ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 9 - ФИНАЛЪТ

• 35 018
  • 789
  •   1
Отговори
# 390
Той пък като ще кажеее.
По-скоро да са коментирали и случайно да чуе. 😂

# 391
Ще го заплаши с бебето - а не е казал, а му го е оставила за един час Joy

# 392
Според мен ще излезне мъжа на Донка, от някъде ще го навържат и ще е той.

# 393
Аз продължавам да залагам на Филипчо, Асен е прекалено очевиден избор.

# 394
От кога е очевиден Асен? Май от 11 еп.? В началните серии всички го подозираха, в 7 еп. му излезе алибито, няколко серии го нямаше - до 11 еп., когато излезе мотивът и в промото за 12 еп. Мия казва,че търсят мъж на около 35 г. Съвсем нормално и закономерно е в последните 2 серии да се навържат логично събитията - мотив + убиец.
Но иначе винаги ще има недоволни - или е прекалено логичен или е прекалено изненадващ. Друг факт е,че никой не позна точния мотив.(ако считаме,че е този от 11 еп.)

# 395
А сигурни ли сме, че вече знаем точно какъв е бил истинския мотив? За сега е само някакво предположение и може би е част от някакъв доста по-комплексен мотив. Ако не бъде убит Чанов мотива най-вероятно ще се окаже съвсем друг.

# 396
  • Street of Dreams
Всички , които харесвате Асен, ще можете да си го гледате по няколко пъти на ден в агресивната реклама за македонска наденица 🤣
Аз не успях да се " влюбя" в никой от героите .

Мернах я. Действително - няма и следа от тази обаятелност и сексапил. Обаче там не се и иска - иска се да яде наденица. Гледах го в инстаграм и също не ми харесва, не харесвам и стила му. Но ние не си падаме по Христо, падаме си по Асен. Чудесно изигран образ - има излъчване на мъж.

Доколкото Владо - в публиката на капките, както и в единственото интервю, което съм гледала, си е същата кифла, както във филма. А на пръв поглед (понеже във филма го видях за първи път), много го харесах.

# 397
Все си мисля,че ще останат недоизяснени въпроси. Относно Лазар,нали той сам каза,че часовника го е намерил в пещерата. Само,че май освен него е намерил и ножа. Дали е видял убиеца,дали пък той сам не го е изпратил докато Асен беше в ареста? Все си мисля,че знае много повече отколкото каза. И нали съм по снимките кадър с ножа съпоставен с ръцете на Мак Маринов(Лазар).

Долните ръце са на Лазар, няма какво да ги сравнявате. Аз лично качих тази снимка преди време, защото реших, че това е убиецът, но после го даваха в цялост и се видя съвсем ясно, че е Лазар.... И за това от тогава не вярвам много на тези "проблясъци".

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 18:44 от Millan

# 398
А сигурни ли сме, че вече знаем точно какъв е бил истинския мотив? За сега е само някакво предположение и може би е част от някакъв доста по-комплексен мотив. Ако не бъде убит Чанов мотива най-вероятно ще се окаже съвсем друг.
Мисля, че мотивите са ясни, първо, убиецът отмъщава заради погубеното си семейство, наказва виновните според постъпките им. Според мен той ще подпали дома на Чанов, ще се опита да го убие и да разруши семейството му, както е постъпил прокурорът навремето. Второ, убиецът изпитва гняв, защото религията му е била сменена, това също не може да прости.

# 399
  • Street of Dreams
Може и някой друг от семейство Чанови да подпали къщата.

# 400
Има едно златно правило в кинодраматургията, което гласи "Не показвай на зрителя нещо, което той вече знае". В този ред на мисли мотивът също ще го разберем в последната серия. Чисто логически няма как да е иначе. Абсурдно е да знаем предварително какъв е мотивът, подобна конструкция на повествованието няма да намерите в нито един криминален роман/сериал/филм. Единствената повествователна алтернатива е  тази в която зрителят знае, но ченгето не знае. Сиреч, видяли сме кой върши убийствата и се вълнуваме дали ченгето ще успее да залови извършителя. Тук обаче сме в другата хипотеза - и зрителят и ченгето не знаят. Научаваме само това до което ченгето се добира в хода на разследването. Именно поради тази причина няма как мотивът да ни е сервиран предварително. Ще е тъпо да гледаш финалната серия и да си кажеш "Ами да, хванаха Х, нали още в серия Y разбрахме какъв е мотивът". Който е чел Агата Кирсти ще разбере за какво говоря, при нея всичко се разплита на последните страници. В "Десет малки негърчета"  например последните две думи от романа ви дават името на убиеца.

# 401
Може да е и Срахил - да е осиновен от Каракехайов, който други деца няма. Може жена му да е била бездетна. Страхил обожава майка си, вписва образът и в икони. Може да е разбрал, че Каракехайов е виновен за смъртта на баща му и не само той и да е решил да отмъщава. Рисува, борави със длета, прецизен е. Той насочи Мия към второто тяло. Само с първия убит не знам как да го свържа Simple Smile
И аз предлагам Страхил, първо че е едно дете, което прави версията да е осиновен по-правдоподобна. Второ, от иконите и дърворезбите виждаме, че има добре развита фина моторика като убиеца. Трето, името Страхил го асоциирам с "Време разделно", където детето го дават  за еничар (Караибрахим) - т. е. сменят вярата му.

# 402
Мотивът също не е разкрит на 100%, предполагаме,че е заради промото на 12 еп. Едва в края на 11 еп., в последните 6 мин. разбираме какъв би могъл да е. От тази гледна точка - в хода на разследването и ексхумацията Мия и Филип ще стигнат до конкретния мотив, но това ще стане в последния 12 еп. От промото разбираме, че "мотивът е отмъщение"(казва го Мия) и "търсим мъж около 35г." Ако нямаше промо щяхме да гадаем много повече и за мотива и за убиеца.

# 403
Аз лично качих тази снимка преди време, защото реших, че това е убиецът, но после го даваха в цялост и се видя съвсем ясно, че е Лазар.... И за това от тогава не вярвам много на тези "проблясъци".

Следя темите някъде от 4та 5та и явно съм пропуснала поста ти. Жалко...не открих "топлата вода" 😂

# 404
Цитат на: eli1907
[/quote
Мисля, че мотивите са ясни, първо, убиецът отмъщава заради погубеното си семейство, наказва виновните според постъпките им. Според мен той ще подпали дома на Чанов, ще се опита да го убие и да разруши семейството му, както е постъпил прокурорът навремето. Второ, убиецът изпитва гняв, защото религията му е била сменена, това също не може да прости.

И кой е убиецът със сменена религия според теб?

При смяната на имената в периода преди и след 1985г. са сменяли само имената, но не и религията.

И моето мнение е, че още не знаем мотива.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 19:29 от *Melanie*

Общи условия

Активация на акаунт