За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 976
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 39 306
За да докарам леко сладкия вкус в олиото преди да запържа ориза слагам лъжица мед, или пестил от дюли. Сега имам сладко от борови връхчета и от него слагам. Добавям и сусам, а не само олио от сусам.

# 616
# 617
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
Имам 50 грама бадемово брашно,останало от приготване на торта,в какво мога да го вложа?

# 618
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Скрит текст:
Може ли да ми предложите изпитана рецепта за ориз по китайски, която да е с  по-подробно обяснение, че имам 2 неуспешни опита

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5837.html

# 619
  • Мнения: 3 360
Имам 50 грама бадемово брашно,останало от приготване на торта,в какво мога да го вложа?

https://recepti.gotvach.bg/r-52262-%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D0%BA_%D1% … D0%B8%D0%B2%D0%B8
Страхотен е

# 620
  • София
  • Мнения: 11 701
Имам 50 грама бадемово брашно,останало от приготване на торта,в какво мога да го вложа?

https://recepti.gotvach.bg/r-52262-%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D0%BA_%D1% … 2%D0%BE%D1%80%D1%....................
Страхотен е
Я, направо съм го забравила, и как няма да го забравя като е от 2016 година,  Joy  ще взема днес да го врътна, че имам сини  сливи, а хич не са сладки, а така няма да ги хвърля. Благодаря!!! Simple Smile

# 621
  • Пловдив
  • Мнения: 40 746
Имам 50 грама бадемово брашно,останало от приготване на торта,в какво мога да го вложа?

https://recepti.gotvach.bg/r-52262-%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D0%BA_%D1% … 2%D0%BE%D1%80%D1%....................
Страхотен е
Я, направо съм го забравила, и как няма да го забравя като е от 2016 година,  Joy  ще взема днес да го врътна, че имам сини  сливи, а хич не са сладки, а така няма да ги хвърля. Благодаря!!! Simple Smile
а може ли цялото количество брашно да си е обикновено?

# 622
  • София
  • Мнения: 19 249
А може ли обикновени сини сливи, къде да ги търся италианските
И за брашното ме интересува или бадемовото подобрява вкуса?
А може ли повече бадемово за сметка на обикновеното? Напр. 50 г

# 623
  • София
  • Мнения: 11 701
А може ли обикновени сини сливи, къде да ги търся италианските
И за брашното ме интересува или бадемовото подобрява вкуса?
А може ли повече бадемово за сметка на обикновеното? Напр. 50 г
Италианските сливи са тези които са абсолютно кръгли, има ги навсякъде, но не е проблем да се заменят с нашенски, тогава спазих напълно рецептата и така.
Бадемовото брашно за мен си е от значение,  затова има и перфектен вкус, но ако нямаш слагаш това което имаш, разбира се, повечето бадемово - по-малко обикновено.

.........................
ли цялото количество брашно да си е обикновено?
[/quote]
Ми........ може, но ще се загуби вкусово. Бадемово брашно се прави от смлени бланширани бадеми или купувам готово на килограм.

# 624
  • Мнения: 5 127
С тиквички, сирене, кашкавал и кисело мляко/сметана може ли да се приготви вкусно ястие без яйца?
Как го написах само, но ме разбирате. С яйца ще се получи вкусно - дали пълнени или огретен, ще е сполучливо, но без яйца дали ще е добре?

# 625
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
С тиквички, сирене, кашкавал и кисело мляко/сметана може ли да се приготви вкусно ястие без яйца?
Как го написах само, но ме разбирате. С яйца ще се получи вкусно - дали пълнени или огретен, ще е сполучливо, но без яйца дали ще е добре?
Като по поръчка ми попадна това
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/06/zucchini-and- … Eb-cbzuzAlnD7ECu0

# 626
  • София
  • Мнения: 12 394
Ако върху торта "Червено кадифе" сложа боровинки, дали ще стане вкусно? Правила съм я само веднъж и сложих ягоди, беше вкусна, но сега мисля да сложа боровинки. newsm78

# 627
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Ако върху торта "Червено кадифе" сложа боровинки, дали ще стане вкусно? Правила съм я само веднъж и сложих ягоди, беше вкусна, но сега мисля да сложа боровинки. newsm78
Те ще са по скоро за укра предполагам...но категорично и с боровинки ще е вкусно...има и малини, и къпини сега на пазара...ако решиш да експериментираш

# 628
  • Мнения: 5 127
Скрит текст:
С тиквички, сирене, кашкавал и кисело мляко/сметана може ли да се приготви вкусно ястие без яйца?
Как го написах само, но ме разбирате. С яйца ще се получи вкусно - дали пълнени или огретен, ще е сполучливо, но без яйца дали ще е добре?
Като по поръчка ми попадна това
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/06/zucchini-and- … Eb-cbzuzAlnD7ECu0

Ала-Бала, благодаря Flowers Hibiscus Това е то - щастливата случайност. Hug  Много вкусни и точно каквото ми трябва.

# 629
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 002
Здравейте, аз пак с въпрос ама поне е по темата Simple Smile
Някой беше постнал една чудна рицепта с бутер тесто, домати и моцарела. Нещо италианско имаше в името сега не мога да я открия, то търся помощ. Рецептата беше от Готвач. бг или нещо такова, но беше на наша съфорумка.
И другото, което търся е една рецепта за кашкавалени пръчици ама от маслено тесто. По спомен такова беше. Дали някой се сеща ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт