За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 522
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
От Гръьките риби кои са хубави за пържене или грил- тиган? Освен малките

# 376
Бакалярото и ватоса са хубави пържени. Също така зарган и дребната скумрия.

# 377
  • София
Бакалярото и ватоса са хубави пържени. Също така зарган и дребната скумрия.
За пържене - глоса или  - морски език, разкошна е на вкус, тя е и една от скъпите риби
За грил - лаврак  и вълчи лаврак,  ципура, бакалярос, фагри - уникална е на вкус и е  една от скъпите им риби,

# 378
Гръцката скумрия или на фурна или пържена. Нее толкова голяма и мазна като тази която продават в БГ

# 379
Продават една дребна скумрия около педя, пържи се и става супер, не е мазна и тежка.

# 380
Мами,  помощ.
Моля Ви да ми препоръчате сайт , от който да си поръчам прахообразна сладкарска златна, сребърна и черна боя,  че у наше село няма, а дъщеря ми има РД следващата сряда и ми трябват за тортата.

# 381
  • Русе
Скрит текст:
Мами,  помощ.
Моля Ви да ми препоръчате сайт , от който да си поръчам прахообразна сладкарска златна, сребърна и черна боя,  че у наше село няма, а дъщеря ми има РД следващата сряда и ми трябват за тортата.

http://hitrini.com/category/3/sladkarski-boi-i-otsvetiteli.html

https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … amp;category_id=8

# 382
Благодаря! Поръчах.

# 383
  • Варна
Здравейте, днес във един руски магазин видях пакетче с вафлени кори, кръгли. Не видях точно колко броя бяха. За какво може да се ползва???? Нещо като торта дали може да се направи с тях?

# 384
Здравейте, днес във един руски магазин видях пакетче с вафлени кори, кръгли. Не видях точно колко броя бяха. За какво може да се ползва???? Нещо като торта дали може да се направи с тях?

Да, точно тортички стават от тях.

# 385
  • Варна
Благодаря Лабрекс.

# 386
  • Пловдив
Здравейте! На почивка съм във Варнаи за пръв път си купих тарама хайвер и го разбих. Страхотен е и ми се иска да си купя още и да си правя в Пловдив, където не съм виждал да се продава. Въпросът ми е дали ще се развали при пътуването. Доста е солен, дали солта ще го предпази?

# 387
Ще. Но по-добре си го купи последния ден, ако нямаш Хладилник къде да го държиш

# 388
  • под тепетата
Може ли да споделите откъде го купихте? Правилно ли съм разбрала,че е на зрънца и вие си го разбивате с олио и т.н. ?
След като опита хайвера по пепчовата рецепта -  bouquet, сега мъжът ми сравнява купешкия все с нейния и мърмори...

# 389
  • Варна
Аз имах неудачи с моите вафлени кори.....по моя вина. Сложих крем от заквасена сметана и станаха направо кашкави. Мисля че е от прекалено мокрия крем.
Отделно искам да попитам как се ползва това карамелизирано кондензирано мляко, трябва ли да го втечня по някакъв начин или така го размазвам както е твърдо. Само да уточня че на кутийката ми пишеше с тахан. Да не би затова да беше твърдо, аз очаквах да е гъсто, но все пак да е течно.

Общи условия

Активация на акаунт