За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 010
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 475
[http://inakostova.blogspot.com/2017/10/blog-post_23.html?m=1 Някой правил ли го е, странна ми е частта с горещия шоколадов сос върху сметана? Thinking
Не съм го приготвяла, за първи път го виждам и не е никак лош. Заливката ако те притеснява я остави до стайна температура и я излей, но не виждам проблем и топла да се излее.
                                                                          Flowers Cherry Blossom

# 166
  • Мнения: 4 211
Може ли съвет как да сготвя заек за да не остане много сухо месото.Имам идея да е във фурната със картофи,моркови,малко грах също мисля да сложа.Няма да го пълня и няма да е в глинен съд.Предварително да сваря ли месото,как мислите?Искам да не е жилаво и сухо.

# 167
  • Мнения: 10 374
Няма смисъл да го вариш предварително, заешкото месо е много крехко и вкусно, но е малко сухо. На мен много ми харесва, на мъжете им е постно. Печи го във фурната, но го завий с фолио отгоре, за да не изсъхне.

# 168
  • Мнения: 9 108
Може ли съвет как да сготвя заек за да не остане много сухо месото.Имам идея да е във фурната със картофи,моркови,малко грах също мисля да сложа.Няма да го пълня и няма да е в глинен съд.Предварително да сваря ли месото,как мислите?Искам да не е жилаво и сухо.

ето, сочен е. Цял Намазан с адска смес и печен под фолио, или в плик https://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_9851.html Картофите отделно /в друг плик/,  тази замазка на месото не им пасва много. 
Този е с повече сос https://pep-4o.blogspot.com/2016/01/blog-post_6.html и също е много сочно и вкусно месо
Този е в глинен съд, но съм го правила  и в тава под фолио https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_17.html
ако държиш с грах и картофи - така https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_11.html само че тук месото е патешко, но така готвя и заешко. Предварително сварено.

# 169
  • Русе
  • Мнения: 5 205
Скрит текст:
Може ли съвет как да сготвя заек за да не остане много сухо месото.Имам идея да е във фурната със картофи,моркови,малко грах също мисля да сложа.Няма да го пълня и няма да е в глинен съд.Предварително да сваря ли месото,как мислите?Искам да не е жилаво и сухо.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post_17.html

# 170
  • Мнения: 310
Привет,
някой да е готвил лупина?
прилича на едри зърна царевица, но май е от семейство бобови.

накупих и аз разни странности ... сега им се чудя Rolling Eyes

другия ми въпрос е за приложение на млян тамаринд - взех го в калъп, като нашия пистил... супер кисел, но с приятен послевкус - идеи?
Simple Smile

# 171
  • Мнения: 5 127
Имам едни кори, печени на сач, по-дебелички. И трябва да спретна нещо за вечеря. Мога ли да направя банички с колбас /примерно/ от такива кори? Или една цяла баница най-добре? Приемам идеи Hug

# 172
  • Мнения: 310
Имам едни кори, печени на сач, по-дебелички. И трябва да спретна нещо за вечеря. Мога ли да направя банички с колбас /примерно/ от такива кори? Или една цяла баница най-добре? Приемам идеи Hug
Много пъти съм правила такива банички и предвид дебелите кори , обичам да добавям и задушени гъби или праз, също топени сирена, което омекотява баничката и става като...калцоне.
Правя и сирене по шопски в такива кори - с пресни домати, сирене и масло.
Могат да се пекат на фурна или панират в яйце и да се изпържат (като пурички)...

# 173
  • Мнения: 5 127
Имам едни кори, печени на сач, по-дебелички. И трябва да спретна нещо за вечеря. Мога ли да направя банички с колбас /примерно/ от такива кори? Или една цяла баница най-добре? Приемам идеи Hug
Много пъти съм правила такива банички и предвид дебелите кори , обичам да добавям и задушени гъби или праз, също топени сирена, което омекотява баничката и става като...калцоне.
Правя и сирене по шопски в такива кори - с пресни домати, сирене и масло.
Могат да се пекат на фурна или панират в яйце и да се изпържат (като пурички)...

Много вкусни идеи Flowers Hibiscus Благодаря!
Как завивате баничките, на руло или на триъгълник? Предвид, че тези кори са по-дебели кой начин е по-подходящ?

# 174
  • Мнения: 310
Като правоъгълни купешки банички, когато ги пека на фурна - приблизително 15х6см
Като дебели пурички, когато ги панирам - приблизително 15х3см

Ако корите са от кръглите режа на парчета, като пица. Слагам плънка и завивам като кифлички.
Ако корите са правоъгълни, режа на правоъгълни парчета и завивам както сарми.

# 175
  • русе
  • Мнения: 1 317
Рецепта за спаначени кюфтенца?

# 176
  • Мнения: 5 127
Като правоъгълни купешки банички, когато ги пека на фурна - приблизително 15х6см
Като дебели пурички, когато ги панирам - приблизително 15х3см

Ако корите са от кръглите режа на парчета, като пица. Слагам плънка и завивам като кифлички.
Ако корите са правоъгълни, режа на правоъгълни парчета и завивам както сарми.

Много благодаря Flowers Hibiscus

# 177
# 178
  • София
  • Мнения: 2 298
Дами, може ли идея за вкусна рецепта с нахут от буркан. Ако съдържа домати, още по-добре. Обаче без салати, че днес опитах и не ми хареса.
Изцеждам нахута, смесвам с пасирани на пюре домати, подправки каквито харесвате, аз слагам едни Пет билки провансал на Kotany, или мащерка, риган.
Запича се за около 20-30 минути за сгъстяване на соса и при изваждане добавям зехтин.
Така правя и боб.

Нахут от консерва добавям и в супи с коприва или спанак.

# 179
  • Мнения: 9 108
Рецепта за спаначени кюфтенца?
ето спаначени кюфтета https://pep-4o.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html

Общи условия

Активация на акаунт