Връзка с мъж, който те крие

• 18 706
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Като жена, която е била години в същата ситуация с друг мъж, как може да си задаваш същите въпроси, не знам. Нищо ли не научи, нищо ли не изгради в себе си, което да те предпази от същите грешки? Излагаш се.
Ситуацията е обидна, а ти продължаваш да му търсиш оправдания и да ставаш нечия изтривалка.

Значи за секс ставаш, но за пред хората не ставаш? Нямаш грам уважение към себе си, децата си, а го очакваш от другите. Не става така. Каквото отношение показваш към себе си, такова ще получиш и от хората около теб.

# 151
Като жена, която е била години в същата ситуация с друг мъж, как може да си задаваш същите въпроси, не знам. Нищо ли не научи, нищо ли не изгради в себе си, което да те предпази от същите грешки? Излагаш се.
Ситуацията е обидна, а ти продължаваш да му търсиш оправдания и да ставаш нечия изтривалка.

Значи за секс ставаш, но за пред хората не ставаш? Нямаш грам уважение към себе си, децата си, а го очакваш от другите. Не става така. Каквото отношение показваш към себе си, такова ще получиш и от хората около теб.

Не било така. Нали хорското мнение нямало значение? Той ми дава всичко останало. За какво да ме показва.

# 152
Като нощна пеперуда около лампа си. Въртиш се все там. Наистина ли не разбираш. Не иска да те показва. Без значение от външния ти вид и личностните ти качества.

Разбирам отлично. Утре имаме среща, ще ми върне ключа и спираме.

# 153
Хорското мнение или поне това на близките, винаги ще има значение. Живеем в общество, а не в гората. Щом за него мнението им няма значение, тогава защо не те покаже като жената до него?
Глупав човек си си избрала.

# 154
Като нощна пеперуда около лампа си. Въртиш се все там. Наистина ли не разбираш. Не иска да те показва. Без значение от външния ти вид и личностните ти качества.
Разбирам отлично. Утре имаме среща, ще ми върне ключа и спираме.
Дано, но някак си не ти вярвам.
Не искам да навлизам в дълбокомислени разсъждения по темата с деца, влияние, личен пример, модел за подражание и прочие, но едно ще ти кажа. Имам си двама хубавци вкъщи, малко по-големи от твоите.  С очите и сърцето си гледам всеки ден как растат, какво влияние има околния свят върху тях, как спортните им кумири ги променят към по-добро и във физическо, и в емоционално отношение, как хобитата на баща им ги интригуват и ги карат да търсят повече информация, дори и да не им се занимава с тях........ мога да продължа още и още.
Въпросът ми е дали това, което виждат, чуват, преживяват, усещат твоите деца ти прави впечатление, мислиш ли как им се отразява сега и как ще им се отрази в бъдеще, действията ти препокриват ли мисленето или сигналите, които им даваш като родител са грешни....

# 155

Не ме е крил. Но не ме и афиширал, във ФБ, например, и досега няма сменен семеен статус. Който ни познава в реалния живот, знае, че сме семейство, който не ни познава на живо, не му е работа да знае. Моят ФБ статус е само сменен на семейна, без уточнение за кого, с идеята да не ми се накачулват някакви "уж американски генерали вдовци".

Общественото мнение ми е последна грижа. Още майка ми като почина, когато бях на 15, разбрах, че нито роднини, нито приятели ще се погрижат за мен или цинично казано:"ще ме нахранят". Моят живот и моето щастие е в моите собствени ръце, а който каквото си иска да си приказва.

На мен това "който не ни познава, не му е работа да знае" ми звучи все едно пред непознати криете, че сте двойка, а в същото време общественото мнение не ви интересува. Някак ми се бият двете неща. Ако съм разбрала правилно, с това неафиширане пред непознати, вие самите имате някакви предразсъдъци относно връзката ви. Тоест май не ви е съвсем все тая как ви гледат и одумват.
Да не говорим, че "общественото мнение" далеч не се изчерпва със съседите и продавачката в магазина. В него също така влизат и приятелите и съучениците на децата ви, както и заобикалящата ги тях среда, като цяло.
Казвам го във връзка с това, че ако на вас общественото мнение не ви влияе, както твърдиш, за децата ви можеш ли да кажеш същото?

