През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! TEMA 3

• 20 857
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Прегнакеър са ужасна синтетика, като много малка част от тях всъщност се усвоява от организма. Те са просто добра реклама и печалба за производителя.
Заложете на хубава храна и по възможност ако искате витамини, поне да са натурални. Има много информация навсякъде. В момента най-важното, което можете да приемате е омега 3 и вит.Д.
Разбира се това е моето мнение, не ангажирам никой с него.
Ще погледна Тера това като състав как са и ще пиша после.
То всичко е синтетика, но понякога се налага, Прегнакеър се изписват масово във Великибритания,доволна съм, не съм се разболявала...пък и друга синтетика съм пила като се е налагало, не винаги става само с храна за съжаление, със сигурност са по-добре от съмнителни добавки закупени от интернет магазин..като тези на снимката

# 631
има ги в зоя.бг с преведен състав: https://www.zoya.bg/%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D … s=Terra-Nova-m101
и на официален сайт: http://www.terranovahealth.com/product/terranova-prenatal-multivitamin/
Чувам добри отзиви и за Prenatal Jamieson https://jamieson.bg/content/vitamini-za-bremenni-prenatal но според мен тук не е всичко толкова чисто като в Теранова.
И аз предпочитам да не приемам нищо ненатурално. Само ако няма друг вариант или избор. В случая има вариант да ям здравословно (което по принцип и правя) и разнообразно ( с това имам проблем по време на бременността) затова и реших да обмисля вариант с витамини.
Прегнакеър са ужасна синтетика, като много малка част от тях всъщност се усвоява от организма. Те са просто добра реклама и печалба за производителя.
Заложете на хубава храна и по възможност ако искате витамини, поне да са натурални. Има много информация навсякъде. В момента най-важното, което можете да приемате е омега 3 и вит.Д.
Разбира се това е моето мнение, не ангажирам никой с него.
То всичко е синтетика, но понякога се налага, Прегнакеър се изписват масово във Великибритания,доволна съм, не съм се разболявала...пък и друга синтетика съм пила като се е налагало, не винаги става само с храна за съжаление, със сигурност са по-добре от съмнителни добавки закупени от интернет магазин..като тези на снимката
мила, защо ги взе за съмнителни? Това си е известна марка. Предлагат различни здравословни продукти. Имат много почитатели и добри отзиви от цял свят ( аз знам 5 езика и като започвам да търся информация за нещо ново - търся я навсякъде, ровя из различни източници, не само в български медии). Освен това  и се продават в аптеките. Просто аз лично нямам опит с тези витамини и реших да попитам. Знам, че повечето пият прегнакеър. Даже и аз се замислих за него отначала. Но след като започнах да проучвам въпроса, реших, че те не са за мен.  Но все пак, благодаря за съвет!
ohhappyday много се радвам! и аз мечтаех за тази комбинациа от момче и момиче.... и моя син все казваше или сестричка или братче и сестричка наведнъж))))) ама все още не знаем кой се крие в коремчето! Чудесно изглеждаш на снимката! Аз имам същото коремче само че с едно))))

# 632
Лично мое мнение, предпочитам нещо тествано от много жени и приятелки, не само в БГ, от Зоя БГ "витамини" не бих приемала....да не израждаме темата в безсмислен спор, лично моя аг не ми препоръчва да приемам какво да е...доверявам му се и това е, както и предпочитам магнерод пред българското магнерич...

# 633
Zuzi за пръв път чувам. Впечатленията ми от Англия са като на Ивка - в болницата ми казаха, че няма смисъл от скъпо струващите марки, съдържанието им е колкото на най-евтините по магазините. Основно химия с недоказан ефект и слабо усвояване. И като цяло няма практика да се изписват витамини не само при бременност. В английската отчетна също много малко бременни пият и обсъждат различни марки. Никой не им е изписвал нищо.

Във вторник ми е втората ФМ и нямам търпение да разбера наред ли е всичко с бебето. Ако да, вече ще започнем да казваме. С изключение на шефовете, майка ми и малкото хора, които ми помагаха изминалите месеци, още никой не знае.

# 634
Zuzi за пръв път чувам. Впечатленията ми от Англия са като на Ивка - в болницата ми казаха, че няма смисъл от скъпо струващите марки, съдържанието им е колкото на най-евтините по магазините. Основно химия с недоказан ефект и слабо усвояване. И като цяло няма практика да се изписват витамини не само при бременност. В английската отчетна също много малко бременни пият и обсъждат различни марки. Никой не им е изписвал нищо.

Във вторник ми е втората ФМ и нямам търпение да разбера наред ли е всичко с бебето. Ако да, вече ще започнем да казваме. С изключение на шефовете, майка ми и малкото хора, които ми помагаха изминалите месеци, още никой не знае.
Аз пък специално за тези знам, че са най-пречистени и с контрол над състава (ISO стандарт за качество) плюс магнерота, също е най-пречистен магнезий, на мен лично магнерича не ми успокои контракциите, така че всеки да пие каквото прецени, аз се доверявам на лекаря си,не съм съгласна, че най-евтините били същите.....ама грам. И точно са ми изписани след изследвания и оплаквания, предпочитам да пия качествени добавки, отколкото да лежа пак на системи в болница...

# 635
Категорично не ми е цел да влизам в спор. Работя в болница, в гинекологично и детско отделение, достатъчно разговори имам с лекари на тази тема. "Препоръчван" и "масов" продукт не е автоматично равно на "качествен" продукт. С първата бременност ми дадоха в едни пакети промоционални, такава алергия направих от тях, тогава личния ми проследяващ лекар каза, няма смисъл от екстра витамини ако кръвните изследвания са добре, единственото, което не е излишно да се взима е вит.Д (конкретно за Англия, предвид времето) и Омега 3.
Оттам нататък аз в спорове не влизам и не желая да влизам. Всеки си има глава на раменете и я ползва.

Джулианка, състава на Тера нова е много добър, но лично аз не бих взела заради многото компоненти.
И встрани от темата, откакто преди години започнах да се интересувам какво ми влиза в организма, какво слагам върху кожата си, какво ям и пия и т.н. животът ми се промени много и в положителна насока.

# 636
Категорично не ми е цел да влизам в спор. Работя в болница, в гинекологично и детско отделение, достатъчно разговори имам с лекари на тази тема. "Препоръчван" и "масов" продукт не е автоматично равно на "качествен" продукт. С първата бременност ми дадоха в едни пакети промоционални, такава алергия направих от тях, тогава личния ми проследяващ лекар каза, няма смисъл от екстра витамини ако кръвните изследвания са добре, единственото, което не е излишно да се взима е вит.Д (конкретно за Англия, предвид времето) и Омега 3.
Оттам нататък аз в спорове не влизам и не желая да влизам. Всеки си има глава на раменете и я ползва.

Джулианка, състава на Тера нова е много добър, но лично аз не бих взела заради многото компоненти.
И встрани от темата, откакто преди години започнах да се интересувам какво ми влиза в организма, какво слагам върху кожата си, какво ям и пия и т.н. животът ви се промени много и в положителна насока.
Споделям от какво съм доволна, Pregnacare и Биозин Мама (Биозон има и за деца, давам на малкия) айде поне нещо от опит да споделите инна мен не ми се влиза спор, а кое е качествено и кое не е доста специфична и тънка материя ..тук споделям опит...ма който му се спори, нека спори...факт е, че от Биозина ми спря косопада след раждане и кърмене...голям срив имах в имунитета, достатъчно съм интвлигентна да внимавам какво приемам и какво давам на детето си, моя приятелка също е фармацевт и имам "благословията и" за въпросните...но ме бих поръчала незнайни добавки от интернет...лично мнение, не се чувствайте длъжна да влизате в спор, моето мнение е такова и няма да се промени Simple Smile

# 637
Момичета, всички ли ще купувате колички с кош за новородено? Днес случайно минахме през един магазин, където ни казаха, че може да се купи комбинирана количка, но на мен ми се струват прекалено открити за есенно-зимно бебе

# 638
Също споделих личен опит с Прегнакеър и ужасна реакция към тях, както моя близка с техните витамини за кърмене бебето и стигна до болница с алергична реакция.
Факт е също така, че тук в UK, се препоръчват доста различни неща, както и прегледите са доста различни, не чувствам такъв натиск, както в Бг. Изследвания, тестове, сканове през две седмици и други. И едната система си има плюсовете и минусите и другата.

Шоколадче, със сина ми купих количка на Мамас и папас - Сола 2, без зимен кош, само взех едно като дебело чувалче за зимата, а летния кош си падаше в пълно легнало положение. Не останах доволна от нея, гумите ми се чупеха 2 пъти, тежка, не толкова маневрена. Сега търся нещо, което се сгъва с една ръка, бута се с един пръст и не заема много място в багажника (редом до скутер, колело и т.н.)

# 639
Ние поне за сега сме решили да е с кош за новородено спряхме се на тази :
Cybex Balios S

# 640
Момичета, всички ли ще купувате колички с кош за новородено? Днес случайно минахме през един магазин, където ни казаха, че може да се купи комбинирана количка, но на мен ми се струват прекалено открити за есенно-зимно бебе

За мен е излишна покупка. Освен това ужасно неудобна особено за бебето. Няма и никакво обезопасяване. Има страхотни зимни чувалчета за количките и топлят в пъти повече от плата на зимния кош. Удобни са и евтини. А ако бебето расте бързо, няма да изкара цяла зима в коша и после ще се чудиш къде да го денеш тоя обемен кашон.

Между двете медицински системи за следене на бремнните разлики няма. Еднакъв брой изследвания и еднотипна грижа се полага. Разликите идват от частните прегледи и от вманиячаването на някои бъдещи майки. Не, че и тук няма такива, но са по-скоро изключения, докато в Бг е масова практика.

Ивка, точно Nuna Pepp описваш Grinning

Сега търся нещо, което се сгъва с една ръка, бута се с един пръст и не заема много място в багажника (редом до скутер, колело и т.н.)

# 641
    Лично на мен зимния кош ми беше много полезен, първото ми дете се роди в края на октомври, зимата беше ужасна и дълга, със снегове и както си трябва, не сме пропускали разходка, дори в сняг стига да няма виелици, коша беше достатъчно затворен и топъл, а също и не с тежка метална конструкция. Не си представям как щяхме да излизаме иначе...пак ще си го ползвам, за мен беше най-удачната и най-изгодна покупка количката да е 3в1 плюс всички необходими аксесоари в цената, аз лично съм ползвала всичко освен дъждобран и чадър...

# 642
    Ивче, а този път ще мислиш ли да взимаш кош за новородено? Мисля, че беше споменала, че си се спряла на Jane Muum?

Мойра, и на мен ми хареса Балиоса, но чета, че всичко се купува поотделно и нещо крайната сума ще набъбне прекалено много. А тя не е и сред евтините май. Проблемът е, че не ми се изхвърля с парите за количка. Искам да взема нещо за по-малко пари, нещо среден клас.

Памперсче, благодаря за споделеното. Ще го имам предвид. А това ли е Nuna-та: https://www.emag.bg/detska-kolichka-nuna-pepp-luxx-kompaktna-pre … a70/pd/DYW4BDBBM/

Ох, ние ще си имаме големи затруднения при избора на име, просто не знам как ще стигнем до консенсус... Представям си как бебето се ражда и няколко дена от живота му са без име Grinning Grinning Grinning

# 643
    О, аз абсолютно съм “за” коша за новородено. Вярно, че се ползва 5-6 месеца, но то доста от бебешките неща са така. Има си матраче, затоврено, уютно...Особено пък с българската зима, си е доста необходим. Пък и вкъщи може да се ползва бебко да си спинка. Първата ми дъщеря през първите седмици от живота си, в легълцето си не можеше да заспи. Слагахме я в коша за количката и край - като магия й действаше. Това е, защото бебетата са като котките - обичат тесни, уютни местенца през първите седмици.

# 644
    И встрани от темата, откакто преди години започнах да се интересувам какво ми влиза в организма, какво слагам върху кожата си, какво ям и пия и т.н. животът ми се промени много и в положителна насока.
    И аз мисля така, въпреки, че съм далеч от медицината като цяло. Но много чета по въпроса. Имам едно много авторитетно за мен мнение на много добър лекар, който объясни, че като цяло витамини понякога нейтрализират един друг (ако правилно се изразявам) когато се приемат наведнъж. Или пречат на усвояване ако се примат под форма на мултивитамини. И ако има нужда от един или друг нутриент - преопоръчително да се приема отделно ( или в съчетание с друг нутриент, който подпомага на усвояването на първия). Аз само проучвах въпроса.  И май останах на мнение, че ще подмина даже този натурален вариант. Ще наблегна на смутита, ядки и зеленчуци. Другото май консумирам в рамките на нужното.
    Zuzi90 понеже дискусията тръгна от моя въпрос, само да уточня за да сложим една точка по въпроса и да запазим добър приятелски тон: аз попитах за мнение за конкретни продукти. Ясно ми е, че има различни мнения.  Знам също, че Прегнакеър е споменат в тази тема от доста момичета. Така че за някой един продукт е норма, за други не. Аз, например, не пия кола, никога не съм пушила, алкохол не приемам, шоколад не обичам и др. Но това не трябва да ме прави "странна птица" в очите на хора които обичат всичко преброено. Както и аз не осъждам никой и за нищо.
    Ps: само да добавя, че имам уважение към работа на Зоя.бг и продуктите които те предлагат. Изпробвала съм какво ли не оттам и никога не намирах минуси или кусури. Освен това ще се повторя: тези два мултивитаминни комплекса за които питах продават се в реални и онлайн аптеки. То ест не са с незивестен или станен произход. И да, лекарите също ги препоръчват. Иначе не бих и помислила за този вариант....
    Просто още много пъти  в тази група ще задаваме различни въпроси и предлагам да не се обиждаме на мненията които не съвпадат с нашите. Тук сме много хора и всеки си има своето мнение. Gift Heart
    за коша : първоначално спрях на една количка която има подложка за новородени и зимен чувал. Това ми се стори добър вариант, защото с баткото коша за новородени използвахме съсем малко. По-малко от 4 месеца. После не желаеше да лежи там. Но после промених мнението си и май все пак ще взимам кош. Така или иначе в моя случай цената със и без коша е почти същата. .... има време да взема окончателно решение.... още мисля.

Ох, ние ще си имаме големи затруднения при избора на име, просто не знам как ще стигнем до консенсус... Представям си как бебето се ражда и няколко дена от живота му са без име Grinning Grinning Grinning
    Аз съм била така без име в първите ми дни))) чакаха момче, пък аз взех че си появих  и не са били подготвени хаха))) нали тогава нямаше узи и не знаеха до края какво ги чака))) и моя дядо не издържа един ден и каза - защо го мъчете това дете, родено е през юли, нека да е Юлия Stuck Out Tongue Winking Eye и така и стана.
    За момиче аз имам един вариант, батко също мечтае за сестричка, но с име, което не приемаме нито аз нито баща му)) казах му да си го задържи и ако все пак ще е момиче - да си нарича сестричката както иска. Ще й бъде второто име от баткото Bowtie
    Дано друга седмица да видим кой се крие. Поне да знаем за кой да избираме името Laughing

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 23:05 от julianka

Общи условия

Активация на акаунт