Връзка с мъж, който те крие

• 18 653
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
@novjivot

Какво означава "защо не ме пусне", ако Вие можете във всеки момент да прекратите отношенията? И най-голямото неудобство ще бъде да смените ключовете за входната врата.

Така е. За смяна на ключове трябва да занимавам хазяи, тъй като съм под наем. Нещо, което не ми се иска да правя.

Стигнах до тази страница, понеже не ми се четоха повече откровени глупости - визирам твоите.

Ти си от тези хора, които на всяко едно решение намират проблем.
Явно искаш да си страдаш и не си се уморила да бъдеш унижавана.

Хубаво!

# 106
  • София

Потърси си някой на твоята възраст и сходно семейно положение - в смисъл да има свои деца. Това хлапе няма и след 5 години да те крие - след 5 години вероятно ще е с някоя подходяща за него, на сходна с него възраст и със сходни интереси и очаквания (брак, предстоящи общи деца).

# 107
Въпросът ми е защо ги е страх? Не съм дорасъл е оправдание. Нали любовта уж дава крила и преобръща всичко?
Извинявай, обаче подчертаното все едно е написано от 17, а не от 37-годишна. На мноого по-ранна възраст  е нормално  да осъзнаваш, че влюбването всъщност въобще не ти гарантира хармонични и устойчиви отношения и че понякога е по-добре да си тръгнеш, дори и да има много силни чувства. Възможно е приятелят ти наистина да е влюбен, да  му е трудно да се отдели сега от теб, но той ЗНАЕ, че не иска да сте семейство. Както вече ти написаха - на различни житейски етапи сте. Той има още поне 10 години време да се влюбва, да влиза във връзки, да се решава на съвместно съжителство, да си вади поуки, да греши и израства. Той най-вероятно смята, че е жертва да остане с теб и да изпусне всички тези възможности.  И наистина не е честно да искаш от него да взима подобно решение. За повечето мъже на тази възраст при сегашното поколение, сериозна връзка означава да има силно привличане, да  ви е хубаво и извън леглото, евентуално да заживеете заедно, но с акцент върху секс, купон, пътувания. Това е и времето да натиснеш педала за професионално развитие.  Като жена с деца би следвало да знаеш, че появата им променя много рязко приоритетите, наличието на свободно време, размера на битовизмите, отговорността, вкл. емоционална и финансова. Защо да поеме това бреме без да е готов за него? Всяка възраст се характеризира с някакви типични за нея житейски уроци и радости, които на следващ етап просто няма как да се случат. Той е достатъчно зрял да го осъзнае, а всъщност ти се самозалъгваш.
И аз съм разведена и не бих запознала детето ми с мъж, за който не съм сигурна на 99%, че ще остане в живота НИ и че е способен да създаде емоционална връзка с него. Твоят приятел не дава никакви подобни индикации. Игри с баткото, които децата ти сигурно харесват, нямат нищо общо с реалната отговорност, която той явно осъзнава и не иска да поеме. Основният проблем е точно несъвместимостта на житейските ви цели в този момент и най-вероятно занапред. По принцип приемането на чужди деца е доста трудно и не всеки човек е способен на такова. Приятелят ти сигурно въобще не може да прецени дали е от тези хора. Но ти, от твоята камбанария би трябвало да си по-отговорна именно към децата си. Безумно е да ги запознаваш с мъж, който те крие, безумно е да допускаш да се привържат към него и после да страдат.  За раздяла винаги е достатъчно единият да не иска да продължи връзката (освен при психопати и насилници), така че неговата настойчивост е само твое извинение.

# 108
Въпросът ми е защо ги е страх? Не съм дорасъл е оправдание. Нали любовта уж дава крила и преобръща всичко?
Извинявай, обаче подчертаното все едно е написано от 17, а не от 37-годишна. На мноого по-ранна възраст  е нормално  да осъзнаваш, че влюбването всъщност въобще не ти гарантира хармонични и устойчиви отношения и че понякога е по-добре да си тръгнеш, дори и да има много силни чувства. Възможно е приятелят ти наистина да е влюбен, да  му е трудно да се отдели сега от теб, но той ЗНАЕ, че не иска да сте семейство. Както вече ти написаха - на различни житейски етапи сте. Той има още поне 10 години време да се влюбва, да влиза във връзки, да се решава на съвместно съжителство, да си вади поуки, да греши и израства. Той най-вероятно смята, че е жертва да остане с теб и да изпусне всички тези възможности.  И наистина не е честно да искаш от него да взима подобно решение. За повечето мъже на тази възраст при сегашното поколение, сериозна връзка означава да има силно привличане, да  ви е хубаво и извън леглото, евентуално да заживеете заедно, но с акцент върху секс, купон, пътувания. Това е и времето да натиснеш педала за професионално развитие.  Като жена с деца би следвало да знаеш, че появата им променя много рязко приоритетите, наличието на свободно време, размера на битовизмите, отговорността, вкл. емоционална и финансова. Защо да поеме това бреме без да е готов за него? Всяка възраст се характеризира с някакви типични за нея житейски уроци и радости, които на следващ етап просто няма как да се случат. Той е достатъчно зрял да го осъзнае, а всъщност ти се самозалъгваш.
И аз съм разведена и не бих запознала детето ми с мъж, за който не съм сигурна на 99%, че ще остане в живота НИ и че е способен да създаде емоционална връзка с него. Твоят приятел не дава никакви подобни индикации. Игри с баткото, които децата ти сигурно харесват, нямат нищо общо с реалната отговорност, която той явно осъзнава и не иска да поеме. Основният проблем е точно несъвместимостта на житейските ви цели в този момент и най-вероятно занапред. По принцип приемането на чужди деца е доста трудно и не всеки човек е способен на такова. Приятелят ти сигурно въобще не може да прецени дали е от тези хора. Но ти, от твоята камбанария би трябвало да си по-отговорна именно към децата си. Безумно е да ги запознаваш с мъж, който те крие, безумно е да допускаш да се привържат към него и после да страдат.  За раздяла винаги е достатъчно единият да не иска да продължи връзката (освен при психопати и насилници), така че неговата настойчивост е само твое извинение.

По-добре едва ли някой би го казал.
Само дано авторката те послуша..

# 109
Едва ли ще послуша.
Ще си продължи да се вижда, докато на него не му мине увлечението.
После пак ще дойде да пусне тема.

# 110

Дори аз от моята камбанария не бих могла да го кажа толкова добре! Права сте! Вината и отговорността за чувствата ми и тези на децата ми е изцяло моя. Очевидно, въпреки моята зрялост аз съм по неразумна от един незрял младеж, който е толкова влюбен, но пък така здраво стъпил на земята!

# 111
Едва ли  Laughing

# 112
Авторке, като не те пуска този мъж вземи го пусни ти. Дръж се като 37 годишна жена с 2 деца, а не като 17 годишна тинейджърка, волна и свободна. Няма какво да го мъчиш да чете писанията на бг мамите и на Майките на София. Горкото момче.

# 113
Аз само се чудя как пък реши,че е толкова влюбен в теб,по принцип "истинската"любов се води че няма граници и две чужди деца и десетина години разлика не би трябвало да го притесняват чак толкова.
На 41г и съм и с две деца и ако остана сама за нищо на света не бих им причинила след развод емоционални залитания и подобни връзки.Любовта или е я има истинска и силна,такава която не познава ограничения и условности или не.Просто си му интересна и лесна на младежа за момента преживей и го и си гледай децата те са важните в момента.

# 114
Авторке, показа ли му темата и, ако да, каква беше реакцията му?

# 115
Авторке, показа ли му темата и, ако да, каква беше реакцията му?

Показах му я. В своя защита искаше да прочете мнения от мъже. Само, че според мен не е необходимо, тъй като жените достатъчно ясно са изказали мнение и от неговата гледна точка. В крайна сметка се разбрахме да приключим и ще ми върне ключовете.

# 116
E, ти пък. Жените за него са за секс, мнението им нищо не значи.

# 117
''В своя защита''! За каква защита става въпрос? Ти се опитваш да намираш извинения пред себе си, ти не искаш да прекратиш ''връзката'', ти си тази, която навлиза все по-дълбоко и твои са децата, които ще страдат от липсата му след време.Ключове, хазяи, откраднати целувцичи, от които ти пада гарда....

# 118
Не могат да те уважават, когато ти не се уважаваш сам. Да, ако не го оставиш ти, той ще те остави веднага, щом си намери по-подходяща приятелка без "тежести". Ясно му е, че социалният му кръг няма да те приеме, а и очевидно не те харесва достатъчно, за да не се влияе от околните.
Взимай си ключа, спирай всякакви контакти с него и си живей живота.

# 119
''В своя защита''! За каква защита става въпрос? Ти се опитваш да намираш извинения пред себе си, ти не искаш да прекратиш ''връзката'', ти си тази, която навлиза все по-дълбоко и твои са децата, които ще страдат от липсата му след време.Ключове, хазяи, откраднати целувцичи, от които ти пада гарда....

Прави сте, да! Опитвам се да му намеря извинение. Търся спасителната сламка. Защото го обичам. И знам, че тази връзка е невъзможна, защото не са проблем приятелите и родителите, а самия ТОЙ! Осъзнавам го. Писах тук, защото като ми кажат повече хора истината в очите (защото като съм с него истината сякаш е друга) ще събера повече сила и воля да прекратя. По принцип съм инат, не ме ли потърси аз никога няма да го направя, дори да  умирам от болка. Ще намеря сили, иначе той ще ми бие шута и тогава ще боли още повече. Благодаря на всички, които ми "наритаха задника". Имах нужда от това.

Общи условия

Активация на акаунт