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 14:42 от Blackbling

# 156
Общественото мнение влияе на всеки. Но степента е различна. При някои е в повече, при други не толкова.

# 157
  • София
Съпругът ми прибира малкия от училище (а преди това детска градина), а малкия говори за него като за "баща ми". Снимки имаме всякакви общи и във ФБ, даже май на повечето сме тримата с малкия (по-големите ми две деца от 12 г. насам са самостоятелни възрастни). По улиците винаги сме ходили с ММ хванати за ръка и никой никога не се е срамувал от другия. Не смятам обаче, че ФБ, където си прибавил стотици познати и непознати и когато си смениш в профила семейния статус, известява всички за това,  е мястото, където да се рекламираш. Има ли халка, има. Носи ли, носи я. Млада ли съм, стара ли съм, бездетна ли съм, многодетна ли съм - на никого не дължим обяснения, а мераклии клюкари да питат дал господ: ама как, ама кога,  ама защо, ама кого не сте поканили на сватбата,  ама що имате/нямате деца ...Човек трябва да се научи да очертава границите на личното си пространство, да се научи да казва "не" и да прецени отношенията с кого са му е по-важни. Ние сме направили своя избор, а на който не му харесва - чудесно, да си носи нехаресването в себе си, на нас това не се отразява. Има важни неща в живота, има и маловажни  - мнението на стринки-лелинки е от маловажните.

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 16:12 от Sharky*

# 158
  • Варна
Нашето общество трябва да приложи два
основни способа.В  дома -крепост се гради на база семейни взаимоотношения и не се допуска чуждо и вредно влияние.
Ориенталският маниер на клюки и интриги да се назидава солидарно. Определено активистките, интригантки, обсъждащи и най -дребните детайли от чужди животи са от доста ниско ниво и нестабилна семейна среда.
Останалите си изживяват собствения живот в толеранс .  
Намесата е уместна,  само при сериозни патологии или закононарушения.
Колко от вас са взели отношение при проява на системно насилие, спрямо дете , примерно ?

# 159
  • София
Клюката е вездесъща и неизкоренима, откакто свят светува.
И от махленска се превърна в общонационален спорт, начело на който са медиите от всякакъв вид.
Затова, не се хаби да размахваш назидателно пръст и да питаш дали бием негрите. Mr. Green

Народът ни го е казал: "Който го е страх от мечки, не ходи в гората".

# 160
  • Варна
Хаха, да и чопленето на семки е национален спорт.  Кварталните клюкарки си имат звероукротители тук. Жалко, че не винаги им улавят тънката ирония. Grinning

# 161
  • София
Сама можете да си отговорите на въпросите, сякаш обаче не искате.
Отношенията ви с този мъж са хубав секс. Това е чудесно, но няма да е достатъчно. Никога не е било и няма да бъде. И не защото аз така казвам, а защото той ви крие.

# 162
Верно ли почти 40 годишна жена се тръшка като тийн, че гаджето не я изтипосва в сурат тефтер???  ЖДНБ

# 163
...
Много хубава история. Но е рядко срещана. А той криеше ли връзката ви?
Не ме е крил. Но не ме и афиширал, във ФБ, например, и досега няма сменен семеен статус. Който ни познава в реалния живот, знае, че сме семейство, който не ни познава на живо, не му е работа да знае. Моят ФБ статус е само сменен на семейна, без уточнение за кого, с идеята да не ми се накачулват някакви "уж американски генерали вдовци".

С родителите си ме запозна 6 м. след като се събрахме, а няколко месеца по-късно им каза, че сме заедно, те не че не бяха се сетили. Драма не е имало. Един мъж ако позволява на родителите си или приятелчетата да му определят с кого да живее и кого да обича, изобщо не е мъж, ами мамино лекенце.

Общественото мнение ми е последна грижа. Още майка ми като почина, когато бях на 15, разбрах, че нито роднини, нито приятели ще се погрижат за мен или цинично казано:"ще ме нахранят". Моят живот и моето щастие е в моите собствени ръце, а който каквото си иска да си приказва.

Но в моя случай е друго. Не става въпрос за обществено мнение. А за това, че ме крие. Какво пък му пречи на твоя мъж да си смени статуса на семеен без да уточнява с кой, след като сте толкова време заедно? Не, че това ще промени нещо, просто ми е чудно каква е логиката. Аз не държа на това нещо. Но криейки ме, нямаме право да си качим обща снимка, а имаме страшно много. Нали ще разберат всички. Избягва да ми харесва снимки, просто е смешно. Побърква ме мисълта и не мога да продължавам така. Ще му бия шута.
Абе, Жена! Ти ме разстреля направо. Ама ти тоя Фейсбук и разни такива , го имаш като елемент, едва ли не , по-задължителен от личната карта. Опмни се, булка, на годинки си.

# 164
  • София
Мисля си, при всичкия негатив, който би донесло афиширането на връзката, защо авторката упорито го иска? newsm78
Егото ли ѝ е много или акъла и трезвата преценка- малко? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт