С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 301
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Има ли такива от вас,които не ходят при свекитата заради условията в къщите им? Скоро ще имаме бебче,а свеки са на село и условията са покъртителни.Живях там няколко месеца и лошата хигиена ми причини нещо безкрайно неприятно,а повече нямам намерение да си го причинявам.Разбирам да нямаха пари,но случаят не е такъв изобщо.От скоро започнаха да си правят устата кога ще ходим,а не знам как да им се каже по-деликатно,че не искам да си го причинявам този кошмар. Не живея в нов апартамент,но вкъщи се спазва отлична хигиена.А те са жестоко скарани с това понятие.Външните постройки за всякакви нужди са далеч и с малко дете не знам как ще го бъде.Жената си има самочувствие,че е голяма работа и е изгледала две деца+внук в тези условия и даже преди е било и по-зле.. Тоест да не се оплакваме много.Тя е родена в много голям град и в един прекрасен момент решава да ходи на село да живее и щом тя можела,значи не е толкова трудно.Иначе се жалваше,че за 30 години не са направили  поне една тоалетна,но това го казва само в моментите на слабост.От друга страна не е честно много да ми го говори това,защото майка ми самичка се е блъскала,за да мога аз да имам условия на живот,отделяла ми е достатъчно време да ме научи защо трябва да се спазва хигиена.Тя е направила своя избор,аз също.Като не желае да създаде на децата си елементарни условия да се измият сутрин,аз трябва да го причиня същото на моето дете,така ли?

# 106
И мъже. Май в тази тема преди време съфорумка се беше оплаквала, че като им се родило детето (момче), свекърът карал нея ли беше, мъжът ѝ ли, да му снимат "достойнството" и да му пратят снимката.
Помня го това!

Какво, събирането го организираме ние, той е в качеството си на поканен 😁
Има проблеми с алкохола, на мм му е много криво и някак си си затварям очите за нещата, които говори и прави. Макар всичките му изцепки да са когато е трезвен. Като пие дърдори глупости, но мм ме предпазва от всичко казано, взема телефона ако звъни на мен и т.н. Рядко се виждаме.

Ти си за похвала значи.Аз щях да пращам само милото да се вижда с него.Идиот съм,и ако някой не може да си мери чашите или квото и да било друго,и поведението му не е ОК за мен и детето ми,просто не се виждаме(Особено важи за алкохол,зле възпитано куче и малко дете в картинката)

# 107
  • при късмета
Има ли такива от вас,които не ходят при свекитата заради условията в къщите им? Скоро ще имаме бебче,а свеки са на село и условията са покъртителни.Живях там няколко месеца и лошата хигиена ми причини нещо безкрайно неприятно,а повече нямам намерение да си го причинявам.Разбирам да нямаха пари,но случаят не е такъв изобщо.От скоро започнаха да си правят устата кога ще ходим,а не знам как да им се каже по-деликатно,че не искам да си го причинявам този кошмар. Не живея в нов апартамент,но вкъщи се спазва отлична хигиена.А те са жестоко скарани с това понятие.Външните постройки за всякакви нужди са далеч и с малко дете не знам как ще го бъде.Жената си има самочувствие,че е голяма работа и е изгледала две деца+внук в тези условия и даже преди е било и по-зле.. Тоест да не се оплакваме много.Тя е родена в много голям град и в един прекрасен момент решава да ходи на село да живее и щом тя можела,значи не е толкова трудно.Иначе се жалваше,че за 30 години не са направили  поне една тоалетна,но това го казва само в моментите на слабост.От друга страна не е честно много да ми го говори това,защото майка ми самичка се е блъскала,за да мога аз да имам условия на живот,отделяла ми е достатъчно време да ме научи защо трябва да се спазва хигиена.Тя е направила своя избор,аз също.Като не желае да създаде на децата си елементарни условия да се измият сутрин,аз трябва да го причиня същото на моето дете,така ли?
Независимо дали ще ѝ прозвучи деликатно или не, просто казваш съвсем спокойно причината. Няма с новородено или малко дете да ходиш при тези условия и толкоз. Аз не мога да си представя да къпеш бебе извън къщата в днешно време и да го разнасяш насам натам. А ако държи да ходите за празниците? по Коледа е ужасен студ, как точно смята да се къпе това бебе, ако иска да стоите няколко дни?
По-добре от сега изяснете този въпрос, защото ако чакаш да се роди бебето и да разчиташ, че всеки път ще измисляш някакво оправдание, няма да ти е по-лесно. Мъжа ти трябва да е на твоето мнение разбира се и най-добре той да обясни на майка си, няма нужда от сега да го считаш за свое задължение

# 108
Чак такива подробности и обяснения не бих давала.Просто казвам,че категорично отказвам да пребивавам в подобни условия повече от един ден( не денонощие,а ден,т.е без преспиване).Казвам го на мъжа си,не на нея.Ако той не може да и обясни нещата,тогава бих го направила аз,но пък и такъв мъж,няма да ми е никакъв де.Но,хипотетично.
Аз самата,макар в детството си да съм прекарвала летата на село,т.е.външна тоалетна,сега не бих си го причинила.И дълги години отказвах да ходя,докато не си направиха вътрешна баня с тоалетна.

# 109
оф, и мен ме е гнус  от липса на хигиенни условия. Като ходим при една наша близка - много я обичам и уважавам. Обаче гледам първо да съм ползвала, за да не се налага да се стискам или да ползвам там. За децата до момента, не е било проблем. Защото моите и трите са момченца, и си ползват на двора - удобничко им  е Wink

Обаче аз не мога да си го причиня, потресаващо ми е просто

# 110
Мхм..За тва само за по един ден..Колкото да окъсам чушките и доматите,докато междувременно се възхищавам на свека,каква невероятна и уникална градинарка е и как няма друга като нея..Ауу,ми тва там краставички ли са?Чакай и от тях да набера,за детето..
Ако много даде зор за пишкане,прежалвам се и аз в градината..Може би зад кокошарника.На връщане тъкмо ще събера яйчица,пак за детето,да му правя кремчета.. Mr. Green

# 111
  • София
Обра добивите на хората ти... Laughing

# 112
Обра добивите на хората ти... Laughing
Тихо ся..То за внучето,нали ги е грижа за здравето му,няма да го тъпчем с нитрати я Party

п.п.Ама добре де,то ако са някои дебили-селтаци,за кво друго да ходиш?

# 113
Аз пък рядко искам нещо, и .. колкото повече се дърпам ,толкова пвоече ми дават
Wink

# 114
Аз пък рядко искам нещо, и .. колкото повече се дърпам ,толкова пвоече ми дават
Wink

Има такива хора,да.Родата и от двете ми страни беше такава и знам за кво става дума.
Но има и темерути с претенции,дето и един компот не дават за внуците си, и при които или хич не трябва да се ходи,или ако ще се ходи,поне да е оправдана мисията

# 115
Леле ,кат нямаш да дадеш- не идват да те видят.Ми кат паднат  да не могат кво праим.

# 116
Мисля, че става дума за тези, които имат какво да дадат, ама не искат/ не дават.

# 117
Винаги има какво да се даде, стига да има доволен насреща да оцени.Признавам ,че оцених  като дойдох на мяра  и аз да давам.
По-скоро  е че няма как да не ходиш със съпруг при родителите му и не винаги ти допадат, случва се голямо разминаване на ценности и от това конфликт. Не че чак толкова са алчни хората.Известно време едното ми дете не идваше, с причини, няма  техните условия  зиме особено тук , на парче се топлят стаите,  печките                                                                                                                                                              опасни за бебета, стълби  и така. Сега отраснаха и напъва да идват ,  то писва в стая  между четили стени    почивните дни, писва и  по МОлове и  площадки , ходят и по паркове , други градове  на разходки.Но  е друго тук, децата се чувстват у дома си , пипат наред , свободни са да тичат , не се спират и най-важното , има домашна храна и  обич.Пари няма всеки път , нито   подаръци.До сега ставаха и боклуци за един път ,вече не ги задоволяват , искат  по скъпи и качествени неща, нуждите се променят.Мисля един басейн  да взема вместо боклуци за лятото.Не личи недоволство ,  или няма или го прикриват добре.То  и тук не могат от мен да се оплачат.Да си търсят друго място.
Нямам възможности да правя ремонти  и няма смисъл ,след мен няма да има хора тук.Влиза се вътре с всеки разход.Но  баня  и тоалетна вътре има.

# 118
  • София

Мисля, че трябва отсега да кажеш, че при тези условия, няма да отидеш с малко дете.
И да не се обижда, но ти си расла в други условия и държиш на тях- баня и тоалетна вътре в къщата+ бойлер.
Обясни на мъжа си, а той да помисли дали да ги напъне и да направят санитарен възел.
На днешно време става бързо и лесно.
Важното е той да постави проблема и да отстоява, за да не се наложи ти да го правиш.

# 119
Леле ,кат нямаш да дадеш- не идват да те видят.Ми кат паднат  да не могат кво праим.
А не преигравай де Laughing

Мисля, че става дума за тези, които имат какво да дадат, ама не искат/ не дават.
Разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт