ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 9 - ФИНАЛЪТ

• 35 019
  • 789
  •   1
Отговори
# 405
Това "Търсим мъж на около 35" е същата хватка като от промото с похитителя. Все едно казва "Търсим Асен". Ще се окаже, че друг търсят в крайна сметка. Някой, който е в близкото им обкръжение и извън всякакво подозрение.

# 406
Друг факт е,че никой не позна точния мотив.(ако считаме,че е този от 11 еп.)
Не е съвсем така. Подозирахме,че ще изкочи нещо.Обсъждали сме снимката на къщата и църквата,която Владо беше качил в инстаграм преди да започне филма. Съмнението,че има нещо ключово в имота се доказа и като показаха снимка на земята,където е построена къщата и във вестника,който разглеждаше Филип.

# 407
Това "Търсим мъж на около 35" е същата хватка като от промото с похитителя. Все едно казва "Търсим Асен". Ще се окаже, че друг търсят в крайна сметка. Някой, който е в близкото им обкръжение и извън всякакво подозрение.
Към Краси ли насочваш? Кьорфишеци или не те държа, ако въобще знаеш?

# 408
Да. към него. По причини различни от всичко изписано дотук.

# 409
Да. към него. По причини различни от всичко изписано дотук.
Дано си прав. Не искам Асен да е убиец
За Филип съм 100% сигурна, че не е и дори са ми смешни такива теории.
Или е Асен, или е Краси, ако е от екипа. Иначе не знам.

# 410
Във вайбър в анкетата на Карамазов убедително води Асен, на което Владо е написал:
Мислите, че той е убиецът:joy: Stuck Out Tongue Winking Eye

Как ли да го тълкуваме?

# 411
БигСити, в Мостът и в ИД се разбира кок е убиецът в предпоследния епизод, така че..няма да е нещо невиждано, дори така да са решили да го направят.

# 412
Друг факт е,че никой не позна точния мотив.(ако считаме,че е този от 11 еп.)
Не е съвсем така. Подозирахме,че ще изкочи нещо.Обсъждали сме снимката на къщата и църквата,която Владо беше качил в инстаграм преди да започне филма. Съмнението,че има нещо ключово в имота се доказа и като показаха снимка на земята,където е построена къщата и във вестника,който разглеждаше Филип.
"Подозирахме,че ще изскочи" не е нищо конкретно. "И нещо ключово около имота" също. Подозирахме,включително и аз,че е нещо свързано с възродителния процес, но никой не изказа преположение относно "взимане" на апетитни имоти от първенците на партията под предтекст,че собствениците организират атентати или са против преименуването.(поне не помня да съм срещала подобно предположение, поправете ме ако греша)

# 413
  • Street of Dreams
Е как според теб някой да се сети точно какъв е сценарият на филма? Просто е абсурдно. Всички, които казаха ВП, познаха.

# 414
Асен го подозираме от 1 епизод, изключихме го по прекалено явноте джокери, които водеха към него.

# 415
Биг Сити, всичко което написа за начина на изграждане на сюжета е много логично. Обаче има един проблем - част от екипа сценаристи съвпадат с тези на ОЖ. И тук всяка логика изчезва безславно 😂.

Ако Краси не се окаже някак роднински свързан с Чанови, не виждам какво толкова ще е драматично той да е убиецът.

# 416
Не говоря за сценария, а за мотива. И то в контекста,в който го употребих, а именно,че в последните 6мин. на 11 еп. бяха представени факти + промото от 12 еп.,от които ние съдим какъв е вероятният мотив. Изхождайки от това може да се каже, че разкриването на точния мотив и убиеца ще стане в 12 еп.

# 417
Дано не излезе като заяждане,но за мен е достатъчно,че съм "заподозряла" нещо,на което не е наблегнато прекалено очебийно от сценаристите. Да не добавям и че самият Филип гледайки вестника не позна хълма на къщата,в която е израснал. 😉 Пък нали е разследващ. Относно възродителния процес,той е бил прикритие за плана им,не основен мотив.

# 418
Съгласна съм с теб.
Само ще добавя,че и подозренията за "нещо около ВП" излезе чааак в 10 еп.

# 419
Като се замислих и се абстрахирах от драмата на Чанови, и че сама по себе си тя им е достатъчна няма и смисъл убиецът да е някой от тях. BaDBluEeYeS е абсолютно прав.
От всички останали от близкото на разследващите обкръжение, човек който няма нищо за губене е единствено  Краси.
Просто в един момент превърта след като жена му го напуска и нищо вече не му остава.
Живота му губи смисъл.
Наясно е, че нищо от 85 г. насам не се е променило и тези които тогава са тъпкали обикновените хора го правят и днес и то под протекция "отгоре", само че сега ограбват бежанци и от техните пари живеят на широко, както навремето с парите и имотите на хората.
Може и друг мотив да изскочи, но това никак не е малко, той ясно помни всичко от ВП.
Във визитката му го има, пише го между редовете.
Скрит текст:
Красимир Каров
Красимир Каров, полицай съм от 25 години. Разбих си брака, разбих си здравето, изпуснах кога детето ми порасна, разбих каквото имаше за разбиване, иначе всяка година си тръгвах... Всяка ми беше последна. Накрая дебелата ми глава разбра, че аз само това мога и останах. Добър съм, знам правилата и карам по тях - някой трябва да кара по тях, нали така? Разследващ никога не станах - дали защото не се набивам на очи, дали защото нямам гръб, все едно... Много водка се изпи за тия години, много боклук видях и измет, затова сега искам да си ида на къщата на жената на село и да седна на масата с ледено шише узо. Светът няма да се промени, хората няма да ги промениш - помия си има винаги. Гледай да оцелееш, и да излезеш жив от тая мелница. Да си седнеш пред едно хубаво препечено чеверме с колегите. И да си кажеш... „Защо го живях тоя живот? - Ей за това“. Наздраве!

Според мен убиецът е Краси.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 08:37 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт