тези некачествените загиват веднага и само най-способните успяват да достигнат до матката, където средата е алкална и могат да оцелеят там. По този повод се замислих, ако лубрикантът спомага на по-голям брой сперматозоиди да оцелеят в тази неблагоприятна за тях среда, това не означава ли, че може по-голямо количество некачествени да успеят да преминат от там? Просто се чудя, не знам дали има някаква логика в разсъжденията ми...

# 590
Rosse, какво да ти кажа. Аз съм от тези с по няколко операции, знаеш. Като втората я правехме уж, за да нямам проблеми като забременея.
Ми то файда, че ме рязаха. Аз такани така не мога. Grinning

Kaylinn, съжалявам, ама моренцето може да ви е на късмет другия месец. То и аз в началото на цикъла си бях много обнадеждена, ама вече съм 7 дена след О и ни гърди ме болят ни нищо.
Ако искаш да те запиша на ново в списъчето ми пусни на лично едно съобщение. Flowers Hibiscus

# 591
Аз нямам намерение да поръчвам такива лубриканти, то явно нямам О, какво да ги подпомагам тия дребосъци да стигат, където трябва... Simple Smile
Обаче съм се замислила по друг въпрос по темата, може и да е абсурдно, но въпросният лубрикант би ли подпомогнал по-голяма част от сперматозоидите да стигнат до целта? Питам, понеже мъжът ми беше притеснен от не много добрата си спермограма и попита андролога, при когото ходихме, дали е възможно някой некачествен сперматозоид да достигне до яйцеклетката и да я оплоди и да има проблем с плода после. Човекът ни обясни, че не е невъзможно, но шансовете клонят към 0, защото, попаднали във влагалището, както знаем, средата за тях е неблагоприятна и точно тези некачествените загиват веднага и само най-способните успяват да достигнат до матката, където средата е алкална и могат да оцелеят там. По този повод се замислих, ако лубрикантът спомага на по-голям брой сперматозоиди да оцелеят в тази неблагоприятна за тях среда, това не означава ли, че може по-голямо количество некачествени да успеят да преминат от там? Просто се чудя, не знам дали има някаква логика в разсъжденията ми...
Аз не мисля, че има чак такива магически функции този лубрикант. Simple Smileсмисъл може да подпомогне по малък процент да измрат, но говорим за милиони и никой не може да знае какво ще достигне до матката. Аз си го представям малко ако се изсипят 200 милиона без лубрикант ще стигнат 50 милиона до матката, с Лубрикант де да знам да кажем 80,90,100 нали ако има супер успеваемост. Малко на изуст говоря, мисълта ми е, че говорим за милиони, няма как да ги делим на някой годен, някой негоден, милиони негодни ще стигнат до матката при всеки случай, но оттам до това негоден да оплоди яйцето именно заради лубриканта е малко като изстрел в тъмното. Едва ли. Simple Smile те най-силните екземпляри не се оправят толкова често камо ли някой куц. И все пак, въпрос на късмет. Никога не сме застраховани, но Лубриканта няма да е виновника. 

# 592
Сигурно е така, просто се замислих и ми стана интересно, то и с лубрикант и без него, никой не е застрахован, че ще се уцелят годен сперматозоид и годна яйцеклетка, а и разсъждавам от моята с камбанария с лошата спермограма на мъжа ми. Simple Smile

# 593
Sunflower, може и да си казвала, но откриха ли при теб каква е причината за липса на овулция?

# 594
Рокетче, не е сигурна лекарката. Имам 2 образувания на левия яйчник, които си говорим, че са ендометриозни и по нейни наблюдения този яйчник изобщо не функционира, а от този месец и на десния яйчник видя едно такова образувание. До този месец си мислеше, че поне десният овулира нормално, но съм с много ранна О, тъй като съм с редовен 28-дневен цикъл и предходните месеци ме викаше на 13 и 11 ден и виждаше жълто тяло, според нея О беше минала. Този месец ме извика на 9-ти ден и пак видя нещо, което ѝ приличаше на жълто тяло и каза, че има подозрения за ЛУФ синдром, което, ако е така, за мен означава, че и там няма О, от това, което разбрах. Сега ме вика на 22-ри пак и би трябвало тъкмо да ми е свършило, идеята ѝ е да види дали няма някой ЗФ, тъй като на последния преглед видя фоликул 15мм и каза, че може и да порасне и да настъпи О, може и да няма, та иска да види какво ще се случи с него... поне аз това разбрах, но да ти кажа вече много ми писна да се вглеждам във всичко и да се интересувам и да чета и да проучвам... ужасно натоварващо ми е, особено, когато мине време и не се случват нещата. От този месец съм зарязала и тестовете за О, а от няколко дни се отказах да меря и БТ, да става каквото ще вече, ще ходя на лекар, ще правя, каквото ми кажат и това е, няма да си съсипвам психиката.

# 595
Sunflower92 при мен е същото положение с левия яйчник. Преди два месеца забеляза в него някаква точка, която е под наблюдение дали ще изчезне. Десния яйчник имаше овулация, но никакъв резултат след опитите. На следващия месец се появи 6см киста и не може да се види тази точица как се е развила. Малко ме притесни, защото спомена, че може маркери да се правят. Съответно нямаше овулация в него. Този месец се предполага, че десния трябва да има О, но докторката излезе в отпуск та няма да може да разберем. Тестовете за О не са категорични. Надявам се кистата да се е спукала макар от време на време усещам придърпвания и некомфорт. Моето док се надява деснияда продължи да си овулира. Този месец трябва спермограма да се направи, но все още не мога да се преборя с моето мъжленце.

# 596
Стискайте палци момичета довечера мъжа да не е много изморен, че днес е деня. И без тест щях ясно да различа явните симптоми на О. Преди да започна да се наблюдавам въобще не съм си давала сметка, колко лесно може да се различи този период от месеца ..

# 597
Сънфлауър а с тези ендометриозни “образования” (демек кисти?) какво планува да прави докторката ти? Аз имах приятелка с много агресивна ендометриоза, 3 лапароскопии претърпя, година опити и сега има бебче. Въпросът е обаче да си при добър специалист. Търсила ли си второ мнение, просто така? Моя доктор например като чуе ендометриоза и веднага иска да я маха, тя освен, че пречи на забременяване е опасно и ако с е спука кистата...

# 598
syzito_f_@abv.bg, да, моята лекарка ми назначи да изследвам туморен маркет СА 125, който трябва да е по 35 като стойност, а моят е 83,10, четох, че може да е увеличен заради ендометриозата. Ще видя лекарката какво ще каже.

Ivied, лекарката, при която ходя, всъщност е второто мнение, при което отидох, когато ми казаха от раз, че имам ендометриоза и трябва да се оперирам. Образуванията ми май не са много големи (като се зачетох в темата за ендометриозата) около 2см са и двете. Тя ми назначи да пия оргаметрил, но от 2 месеца пиене (сега ми е трети) изобщо не се бяха повлияли. В началото още, когато си мислеше, че поне десният яйчник овулира нормално, ми каза, че е възможно да забременея и така и дава срок до септември-октомври хем да види дали ще се повлияят от лекарството, хем да види дали няма да забременея нормално, ако не се случи, ще трябва вече операция да се направи, но сега вече след като има и съмнения за ЛУФ синдром и се вижда, че изобщо не се повлияват тези кисти, не знам какво ще ми каже. В момента точно изобщо не ми е ясно какво ще се случва, надявам се на прегледа на 22-ри да ми се изясни.

# 599
Ясно. Не се притеснявай за този ЛУФ синдром. И за него потърси второ мнение според мене. А емдометриозата колкото по малко е образованието толкова по-добре, разбира се! Помня че на моята приятелка след операцията първата и втората все и казаха айде айде забременявай идните 6 месеца е най-благодатно, защото се бият едни хормони пост оперативно, които явно стимулират. Ама тя нямаше мъж тогава. Grinning след 3тата операция забременя съвсем естествено на 38г. Мисълта ми е, че и лапарото е доста лека процедура(личен опит) и ендометриозата е често срещана и си се забременява щом се отстрани. Аз бих решила този проблем и после бих наблюдавала яйчниците за ЛУФ да речем. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт