Избор на сушилня - Тема 12

• 55 625
  • 757
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте! Имам спешна нужда от сушилня. Реших да взема втора употреба, без термопомпа. Харесах една АЕГ, вътре като нова, но модела ми се струва по-стар - AEG lavatherm 55848.Какво мислите по въпроса, има ли някой с подобна? Притеснявам се да не мачка и свива дрехите. Не мога да разбера и горе долу колко време ще  суши. Не съм ползвала досега и затова ми е трудно да взема решение.
Има още две сушилни Сименс, които също изглеждат доста добре. Моля за съвет!

# 646
Здравейте! Имам спешна нужда от сушилня. Реших да взема втора употреба, без термопомпа. Харесах една АЕГ, вътре като нова, но модела ми се струва по-стар - AEG lavatherm 55848.Какво мислите по въпроса, има ли някой с подобна? Притеснявам се да не мачка и свива дрехите. Не мога да разбера и горе долу колко време ще  суши. Не съм ползвала досега и затова ми е трудно да взема решение.
Има още две сушилни Сименс, които също изглеждат доста добре. Моля за съвет!

Упътване изтеглете от тук
https://www.google.com/url?q=http://cdn.billiger.com/dynimg/9Lnt … p4nPB7cikk3fao6iU

# 647
Защо пък без термопомпа? Искате дрехите да са добре изпечени ли? Сушенето при ТП е на 54 градуса максимум, а при другите на 82. И да, сушилнята е бая стара. Гледайте да не е със самочистващ кондензатор, защото почистването става в сервиз.  Четете темата назад, за да се информирате по_добре.
Важно е и колко пари ви искат и дали за тях можете да купите нова с гаранция.

# 648
petiaivanov,  четох доста и наистина съм раздвоена. Имам приятел, който обслужва въпросните уреди втора употреба и именно той ме съветва да не вземам с термопомпа. Били трудни за ремонт и поддръжка. Информирана съм за предимствата им, бих си купила такава, но чисто нова,  за да има по-дълга гаранция.
По принцип не съм привърженик на уредите втора употреба, но ни предстои сериозен ремонт (живея в къща) и сушилнята ще стои на първо време в  нещо като гараж. Та затова не ми се иска нова. А цената е 280- 300лв.

# 649
  • Варна
Не знам дали при толкова стари модели е имало самопочистващ кондензатор.
Освен високите градуси на сушене има и висока консумация електроенергия. Това изобщо не е рентабилна покупка,нито за дрехите нито за сметките.

# 650
Не знам дали при толкова стари модели е имало самопочистващ кондензатор.
Освен високите градуси на сушене има и висока консумация електроенергия. Това изобщо не е рентабилна покупка,нито за дрехите нито за сметките.
Съгласна съм с вас, вчера харесах още една АЕГ с термопомпа, доста по-нов модел и също много запазена. Но ме разубедиха и наистина не знам какво решение да взема. Rolling Eyes

# 651
Всичките ми познати със сушилни имат само такива с термопомпи, включително и ние. Не съм чула някой да се е оплакал от каквото и да е. И тези без май има опасност да свият някои дрехи, заради повечето градуси. Не знам дали има такъв момент при тези с термопомпи.

Някой питаше за омекотител - на моята си пише да НЕ се слага. Наслагвало се по вътрешността и се прецаквала в някакъв момент. Не съм много навътре в нещата, та не знам колко е вярно, но аз не искам да рискувам и не слагам.

# 652
gorda mama , ако ще стои в гаража, вземете посочената от вас. Кондензат. се вади и мие

# 653
  • София
Съгласна съм с вас, вчера харесах още една АЕГ с термопомпа, доста по-нов модел и също много запазена. Но ме разубедиха и наистина не знам какво решение да взема. Rolling Eyes
300лв. за антика, без ТП и то ВУ??? Satisfied Това е най-безмислената покупка, която можеш да направиш и която ще ти надува космически тока. Ясно че приятелят ти смята , че ще му е евтинка, понеже сам ще си я прави, но съсипаните дрехи, влагата която ще прави в помощението и космическите сметки са ток дали пък няма да му излязат доста по-скъпо в дългосрочен план, отколкото да се вземете нова по-бюджетна? Огледайте тези с транспортни дефекти - нови са, но по-евтини заради козметични дефекти /вдлъбнато от удар, одраскано и подобни/. Аз във вашето положение с нисък бюджет, бих гледала точно с транспортни дефекти - хем нови хем евтини.

# 654
niljaniljo, благодаря за информацията!

# 655
300лв. за антика, без ТП и то ВУ??? Satisfied Това е най-безмислената покупка, която можеш да направиш и която ще ти надува космически тока. Ясно че приятелят ти смята , че ще му е евтинка, понеже сам ще си я прави, но съсипаните дрехи, влагата която ще прави в помощението и космическите сметки са ток дали пък няма да му излязат доста по-скъпо в дългосрочен план, отколкото да се вземете нова по-бюджетна? Огледайте тези с транспортни дефекти - нови са, но по-евтини заради козметични дефекти /вдлъбнато от удар, одраскано и подобни/. Аз във вашето положение с нисък бюджет, бих гледала точно с транспортни дефекти - хем нови хем евтини.
Grinning  Разбрали сте ме грешно, човекът, който изказа мнение за термопомпите не е моя мъж, а техник. Да поясня - спокойно мога да си позволя чисто нова, но както казах ни предстои ремонт и ми се искаше да не инвестирам в скъпа покупка, имайки предвид помещението в което ще стои.
Ще помисля още малко и ще видя какво решение ще взема Astonished

# 656
Според мен има значение дали искаш временна покупка, която ще изхвърлиш след ремонта и ще купиш хубава, или искаш нещо, което да запазиш и за след ремонта.

# 657
  • На брега на реката
Преди сегашната ми с ТП, имах едно Миле ВУ без такава. Вършеше ми страхотна работа и сметката ми за ток беше с 8-10 лв. нагоре. Нищо особено. Подкрепям това за уреда ВУ, щом ще е за кратко и то в такова помещение.

# 658
gorda mama, докато направите ремонта ще влязат новите разпоредби за гаранция и ремонтопригодност на уредите.
ТП сушилня изисква благоприятна среда за работа  на помещение, в което е поставена по инструкция на потребителя. Ако в гаража е по-ниска, трябва да го отоплявате. 390лв.не са голяма инвестиция за временно решаване на проблем и създаване на комфорт.
https://europa.eu/newsroom/home_en

# 659
Здравейте! Прегледах набързо, но не можах да открия да е коментирано.
Та, предстои ми закупуване на сушилня. Първоначално се бях спряла на този модел WHIRLPOOL FT M11 82Y EU https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-ft-m11-82y-eu-09168943 , но сега везната повече клони към CANDY GVSF H8A3 TCEX-S https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-GVSF-H8A3-TCEX-S/p/688883 .
Според вас коя е по-добра?

Общи условия

Активация на акаунт