Истанбул [тема 49]

• 57 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Както вече написах по-горе, в неделя ще се възползваме от TourIstanbul, организиран от Turkish Airlines, понеже имаме над 6 часа престой в Истанбул между полетите. Една от забележителностите, които ще посетим - е Света София. Очевидно от времето, ние ще бъдем по къси панталони. Това ще възпрепятства ли нашето влизане или те ще ни дадат някакви шалове, например, за да се покрием?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 451
  • София
Здравейте,
Както вече написах по-горе, в неделя ще се възползваме от TourIstanbul, организиран от Turkish Airlines, понеже имаме над 6 часа престой в Истанбул между полетите. Една от забележителностите, които ще посетим - е Света София. Очевидно от времето, ние ще бъдем по къси панталони. Това ще възпрепятства ли нашето влизане или те ще ни дадат някакви шалове, например, за да се покрием?
Света София е музей. Няма проблем с облеклото. Но ако влизате в Синята джамия, ще ви дадат.

# 452
Здравейте,
Света София е музей. Няма проблем с облеклото. Но ако влизате в Синята джамия, ще ви дадат.
В програмата пише : "Посещение на Света София". Надявам се наистина да ни допуснат с къси панталони, иначе варианта е да си мъкнем и дълги дънки в раниците, затова питам  Simple Smile

# 453
  • Варна
Навсякъде е предвидено - ако сте ''неприлично'' облечени ви дават едни кърпи да си прикриете голите части.

# 454
Здравейте,
В програмата пише : "Посещение на Света София". Надявам се наистина да ни допуснат с къси панталони, иначе варианта е да си мъкнем и дълги дънки в раниците, затова питам  Simple Smile

На входа предлагат големи шалове и нещо като дълги поли на ластик за жените. Мъжете е наистина добре да си носят дълъг панталон. Освен ако не решат и те да си завият по един шал на кръста.
В Синята джамия преди две години с мъжа ми заспахме, облегнати на една колона. Много бяхме изморени от нощно пътуване и цял ден ходене. Беше привечер и като седнахме, заспахме. По едно време един мъж ни събуди, защото било време вече за молитва. Беше много любезен.

# 455
Здравейте, случайно някой да знае актуална цена на златото в Истанбул (купува/продава)?

# 456
Зравейте! Искам да посетим  аквариума в Истанбул. Събирам информация и съвети.   Досега не сме ходили в Турция и всичко ще ми е от помощ. Благодаря предварително.

# 457
Здравейте,
Всъщност....И в Синята Джамия ще влизаме...Значи да разбирам, че като сме по къси панталони (и мъже, и жени), ще ни дадат нещо да си покрием краката и няма да имаме проблем, така ли? Simple Smile

# 458
Всъщност....И в Синята Джамия ще влизаме...Значи да разбирам, че като сме по къси панталони (и мъже, и жени), ще ни дадат нещо да си покрием краката и няма да имаме проблем, така ли? Simple Smile
Да, пред Синята джамия едни като павилиончета, от където се вземат едни одежди, подобни на поли. Тъй като не са ни трябвали, не знам дали се заплаща нещо, или са за безплатно ползване - след като излезете от джамията се връщат пак в същите местенца.

# 459
  • София
Да, пред Синята джамия едни като павилиончета, от където се вземат едни одежди, подобни на поли. Тъй като не са ни трябвали, не знам дали се заплаща нещо, или са за безплатно ползване - след като излезете от джамията се връщат пак в същите местенца.

И са за многократна употреба. Желателно е поне жена ти да си носи шал за главата и раменете. Иначе дават две кърпи/поли - едната за краката, едната за главата. И пликчета за обувките дават. Желателно е да сте с чорапи, за да не ходите боси по килимите, макар и да ги почистват старателно. И се пригответе за голяма смрад на мръсни туристически крака. Молещите се се измиват преди да влязат, но туристите са обикаляли цял ден с маратонките.  Laughing

Джуди, написаното от теб е за Синята джамия, нали? Защото специално погледнах снимките ни от Света София. Има жена с напълно гол гръб, има и мъже с панталони до коляно.

# 460
Благодаря на всички за отговорите. Все пак...не сложихме дългите дънки в раниците 😆. В самолета сме вече. Утре ще видим какво ще се случи.
Хубава вечер на всички! ☺

# 461

Джуди, написаното от теб е за Синята джамия, нали? Защото специално погледнах снимките ни от Света София. Има жена с напълно гол гръб, има и мъже с панталони до коляно.
Да, даже два пъти съм я споменала - джамията. Там си искат да си позавит и дават поли и кърпи. Там поспахме до колоната. Blush
В Св. София имаше всякакви хора. Там е и шумно и не можеш да подремнеш, ама в джамията си беше благодат... никога не ни се беше случвало да задремем така на подобно място.😊

# 462
  • Варна
Зравейте! Искам да посетим  аквариума в Истанбул. Събирам информация и съвети.   Досега не сме ходили в Турция и всичко ще ми е от помощ. Благодаря предварително.

Аквариумите  в Истанбул са 5 - 6 .Четете по руските сайтове и си изберете по многото отзиви.

# 463
  • София

Аквариумите  в Истанбул са 5 - 6 .Четете по руските сайтове и си изберете по многото отзиви.
А може ли да ги кажете кои са, като така и така сте ги прочел? Защото идеята на форума я разбирам да споделяме информация.
Аз знам само 4 аквариума и ще ми е интересно да науча кои са другите.

# 464
Здравейте, и ние скоро ще пътуваме до Истанбул. Ще посетим аквариума в мол Форум.някой гмурка ли се е с акулите там и каква е цената? Гледах снимки на аутлет мола, в който има канали в стил мини Венеция. Можеш ли да се возиш там или е само декоративно?
Също актуални цени на возене с корабче, без храна на него, някой ще сподели ли?
И последен въпрос - онлайн за Долмабахче няма билети, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт