С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 311
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Не е проблемът, че снахата е лоша и не била искала да ходи с бебето там. Свекърите можеше поне малко да се постараят, ако искат младите да им идват. Не е толкова сложно, ако имаха желание, една баня се прави за една седмица, срамота, в 21 век сме... Themis , гледай си бременността и после бебето и семейството и да не ти пука за старите, да се оправят.
А за случая със свекърите на Тонка нямам думи. За какво ги трупат тия пари.... представям си колко унизен се чувства мъжът ѝ, не си ли дават сметка, че го излагат така.

# 136
  • София
Фри, мъжът ми е толкова над нещата и непукист, че се забавлява от цялата ситуация. Най-добре е аз да не ходя, за да има къде да спи той. Моето присъствие и без това не е толкова важно, а и самата аз не искам да си причинявам общуването със свекърите.

# 137
[
[/quote - Themis не иска да ходи. И това си е нейно право. Дали ще е директна, или ще си измисля извинения за следващите 10 години, тя ще си реши.

Не съм казвала друго ,напротив ,когато има непоносимост и напрежение, да не казвам омраза, всеки да си стои  у дома,пиша го два поста нагоре.
Най-добре е така  и за двете страни.Всеки си търпи родителите, да си ги посещава.
Забелязвам, че има едно ,вярване не е, усещане или очакване е,семейството да остане цяло  докрай , родното семейство.Е ,няма начин когато има  младо семейство.То  е приоритет.Не бива да се идзоставят родителите , виждам жаждата си  за тях , но и знам доколко са мои вече.Доколкото пискат те и могат.Сега се в период да искат .Знам, че няма да ме изоставят да ровя в кофите ,винаги ще имам  минимума за живот.Храна ,топло , първични нужди.Но аз самата не ги искам вързани за мен , по никакъв начин , емоционално или друго.Няма  напредък по този начин , има въртене на място.
Има такива като мен , скоро  говорих с една жена на 84, има осиновен син в чужбина , идват си понякога, праща пари за дърва, да нужди.Тя не каза една укорна дума че е сама ,болна и т.н.Има и други ,на всяка дума страдание  излъчват от  липсата на децата им до тях , сякаш ги дърпат с кука към себе си.
А понеже говорим за условия , както младите не искат да им се диктува ,така и старите са хора , имат си навици и желания.Просто всеки прави каквото харесва, не се сърди на друтия, не мрънка.
Когато изискваш  ,трябва и да даваш  насреща, и не е пари, може да е условия примерно за да си идват при теб ,трябва да им е удобно ,като у доам ,щом искаш това да е техен дом.Дано бъда разбрана този път.

# 138
Относно условията ,Боряна..
Лошото е,че има една порода хора,които много добре играят ролята на жертва и умеят добре да преиграват..В дадения случай,когато едното семейство е искало да подобри условията,a другото е отказало,после старите нямат никакво право да го играят обидени и огорчени,или пък да говорят за "желание".
Да,вярно е,че има ли желание,че се намери и начин,но защо по ягодите да се говори за моето желание да ги посетя и да си развалям комфорта?А тяхното желание да направят нещо относно общия ни комфорт?
Значи техния рахат да не се разваля с ремонти,обаче,моя може..Щото..Така.
Никаква логика.
Ако ще има уважение и желание,то трябва да е заимствено.

# 139
 А аз какво друго казах?

# 140
А ,не знам

Аз попълвам пропуските ти в изказването,относно желанието.То трябва да е двустранно.
Когато у едната страна липсва такова,няма какво да се говори за желанието да отсрещната,нито пък да подплатяваме думите си с примери,как самите ние сме мъкнали корита,щото ситуациите просто нямат база за сравнение.
Това ми бе мислАта..

# 141
А понеже говорим за условия , както младите не искат да им се диктува ,така и старите са хора , имат си навици и желания.Просто всеки прави каквото харесва, не се сърди на друтия, не мрънка.
Много хубаво и простичко условие, което на повечето хора се оказва невъзможно да изпълнят.

# 142
  • София
Уф, при моите свекъри условия има, тоест нова баня и тоалетна, чисто и хубаво, даже много. Но като няма място за спане, все тая. Свекър ми можеше една стая да пристрои, вместо да се фука с чисто нова кола.
Опитвали ли сте надуваеми матраци, като дюшек за плаж, но са покрити с нещо като плюш?
Нещо такова http://temax.bg/product/39966/naduvaem-matrak-air-twin-99-191-22cm-jilong.html

# 143
  • Варна
То като не ти се ходи там, ако ще и кралско легло да ти постелят, все тая.

# 144
Уф, при моите свекъри условия има, тоест нова баня и тоалетна, чисто и хубаво, даже много. Но като няма място за спане, все тая. Свекър ми можеше една стая да пристрои, вместо да се фука с чисто нова кола.
Заради едното ви ходене в годината за 2 дни, няма смисъл от нова стая, прав е човекът. Иска си кола, купува си кола. Защо им броиш парите и покупките! Ако свекървата заброи твоите, ще вдигнеш вой до небето.
Това не е само към Тонка, а по принцип. Своето си вардим като секретен военен обект, а иначе очите ни все в чуждата копаня...

# 145
  • София
То като не ти се ходи там, ако ще и кралско легло да ти постелят, все тая.
Именно.

Няма за кога да купуваме надуваем единичен матрак. Утре заминаваме, а аз се надявам повече да не ходя там.

Птица, когато твоето дете спи на пода ти, тогава се изказвай. Па макар и веднъж годишно.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 14:45 от Тонка*

# 146
  • София
По-скоро  е че няма как да не ходиш със съпруг при родителите му и не винаги ти допадат, случва се голямо разминаване на ценности и от това конфликт.
Има, има, но жените се сещат за тези неща с повече брачен стаж. В началото - сакън, един без друг не се ходи никъде. Заради криворазбрана любов сам да си създаваш ядове...
Предвид, че самата аз догодина ставам на 50, се надявам да съм толерантна тъща някой ден (за свекърва може и да не дочакам) и няма да ме е срам да питам имат ли някакви претенции.

Тонка*, когато у нашите са идвали гости от провинцията, аз самата съм спала на пода за 1 вечер на дюшек и въобще не ме е травмирало, далеч по-удобно е от походно легло. За 1 вечер не е болка за умиране.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 15:10 от Cuckoo

# 147
А защо не отидете на хотел, като им кажете, че не можете да спите на пода? Пък на тях ако им харесва. Или ще направят нещо по въпроса, или ще си спестите занапред гостувания в дома им.

# 148
Представям си воя на обидените свекъри, ако отидат на хотел.

# 149
Нямат право да се сърдят, при положение, че не могат да осигурят две легла в къщата си.

Общи условия

Активация на акаунт