С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Дълго обмислях дали да напиша този пост. Ама ще го направя. Нека има и такива, нека някой го прочете и му влезе в употреба.
Изкарах един от най-трудните периоди в живота си. Хората са казали, че опознаваме другите в трудни времена. Вярно е. Дадох си една равносметка, опитах да преосмисля къде греша и да изтикам злободневието в шкафа, защото има по-важни неща на този свят.
След много тежка бременност родих второто си дете. Малката дойде на този свят с ниско тегло, трудно и все пак успях да износя. За съжаление на двайстият и ден се откри вродена аномалия на стомахчето. Няма да изпадам в подробности. Наложи се операция. Беше тежко. Тук искам да ви споделя ролята на свекърва ми. Една жена с която години наред не поддържах връзка. Тя започна да ме търси още когато бях бременна. Странно ми беше, но реших да забравя миналото и дам шанс. Всеки има недостатъци, включително и аз. Та тази жена ме върна към живота. В цялата суматоха и стрес тя остана хладнокръвна. Или поне така изглеждаше. Тя ми даде куража, който ми беше нужен. Дойде при мен и детето в болницата и остана с нас, като през цялото време ме държеше адекватна. Тя помисли, че не съм яла с дни. Тя ми говореше за живота, тя ме върна към него.
Преосмислям. Съпругът ми има сестра, която родителите много обичат. Нито веднъж не се обади на брат си.
Дори не го поздрави за рожбата му. След операцията го подминавала дори без да го попита как е. Явно там е проблема. Свекърва ми е между чука и наковалнята. Това няма значение. Каквото и да стане от тук насетне, няма да забравя какво направи тази жена за мен. Отношенията брат-сестра няма да коментирам. Все си мисля, че каквото и да се случи, ако брат ми или сестра ми са в тежък период ще подам ръка. Ей така от човещина.
Не искам да се връщам към миналото. Ще ми се да напиша нова страница с човешки отношения, нормални и скрепени с уважение.
Оценявам това което имам.
Много от вас са бъдещи свекърви. Някои уважавам, наистина. Чела съм ваши постове и знам,че има мъдрост натрупана от преживяно. Та моя съвет като по-млада, по-глупава и зелена е - дайте шанс на снахата. Понякога просто се разминаваме. Търпение и любов. Там може би е ключа. Ако и в двете страни има мисъл и говорим за интелигентен човек нещата могат да си дойдат на мястото. Без лицемерие.
Дълго стана, но исках да споделя. Просто преди нещо да ни разтърси из основи не си даваме сметка. Живеем и се хващаме за глупости усложнявайки живота си излишно. А може да е толкова просто и лесно.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 04:26 от lolita1213

# 466
Лолита, вярно е, че често се джафкаме за глупости. И ти, и свекърва ти сте постъпили като разумни хора. Важното е сега бебчето и ти да сте добре и всичко лошо да е зад гърба ви.

# 467
  • при късмета
Бързо да се отърсите от преживяното и от тук нататък само усмивки ви пожелавам!

# 468
По-скоро с какво НЕ ни дразнят свекървите 😁😁😁

# 469
Лолита, честита рожба! Важното е, че  всичко е приключило добре!  Пожелавам ви щастливи дни занапред!

# 470
Лолита, радвам се да те видя пак. Мислех си за теб тези дни, беше изчезнала. Бях изключила, че си бременна.
Първо искам да ти честитя бебчето. Да ти е жива и здрава малката госпожица, пожелавам ви това премеждие да ви е единствено в живота и най-голямо, искрено, искррно ти го пожелавам. Никой не заслужава такава съдба. Спомням си ужаса, когато откриха заболяването. Бях разведена, съмвсенм сама преживях нещата.
И аз се стремя да се държа за хубавото, и мое дете има вроден здравословен проблем. Знам много добре за какво говориш, знам ужаса и ежедневния страх. Затова и някои неща, които на други се виждат Огромни проблеми, подминавам почти с усмивка. На работата ми казват 'дебелокожата', много съм била търпелива и т.н. А аз просто си имам приоритети и оценявам това, че синът ми на 13 живее пълноценен живот със заболяването си. След две седмици ни предстои поредна операция - пета. Няма да е последна, вероятно догодина ще има още една, а после поредица други манипулации. Държа това във фокус, това, че другото ми дете се роди здраво и досега не е имало сериозни проблеми, а разните му житейски леки трудности гледам с насмешка. Махвам с ръка, това да е проблема.
Предстоят ли още операции? Успешна ли беше първата? Каква е прогнозата? Каквото имаш нужда, пиши, изливай, споделяй, аз тая и напрежението избива в други посоки.
Ние с мъжа ми се справяме сами със ситуацията, наистина радвам се, че оценяваш, че свекърва ти е до теб. Аз друга подкрепа нямам, сякаш няма операции, наистина се сортират хората по този начин. Като кажеш и всеки гледа надолу. В момента хората около мен се вълнуват от кандидат-гимназистката кампания, ние готвим операцията. Наистина много неща започват да ти се виждат дребни.

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 13:14 от Анонимен

# 471
Момичета, пожелавам ви здраве и на вас, и на децата! Другото са дреболии.

# 472
И при мен - бабата на сина ми по бащина линия е най-адекватна. Обаче и тя изстрада, в ремисия е, та ... на това го отдавам. Не питай статило, питай патило, имаше една приказка. До човек е, не веднъж съм я хвалила. Бивша свекърва ми се пада.

# 473
  • София
Стигнахме до съвсем закономерно развитие в отношенията със свекърите ми. Дъщеря ми от една седмица е при тях на село. Обикновено там ходи и другото им внуче, но беше една седмица на лагер и утре ще го заведат и него на село. За 8 дни дъщеря ми е хранена само с манджи. Няма сокче, няма сладолед, диня и там каквото се сетите за едно дете. Днес обаче свекър ми напазарувал като за последно, тъй като утре пристига внукът му. Миналата година беше същото, но не обърнах внимание. Също така свекър ми гони детето да седи в другата стая, защото явно се дразни от присъствието й. Преди малко показах на мъжа ми какво е написала дъщеря ми във вайбър и той каза, че това е последното ходене на детето при родителите му. Няма да си кривя душата - доволна съм. Никой не може да третира детето ми като второ качество човек.
Не знам обаче как да кажа на свекърите, че не желая присъствието им у дома. Това вече ще е по-сложно.

# 474
  • София
Стигнахме до съвсем закономерно развитие в отношенията със свекърите ми. Дъщеря ми от една седмица е при тях на село. Обикновено там ходи и другото им внуче, но беше една седмица на лагер и утре ще го заведат и него на село. За 8 дни дъщеря ми е хранена само с манджи. Няма сокче, няма сладолед, диня и там каквото се сетите за едно дете. Днес обаче свекър ми напазарувал като за последно, тъй като утре пристига внукът му. Миналата година беше същото, но не обърнах внимание. Също така свекър ми гони детето да седи в другата стая, защото явно се дразни от присъствието й. Преди малко показах на мъжа ми какво е написала дъщеря ми във вайбър и той каза, че това е последното ходене на детето при родителите му. Няма да си кривя душата - доволна съм. Никой не може да третира детето ми като второ качество човек.
Не знам обаче как да кажа на свекърите, че не желая присъствието им у дома. Това вече ще е по-сложно.

Болднатото е работа на мъжа ти, а не на теб, все пак са негови родители. Иначе за детето е гадно да ги делят така, но от друга страна и за детето ти е по-хубаво, че няма да ходи повече там. Отношението им веротно го усеща и не само в некупуване на сладолед, а и в най-елементарни битови ситуации.

# 475
  • при късмета
Взимайте си детето по-рано, защо изобщо е там без вас?
Да, най-добре мъжа ти да каже, че на гости вече не могат да идват. Като я взимате разпитат в присъствието на всички как е изкарала. Ако си каже какво я притеснява е добър повод да им каже/те, че нито тя вече ще ходи, нито е добре свекърите да идват. Делене на децата е недопустимо.

# 476
  • София
Да, най-добре мъжа ти да каже, че на гости вече не могат да идват. Като я взимате разпитат в присъствието на всички как е изкарала. Ако си каже какво я притеснява е добър повод да им каже/те, че нито тя вече ще ходи, нито е добре свекърите да идват. Делене на децата е недопустимо.
Доста лоша идея е това. По този начин ще има допълнително отрицателно отношение към детето. Не че сега му е малко – гоненето в друга стая е доста обидно.

# 477
  • Варна
Явно свекърът е от оная порода добитъци, за които важни са мъжките наследници, а не женските, така да се каже.

# 478
  • при късмета
Миленака, писах го от телефон и не е точно каквото исках да кажа. Да се чете: Разпитайте детето как е изкарало.
Не знам какво имаш предвид под лоша идея. Винаги като взимам детето от майка питам как е изкарал и какво е правил. Обичайно и двамата се хвалят един от друг, но в началото имаше "баба ме накара това и това, а пък тя баба направи това и това" или пък майка директно си казва за какво се е скарала. Това беше начина в бъдеще и двамата да знаят, когато той е оставен на баба си какво може и какво не може и за двамата. Освен за хранене и режим горе-долу, за друго първоначално не може да дадеш инструкции и да се сетиш за всичко.
Ако детето си каже на място какво не му харесва, си мисля, че свекърите нито ще имат време да измислят оправдание, нито смислен отговор. ще ги хванат неподготвени така да се каже и ще имат пълно право, на това основание и на оплакването на детето с написаното, да им кажат, че повече няма да ходи при тях и, че те самите на се добре дошли.

# 479
  • София
Какво неясно има? Маркирала съм точно какво разбирам под "лоша идея":
Скрит текст:
Да, най-добре мъжа ти да каже, че на гости вече не могат да идват
. Като я взимате разпитат в присъствието на всички как е изкарала.
Скрит текст:
Ако си каже какво я притеснява е добър повод да им каже/те, че нито тя вече ще ходи, нито е добре свекърите да идват. Делене на децата е недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт