Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 25

• 28 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Извинете, че не е съвсем по темата, но се замислих ... Някой познава ли по-отблизо родители, които са кръстили отрочето си с някое откачено име като тези, които коментираме? Интересно ми е що за хора биха избрали такова име? С какво ниво на интелект, дори образование ако щете (без да целя да обидя хората с по-ниска степен на образование, образованието не е показател за интелект, но понякога би помогнало да осъзнаеш колко нелепо звучи някое измислено име). Какви хора са в ежедневието си в контактите с хората ?

# 331
  • София
Едната,която познавам е козметичка,мъжът й няма думата.Тя в тип кофла.
Незнам на база хората,които познавам дали мога да намеря зависимост между образование и името.В смисъл не са достатъчно.

# 332
Познавам няколко деца с чужди имена с българска фамилия и съответно познавам и родителите им, без да сме близки приятели. На пръв поглед съвсем нормални хора с нормални професии. Не мога да разбера какво ги е подтикнало да изберат имена като Майкъл, Никалас, Алегзандър и подобни. В България са родени децата, тук живеят. Не знам.

# 333
  • софия
Моя приятелка ,която си кръсти сина Крис /това е цялото име/ се обоснова, че го имало на всички езици, и когато един ден замине в чужбина, няма да изпъква 'странното' му българско име Кристиян...

# 334
Ама, че то Кристиян не е българско.😂
И на английски и на немски го има, като даже на немски произношението е същото.

И аз не мога да си обясня причините за някои имена. По принцип не познавам родители, които са си кръстили децата
по - особено, освен една майка - работи в магазин, но това не е никакъв показател.

# 335
Имам само 1 позната, която кръсти детето си малко по-странно. И двамата с мъжа й имат добро образование и професии, но искали името да е по-необичайно, да не се среща често. А то е често срещано име, но се изписва по необичаен начин. Не искам да го пиша, за да не се познае, но си представете примерно името Мария, ама с а накрая или Диляна изписано Дилиана. Толкова е нелепо. И всеки път като съм я чувала да говори за детето, набляга на различната буква, за да се усети... Кому е нужно?

# 336
  • София
Тези, които познавам с деца с идиотски имена, повечето са баща - млад, богат, той самият дете на бизнесмен, а майка - миска, манекенка, плеймейтка или обикновена кифла. Всичките имат претенции за “ексклузивност”. Голяма част имат силикон или пък са минали в другата крайност - всичко им е био, еко и натурално, до вманиаченост.

Познавам Сена, македонка е по произход, работи като учен, занимава се с изслвдване на гените. За Мк съшо не е обичайно, питала съм я.

# 337
  • София
Току-що чух за 5-годишно момиченце на име Ивиан. Първо помислих, че ми разказват за някое момченце, но се оказа, че е момиченце - приятелче на наше приятелче. И веднага попитах какви хора са родителите. Нормални средно-статистически българи били, не са някакви превзети или прости. Не са и богаташи с изкилиферчено мислене. Майката не е кифла.

# 338
Аз познавам две с деца със странни имена - едната има момче със странно, но не изкилифинчено име - тя е много въздушна арт и креативна личност, и много си им отива.
Другата има момиче със идиотско име, самата е мързелива, мърлява и леко селяковата лелка.

Като цяло работата ми включва достатъчно количество деца, на които научавам имената, та съм забелязала отдавна корелацията на get_real - средно млад бизнесмен/наследник на бизнесмен с бирен шкембак и джапанки и силиконова чалга-лейка с 2 мозъчни клетки, но много претенции.

# 339
  • София
Аз примерно след като се роди дъщерята срещнах Оксиана,не е име на човек,поне не съм чувала.И много ми хареса.Не ми е изчекнато на мен,но за дтуг може да е примерно. Simple Smile

# 340
  • Най-красивата страна
На детската площадка в едно голямо планинско село
Брайън,Констанс.Леонела,Никалъс,Дебра-не съм изтървала буква.
Какви са точно родителите-не знам

В големия град
Алексис-момиче,мама е счетоводител

Теофана-бащата е грък

Ирника и Севар-родителите са студенти,учат археология
Харесаха ми имената

Кевин-мама е сервитьорка

Иванджелин-кръстена на дядо си Иван
Мама-мутреса

# 341
Имам само 1 позната, която кръсти детето си малко по-странно. И двамата с мъжа й имат добро образование и професии, но искали името да е по-необичайно, да не се среща често. А то е често срещано име, но се изписва по необичаен начин. Не искам да го пиша, за да не се познае, но си представете примерно името Мария, ама с а накрая или Диляна изписано Дилиана. Толкова е нелепо. И всеки път като съм я чувала да говори за детето, набляга на различната буква, за да се усети... Кому е нужно?

Да не се познаваме? 😂
Аз навремето бях с по-необичайно име и масово ме питаха- ама как ти е цялото име? Помня, че на 4-5 затворих устата на една баба, като и казах, че се казвам Ниагара.
Pandachina, за справка- с виШУ съм, не съм живяла в България доста време, умерена кифла-харесвам грим, но пък работя здраво, с ‘добра’ професия съм, говоря 4 езика свободно и още 3 по-плахо. Кръстих детето си с -а вместо -я накрая, тъй като с я не ми харесва, а исках името да е по-рядко срещано, защото на мен ми е харесвало да имам такова като дете. Много мислих дали да не е Неда, но реших, че на нея може и да не и харесва, а и не исках да е кръстена на починал роднина, така го усетих тогава. Сега мисля, че и Неда много щеше да и отива.

# 342
  • София
Всъщност аз разсъждавам не врху имена, които са написани с "а" вместо "я", а по-скоро върху имена, които са нелепа смесица от имената на роднини или пък в нашите времена и/или географски ширини звучат зле, водят до неприятни асоциации и т.н. Примери няма да давам, защото темата изобилства с такива почти на всяка страница. Провокирана съм в размислите си от това, че както ние големите хора в темата неизбежно правим асоциациите, по същия начин такива асоциации ще правят и децата в учиище някой ден, а те могат да бъдат отчайващо жестоки, могат да съсипят самочувствието на някое дете, носещо подобно име. Ако не бъркам името  преди 1-2 теми беше писано реално име Нежелана (или нещо в този смисъл беше името). Ами за хора, даващи на децата си такива имена ми е интересно какви хора са.

# 343
Разбирам и хич не се заяждам, само давам пример що за същество би кръстило детето си Матеа примерно...
А Нежелана- вярвам, че съществото дало това име, не спада към човешкия род, колкото и крайно да звучи това. Горкото дете.

# 344
  • Най-красивата страна
Навремето,когато са имали прекалено много деца ,последното  кръщавали Доста,Стига,Нежелана....тоест да не се раждат повече деца.
Подхвърлени деца са кръщавали Найден,Найдена.
Найден означава намерен.
Тогава може да са имали смисъл такива имена.

Обаче според традицията да се кръщава дете на името на дядото и бабата ,внучето трябва да носи такова име-като Найден и Нежелана например.
Което няма смисъл.Направо е нелепо да кръстиш така детето си в днешно време.

Общи условия

Активация на акаунт