За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 8
Здравейте,знае ли някой как да обезмириша и притъпя вкуса на кокосово масло? Твърде е силно, каквото и да готвя мириса и вкуса надделява и разваля вкуса на храната.
Благодаря!

# 361
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Просто следващия път си купи такова без мирис, ползвам от доста време, най-вече за палачинки  идесерти, но няма грам мирис.
Това освен да го ползваш с козметична цел...макар че и за тяло не съм фен на твърде кокосовия аромат.

# 362
  • Мнения: 2
Здравейте, може ли да ми кажете каква горе - долу трябва да е консистенцията на тестото за класическа голяма мекица Simple Smile Мойте все стават едни тестени малки топчини, пропити и джакашки от олио ;/ Искам да направя на децата си класическа кръгла мекица, като тези на бабите ни от едно време.

# 363
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте, може ли да ми кажете каква горе - долу трябва да е консистенцията на тестото за класическа голяма мекица Simple Smile Мойте все стават едни тестени малки топчини, пропити и джакашки от олио ;/ Искам да направя на децата си класическа кръгла мекица, като тези на бабите ни от едно време.
https://www.tanitaang.com/2007/12/blog-post_10.html

# 364
  • Мнения: 2
Благодаря Simple Smile

# 365
  • Русе
  • Мнения: 6 165
Скрит текст:
Здравейте, може ли да ми кажете каква горе - долу трябва да е консистенцията на тестото за класическа голяма мекица Simple Smile Мойте все стават едни тестени малки топчини, пропити и джакашки от олио ;/ Искам да направя на децата си класическа кръгла мекица, като тези на бабите ни от едно време.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_22.html

# 366
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Тези на Танита стават доста мазни за моя вкус. Аз правя тесто с мляко+мая и кисело мляко+сода и яйце и после ги смесвам и слагам брашно. Трябва да лепне още, но да не е течно. Поливам с олио да е омазано цялото и оставям да втаса. После заради олиото не лепне при разтягането

# 367
  • Мнения: 8 800
Най-хубавите мекици, които съм правила са със сода, кисело мляко, едно яйце, малко сол и мазнина - олио. Замесвам от вечерта, оставям в хладилника в найлонов плик, намазан обилно с мазнина. На другия ден вадя и пържа. Стават невероятни.

# 368
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Трябва днес да купя червена боя за торта червено кадифе. В софия.

# 369
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Трябва днес да купя червена боя за торта червено кадифе. В софия.
Фантастико, кауфланд...ето такава има
http://sladkohobi.amisega.net/col-3382-%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%BD … D0%B5%D0%BD%D0%BE

# 370
  • Мнения: 10 684
в арома хаус има различни.

# 371
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Благодаря. Хуквам.

# 372
  • Мнения: 896
В момента сме на почивка в Гърция и до нас има магазин за риба. Ще съм благодарна за няколко съвета:
1- гопа или сафрид е по-хубава за пържене и по-едра? (Магазините са им съранни,  имат написани на едни листчета вида риба и цената и не може да ги видиш и да си избираш).
2- някой панирал ли е калмари в бити белтъци? Всички рецепти за калмари които намерих бяха класически освен една и ми стана любопитно.

# 373
  • Мнения: 1 459
Здравейте! Иска ми се да изпържа днес крилца и пържени картофки на Air Fryer едно след друго. Кое е по-добре да е първо и как да запазя чакащото топло, но хрупкаво?

# 374
  • Мнения: 2 815
Гопата е със странен вкус, определено не се одобри у дома. Инак са почти еднакви по размер
Черноморския сафрид в момента е дребен, но техния е по-голям.....поне според това което продават тук в рибарския (черноморски сафрид около 12-13см, гръцкия е около 20-22см)

Общи условия

Активация на акаунт