С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
... Обясни на мъжа си, а той да помисли дали да ги напъне и да направят санитарен възел.
На днешно време става бързо и лесно.
Важното е той да постави проблема и да отстоява, за да не се наложи ти да го правиш.
А може ли и той да се включи в решаването на проблема. С пари, с труд... Или само да го постави и отстоява с ръчички в джобовете Simple Smile
И после мъжете що били маминковци...

# 121
Ако не искаш да се конфронтираш, можеш спокойно да кажеш, че първата или първите 2 години детето се чувства най-комфортно в собствения си дом. Което за първата година не е лъжа, между другото.
След това ще го мислиш. Simple Smile
И да, не е твоя задача да обясняваш на родителите на мъжа си какъв е техният проблем. Обясни на него и го остави сам да се оправя с тях.
Предложението и той да се включи в подобренията също е вариант, ако държи да ходите там.

# 122
  • София
... Обясни на мъжа си, а той да помисли дали да ги напъне и да направят санитарен възел.
На днешно време става бързо и лесно.
Важното е той да постави проблема и да отстоява, за да не се наложи ти да го правиш.
А може ли и той да се включи в решаването на проблема. С пари, с труд... Или само да го постави и отстоява с ръчички в джобовете Simple Smile

Къде съм писала той да седи с ръчички в джоба?
"Дали да ги напъне и да направят", включва и него, щото то напъването само на думи, при възрастни хора не става.

# 123
  • София
Уф, при моите свекъри условия има, тоест нова баня и тоалетна, чисто и хубаво, даже много. Но като няма място за спане, все тая. Свекър ми можеше една стая да пристрои, вместо да се фука с чисто нова кола.

# 124
Тонка, ако не ходите често, няма смисъл от допълнителната стая. А при условие, че ти не ги обичаш много-много, липсата на място е идеалното оправдание да не ходиш там. Като направи допълнителна стая, току-виж започнали да те юркат да ходиш редовно.

# 125

Не считам мъжа ми за маминковец.Когато живеехме там,той им предложи да им даде пари,но не - нямало да правят тоалетна,не било сега времето.Предложи да им направи първия етаж - да изкърти старите плочки,да измаже,да изнесе старите мебели и др.В началото се съгласиха и после му се скараха,че се бърка в чужди работи и да си гледа неговия живот.Дори една електрическа печка не искат да ни дадат за нашата стая.На мен ми беше много трудно да зареждам печката с въглища и дърва и да я нося до втория етаж.И не са толкова възрастни - на по 50г са.За ракия,салата и пукница не са възрастни.Те живеят на повече от 100 км и нямам намерение да пращам ММ да им помага при положение,че аз имам нужда от него вкъщи. Те са изключително голяма рода и си помагат.Ние тук сами се оправяме и заеми теглим,за да си пригодим жилището.На нас кой ни помага?И на майстор платихме да ни направи терасата,защото мъжа ми работи тежка работа и не може да се справя и с това.Така че далеч не е стоял с ръцете в джобовете и да се тръшка..

# 126
Ми тогава къв ти е дерта?
Ето го оправданието..Вие сте ги карали навремето да платите за да се направи тоалетна,те не са се съобразили с това,че младите искат нормални хигиенни условия,ми да заминават у лево и това трябва да им го заяви мъжът ти,не ти.Той е този ,който би трябвало да се противопостави на исканията към теб,да гостуваш,че и с бебе..

# 127
Винаги има какво да се даде, стига да има доволен насреща да оцени.Признавам ,че оцених  като дойдох на мяра  и аз да давам.
Да. И заради това не можем да се сърдим на някой, че не е доволен . Няма как да оцени. И не е причина да не даваме на по- младите.

# 128
  • София
Уишче, аз изобщо не се слагам в картинката. Проблемът е, че когато мъжът ми и детето ходят, отива и племеникът ни и става като в дядовата ръкавичка. Аз там повече от 2 дни не издържам, а и нямам желание да ходя. Преди беше лесно, защото бабата на мъжа ми беше жива и си ходех при нея в града. Двете бяхме голяма партия, лека й пръст.

# 129
Когато идват паля поне ден напред да се стоплят стените , ел печка няма да смогне зимно време ако не се живее постоянно в стаята.И моите не знаят къде са дървата и въглищата, що гостите да палят  и мъкнат ...не знам.То  е до едното внимание , уважение, да личи очакване  и радост. Пък нека си живеят какнто знаят , може пак да има нормално   място  да посрещнат.Носила съм вода   и в корито къпах моите деца.Всичко може при добро желание.

# 130
Носила съм вода   и в корито къпах моите деца.Всичко може при добро желание.Всичко може при добро желание.
Мхм..И защо една жена да желае да пребивава с новородено в некомфортна обстановка,без елеменарни битови условия?Понеже някви си жени преди нам си колко десетилетия,тъй си гледали децата..Ми ще мъкнеш вода,Боряна,къде ще ходиш,като това са били единствените условия в които си отглеждала децата си?Или корито или никаква баня..Много хора са били така.Не само ти...
Но сега,в днешните условия, защо да си го причини една млада снаха,особено такава,която откровено не гори от любов към свекървата?

# 131
А, Тони, дъщеря ти скоро ще стане тийнейджърка и тогава с топ няма да може да я закараш там за ваканцията.

# 132
Какво , не карам млада жена да носи вода.И имахме баня , просто не е  удобна за деца, чак скоро успях да ремонтирам и направя.Децата ми са момчета и се къпеха тримата мъже щом станаха да може в банята.Чак толкова не сме   бедни  и смотани. Става дума за едно гости, където домакините могат да подготвят  условия, макар да няма.Става дума за млади хора , не 85 годишни или болни дето  не са за  това, а за гледане те самите. Става дума за  чувство да си желан някъде   и  така нататък.И  не на последно място за добри отношения  без омраза и   напрежение.Може да ги има. Компромиси може и трябва от двете страни .Като няма желание  и има  омраза ,  нетърпимост е добре да си седи всеки в дома си. Така смятам.
И си мислех ,че ще съм безупречна свекърва като знам какво е да си снаха , не съм , и то сама си виждам.Но се старая , нямам грам негативно  чувство към когото и да е .Дори към близки ,дето са ме тормозили.Дразни  силният негативизъм.
И също така вадене на думи от контекста.

# 133
Става дума за едно гости, където домакините могат да подготвят  условия, макар да няма.
Не
Става дума за това,че младите са предложили да платят направата на тоалетната,но на старите не им се е занимавало.Отказали са.Сега изобщо нямат право да минават с номерата "ама става дума за едно гости.."

# 134
  • някъде в орбита...
Става дума за едно гости, където домакините могат да подготвят  условия, макар да няма... Става дума за  чувство да си желан някъде   и  така нататък...
Боряна, знаеш как е: Има ли желание се намира начин, няма ли желание се намира причина. Цялата ситуация се свежда до едно - Themis не иска да ходи. И това си е нейно право. Дали ще е директна, или ще си измисля извинения за следващите 10 години, тя ще си реши.

Общи условия

Активация на акаунт