Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2019, 22:30 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 10 649
Само внимавайте с водата, сложете отначало по-малко и после ще добавите, ако се налага.
 2 пъти съм правила шоколад тип чорба, макар и преди 30 години. После започнах да смесвам първо сухите съставки и после - водата, но с пудра захар, за да се разтопи по-лесно.

# 721
  • Мнения: 2 321
Аз го правя с прясно мляко, не с вода.

# 722
  • Мнения: 2 226
Здравейте,

имам питане по повод на сладкиша на Марчева със сливите - нали ще стане, ако сложа нектарини, вместо сливи? Според мен ще стане, но все пак да попитам.

Благодаря предварително.

# 723
  • София
  • Мнения: 8 701
Здравейте,

имам питане по повод на сладкиша на Марчева със сливите - нали ще стане, ако сложа нектарини, вместо сливи? Според мен ще стане, но все пак да попитам.

Благодаря предварително.
Ще стане, що да не стане.

# 724
  • Мнения: 1 316
Става и то супер, от събота два изчезна в къщи и ме врънкат да правя пак

# 725
  • Мнения: 963
Благодаря на всички за прекрасните предложения!  bouquet chef

# 726
  • Sofia
  • Мнения: 15 757
Как да направя по-крехко телешко бонфиле?
Мисля да го правя на тиган с чушки ,гъби и лук.
Последният път беше жилаво,въпреки, че беше нарязано тънко,трудно се дъвчеше...

# 727
  • Русе
  • Мнения: 2 597
Скрит текст:
Как да направя по-крехко телешко бонфиле?
Мисля да го правя на тиган с чушки ,гъби и лук.
Последният път беше жилаво,въпреки, че беше нарязано тънко,трудно се дъвчеше...

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/04/blog-post_26.html

# 728
  • Мнения: 1 316
Трябва ми изпитана рецепта за хляб с лимец в хлебопекарна. Имам доста домашен, приемам всякакви други рецепти.

# 729
  • Мнения: 2 734
За бонфилето - нарязвам го на парчета, около 2-3 см. и след това го начуквам много яко, като слагам парчето така, че да застане върху отрязаната част. Купила съм си и един окрехкотител със шипчета, начуквам и с него, ако имам време мариновам. Обикновено го приготвям на тиган с покритие, или пък пека в тавичка във фурната.
Сега видях, че за телешко става въпрос. Може и да свърши работа моят начин, но не съм правила никога телешко бонфиле.

# 730
  • Мнения: 9 479
Направих течния шоколад. Течен е, да. Joy Cucкоо, хубаво те прочетох, но спазих рецептата. Вярно човек се учи от собствените си грешки. Stuck Out Tongue Winking Eye Много относително това "една чаена чаша". Пак ще се пробвам, но този път ще послушам съвета за водата.

# 731
  • Мнения: 314
Не знам къде да си отправя въпроса си,затова реших ,че тук е най-удачно.Някой вземал ли е телешки стек аламинут от Лидл.Как го приготвяте и наистина ли е крехък.Аз телешкото ,нещо не го умея.

# 732
  • София
  • Мнения: 10 649
Направих течния шоколад. Течен е, да. Joy Cucкоо, хубаво те прочетох, но спазих рецептата. Вярно човек се учи от собствените си грешки. Stuck Out Tongue Winking Eye Много относително това "една чаена чаша". Пак ще се пробвам, но този път ще послушам съвета за водата.
Ще се изяде, няма страшно. И аз така, рецептата беше захар, масло и вода да заврат.
Някои хора за ч.ч. имат предвид 200 мл, други - 240
Може да сложиш захарта и водата да заврат, за да не останат кристалчета в готовия продукт, но вода по-малко, винаги може да се добави накрая, не е някакъв завъртян сладкиш, който да развалиш.

# 733
  • Мнения: 1 206
Яде ни се шоколадов фъдж!:grinning: Ако загрея 1 консерва кондензирано мляко с 3 шоколада и какао на прах, дали ще се получи? И колко време да държа в хладилник/фризер? Няма да имам много време..

# 734
  • София-Младост
  • Мнения: 17 089
Яде ни се шоколадов фъдж!:grinning: Ако загрея 1 консерва кондензирано мляко с 3 шоколада и какао на прах, дали ще се получи? И колко време да държа в хладилник/фризер? Няма да имам много време..
Ще стане, на студено за няколко часа...
https://genoveff.com/2013/12/12/simple-chocolate-fudge/

Общи условия

Активация на акаунт