За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 530
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 12 697
Как правите кюфтета от тиквички,освен яйца ,копър и сирене друго добавя ли се?

Кюфтета от тиквички и картофи с куркума

# 346
  • Мнения: 978
Имам голямо количество зелен фасул - ясно е, че една част ще се прибере в хладилник, но какво мога да приготвя с него, като изключим яхния ?

# 347
  • София
  • Мнения: 12 222
Това пък са моите кюфтенца от тиквички

https://recepti.gotvach.bg/r-13203-Бухтички_от_тиквички

Имам голямо количество зелен фасул - ясно е, че една част ще се прибере в хладилник, но какво мога да приготвя с него, като изключим яхния ?
Можеш да приготвиш мусака със зелен фасул, по същия начин както с картофите, ама няма картофи , а само зелен фасул и кайма.  Нарязваш  го на по дребни парчета.  В плънката прибави пресована скилида чесън. Също и заливка. Харесвам го така приготвен и не забравяй -  поръси го с повече наситнен копър и магданоз.

# 348
  • Мнения: 7 990
Поразрових се за идеи в нета и има интересни предложения: супа/чорба, мусака с и без картофи, с пиле, с телешко, салата с орехи, огретен, с яйца, със сирене, с картофи, с бекон, паниран, кюфтета,  дори и кекс.Освен мусака, друго "по-изчанчано" не съм правила.

# 349
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Зеленият фасул се попарва и се овалва в брашно. След това се пържи.
Сервира се с подлучено кисело мляко или с лимон и копър.
На фурна също става, но трябва шушулките да се наредят, за да се опекат равномерно и трябва да се наръси с мазнина.

# 350
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Скрит текст:
Имам голямо количество зелен фасул - ясно е, че една част ще се прибере в хладилник, но какво мога да приготвя с него, като изключим яхния ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_15.html

# 351
  • Мнения: 2 815
Колко дни е трайността на сварени миди?

# 352
  • София
  • Мнения: 20 725
Имам голямо количество зелен фасул - ясно е, че една част ще се прибере в хладилник, но какво мога да приготвя с него, като изключим яхния ?
На фурна - като яхнията, но с по-малко вода, да остане на мазнина. Обаче предварително е сварен.
На салата - заедно с варени моркови и картофи, подправен с олио, оцет и мъничко чесън.
Супа от з. фасул.
Лятото се е случвало да готвя 2 кг зелен фасул за 4 души. Всичко живо яде и хвали и след 2 общи яденета остава 1 порция за дояждане.

# 353
  • Мнения: 22 867

Имам голямо количество зелен фасул - ясно е, че една част ще се прибере в хладилник, но какво мога да приготвя с него, като изключим яхния ?
Погледни и тая рецепта на Жоро Бордовски: Зелен фасул с яйца , вкусно се получава.

# 354
  • Мнения: 4 299
Ще стане ли крем от тези на прах които са с бадемово или оризово мляко?

# 355
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Би трябвало, според мен и с вода ще стане, само вкуса може да не ок. Но не съм пробвала.

# 356
  • Мнения: 15 046
Правила съм крем със соево мляко, беше вкусно.

# 357
  • Варна
  • Мнения: 1 533
Извинявам се за лошата снимка, но как може да се направи такава купчинка от кюфтенца?

# 358
  • Мнения: 7 990
Взимаш една зелка, обвиваш я във фолио и забождаш с шишчета или коктейлни клечки кюфтенцата.

# 359
  • Мнения: 22 867
Извинявам се за лошата снимка, но как може да се направи такава купчинка от кюфтенца?


Ето един вариант: върху зелка, обвита във фолио.

Общи условия

Активация на акаунт