Избор на сушилня - Тема 12

• 55 625
  • 757
  •   2
Отговори
# 570
Аз съм със сушилня Беко, термопомпа и клас А+++. Пералня за 6 кг, сушилня за 8 кг.
Много съм доволна и от сушенето, и от вида на дрехите.
Сушилнята ѝ е с ТП, запомних я, четох че беше доволна от нея
Аз да споделя за АЕГ-то супер си е Grinning
На старата машинка ремъкът се скъса след дългогодишна вярна служба без никакви проблеми. Търся майстор да я оправи и ще иде на вилата. Пишете ми ако познавате такъв свестен за София, мерси Simple Smile

# 571
Нелка, просто забърши барабана и я използвай, освен ако нещо друго не пише в книжката. За топките: имам и двата вида и така и не знам кои са по-добри. Може би вълнените са по-подходящи за разни пухени неща. Добри са и двата вида, според мен.

# 572
Аз съм със сушилня Беко, термопомпа и клас А+++. Пералня за 6 кг, сушилня за 8 кг.
На старата машинка ремъкът се скъса след дългогодишна вярна служба без никакви проблеми. Търся майстор да я оправи и ще иде на вилата. Пишете ми ако познавате такъв свестен за София, мерси Simple Smile

http://djotex.com/

# 573
Скрит текст:

http://djotex.com/
[/quote]
+1 , два пъти ми свършиха добра работа и на мен.

# 574
# 575
Ама няма да е лошо. като даваш линкове на немски, все пак да преведеш някои основни изречения от статиите. Надали повечето хора тук са "на ти" с немския.

Edit: Умрях от смях! Как ли пък не съм си накиснала дънките в оцет! Във втората статия не видях нищо специфично.....

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 08:16 от petiaivanov

# 576
Нелка * честито , със здраве да си ги използвате . И мояттасушилня е Бош и съм доволна , дано и ти от твоята .
За първото пускане само забърши барабана , а топки аз до сега не съм използвала, дрехите си излизат много меки и бързо ги сушии без топките . По принцип топки ги дават да се слагат при пухени неща , якета или големи завивки .

# 577
  • София
някой има ли мнение за горение DS92ILS, дали действително има пара. Колебая се между нея и базовия модел на MIELE
Предварително благодаря за отзивите

# 578
  • Варна
Естествено,че има пара,щом производителя го е написал. Друг е въпроса какво очаквате от тази пара и дали има смисъл от тази функция. За освежаване на дрехите има опция IonTech,която я има и в по-евтините модели.

# 579
Смисълът на парата за мен е ако се налага да се гладят пресъхнали и трудно гладещи се дрехи. След една "парна баня" гладенето става песен. Ако някой има много ленени и прочее дрехи ще му хареса. Така не е нужно да се глади веднага след сушене, докато е още влажно, пък то не е влажно еднакво навсякъде... С пара гладиш когато ти е кеф.

# 580
  • София
На Miele с парата са значително по скъпи..... в пъти. Базовият им модел е с обдухване на горещ въздух та се чудех дали са равнозначни като ефект с тази на горение, които са с пара,но не намирам мнение по въпроса.

Естествено,че има пара,щом производителя го е написал. Друг е въпроса какво очаквате от тази пара и дали има смисъл от тази функция. За освежаване на дрехите има опция IonTech,която я има и в по-евтините модели.
очаквам да излезнат почти изгладени

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 11:56 от AnMary

# 581
Тези,които имат сушилни Беко-може ли да споделите на какви програми сушите,както и дали смесвате различните тъкани?Ние имаме както памучни,така и синтетични дрехи-работни,анцузи,якета.Деля прането на бяло,цветно,спални комплекти,като кърпите задължително ги пера с бялото.Идеята ми е,че като свърши прането да речем с цветни дрехи,местя в сушилнята и на каква програма да ги суша,като ще имам памучни и синтетични тъкани?Уточнявам,че на моята няма програма Микс...
Имаме бебе на 40+дни,нейните дрешки на бебешката програма ли да ги суша?

# 582
Нямам Беко, но не е лошо да кажеш и какви програми има сушилнята. Аз бих разделила синтетиката от памука и бих ги изсушила на два пъти. Хем бързо ще изсъхнат.
Иначе, най-вероятно имаш два варианта:
1. Пускаш всичко на "памук", но синтетиката съхне по-бързо и иска по-ниски температури---> рискуваш да я повредиш докато изсъхме и памукът
2. пускаш на синтетика, обаче ще суши твърде дълго, защото памукът съхне по-бавно и пак не е добре за синтетиката

За бебешките дрехи бих ги сушила отделно единствено поради това, че са мънички и може да се оплитат в други по-големи и заради това сушенето да се проточи ненужно дълго.

# 583
  • Варна
Снoщи си направих експеримент. Пералня с цветно,5 кг (теглих го Grinning) смесено пране(анцунг от полиестер,шушлеково яке,дънки,памучен анурак,чорапи,бельо) всичко на програма "Памук за гардероб".На 2 от 3 "слънца". Първоначалното време беше 3:30 часа.Като започна да суши го редуцира до 1:40 мин. Всичко си излезе перфектно сухо.
Веднъж съм пускал пак цветно пране на "Микс",никаква разлика.Пак за 1:30 го изсуши.Бялото пране си го пускам на "Памук за гардероб".Материи не деля.Всичко що има в коша за пране отива в пералнята и респективно след това в сушилнята.Мисля за напред да суша само на "Памук за гардероб" евентуално на "Половин зареждане",понеже пералнята в момента е едно beko слим 5 кг.Нищо нямам повредено от сушилнята (gorenje DA83IL/I).
Според мен,когато сушилнята е с термопомпа,няма особен смисъл да се разделят материи.

# 584
На Miele с парата са значително по скъпи..... в пъти. Базовият им модел е с обдухване на горещ въздух та се чудех дали са равнозначни като ефект с тази на горение, които са с пара,но не намирам мнение по въпроса.

Не са равнозначни,но и топлото обдухване на предварително навлажнени дрехи, върши работа.
За изгладени, сушилен шкаф, но и той не прави ръбове.

Общи условия

Активация на акаунт